Profiterol Yapmanın Püf Noktaları

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Tencereye koyduğunuz yağlı su kaynayınca unu ekleyip tahta kaşıkla çok hızlı bir şekilde karıştırmak gereklidir.
Pişen hamur iyice soğutulmalıdır.
Hamura yumurtalar tek tek ilave edilmelidir.
Her yumurta mikserin düşük devri ile hamura yedirildikten sonra diğer yumurta eklenmelidir.
Profiteroller pişerken fırının kapağı asla açılmamalıdır, yoksa anında söner ve kabarmazlar.
Mutlaka ikram edeceğiniz zaman üzerinin sosunu dökmelisiniz. İçlerini doldurduktan hemen sonra sosunu dökerseniz çok yumuşak olurlar.
Sosunu dökmeden cam kaba koyup streçleyerek, buzdolabında 2-3 gün muhafaza edip kullanabilirsiniz.
 
Üst Alt