Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Pratik bilgiler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="LİM10" data-source="post: 10840" data-attributes="member: 57"><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #993399">NE YAPARIM DİYE KARA KARA DÜŞÜNMEYİN..İŞTE SİZE </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #993399">PRATİK BİLGİLER</span></span></p><p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 10px">PRATiK BiLGiLER</span></p><p><span style="font-size: 10px"> </span></p><p><span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #990000">1. Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır. Metabolizma alt üst olur.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #990000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">2. Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">3. Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">4. Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">5. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">6. Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">7. Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">8. Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">9. Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">10. Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">11. Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">12. Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">13. Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">14. Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">15. Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardır. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">16. Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">17. Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">18. Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak her zaman sorun olur. Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">19. Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin. </span> </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">20. Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">21. Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">22. Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">23. Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">24. Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">25. Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">26. Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">27. Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">28. Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">29. Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">30. Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">31. Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvedir. 100 gramında 58 kalori bulunur. Kan yapıcı özelliğinden ötürü doktorlar tarafından büyüme çağındaki çocuklara ve hastalara önerilir. Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">32. Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">33. Az miktarda yağ, süt, su vs. ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok. Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">34. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">35. Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 24 saat bekletin. Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, akşam bir yemek kaşığı verin. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">36. Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">37. Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz. </span> </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">38. Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">39. Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin. Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">40. Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">41. Nane çayı, mide gazını geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve aynı zamanda hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar. Nane çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">42. Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">43. En iyi yemek, dibi kalın ve düz tencerede pişer. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">44. Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökebilirsiniz. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">45. Kızartma yaparken yapın patlayıp sıçramaması için, bir tutam tuz atmanız yeterlidir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">46. Romatizma ağrılarınız tuttuğu zaman sabahları kuru üzümün suyunu çıkarın ve bir bardak için. Çünkü üzüm suyu romatizmaya karşı doğal ilaçtır. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">47. Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için, bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">48. Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">49. Yemeğe fazla tuz attıysanız tencerenin içine birkaç parça çiğ patates kabuğu atın, fazla tuzu çektiğini göreceksiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">50. Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun. 12 saat kadar buzdolabında bekletin. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">51. Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">52. Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">53. Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">54. Dondurulmuş gıdaları çözerken çabuk çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın, bakteri ve mikrop üremesine neden olursunuz. en iyisi buzdolabının en alt rafına koyup ağır ağır çözdürmek. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">55. Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">56. Yoğurtlu çorbaya tuzu çorba piştikten sonra atın, yoksa yoğurt kesilir. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">57. Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">58. Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğ olarak koyun. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">59. Yoğun tempo yüzünden kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız bol bol taze hurma yiyin. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">60. Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">61. Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz , adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">62. Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">63. Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">64. Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku çabuk yok olur. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">65. Mart ayının ilk günlerinde bahçenizdeki gülün kökünün yanına yaklaşık 5 cm derinliğine bir diş sarmısak gömerseniz gülü yaz boyunca zararlı böceklerden korursunuz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">66. Şömine yada barbekü küllerini bahçenizde gübre olarak kullanabilirsiniz, üstelik bu çok faydalı. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">67. Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"></span></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">68. Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000">69. Patatesleri soymadan önce 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonra soyarsanız zorlanmadığınızı göreceksiniz. </span> </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]<span style="font-size: 15px">70. Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyun. servis ederken dilimleri alabilirsiniz. </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</span></p><p> <span style="font-size: 10px"><span style="color: #cc0000">[FONT=Times New Roman, Times, serif]<span style="font-size: 15px">[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]71. Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar[/FONT].</span>[/FONT] </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LİM10, post: 10840, member: 57"] [CENTER][SIZE=4][COLOR=#993399]NE YAPARIM DİYE KARA KARA DÜŞÜNMEYİN..İŞTE SİZE [/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][COLOR=#993399]PRATİK BİLGİLER[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=2]PRATiK BiLGiLER[/SIZE][/CENTER] [SIZE=2] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#990000]1. Hızlı kilo verip tekrar almak vücudunuzun zayıflamaya karşı direncini arttırır ve giderek kilo vermeniz zorlaşır. Metabolizma alt üst olur. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]2. Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]3. Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]4. Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]5. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]6. Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]7. Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]8. Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]9. Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]10. Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]11. Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]12. Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]13. Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]14. Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]15. Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardır. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]16. Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]17. Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]18. Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak her zaman sorun olur. Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]19. Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]20. Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]21. Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]22. Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]23. Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını göreceksiniz. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]24. Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]25. Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]26. Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]27. Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]28. Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın. [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]29. Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]30. Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]31. Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvedir. 100 gramında 58 kalori bulunur. Kan yapıcı özelliğinden ötürü doktorlar tarafından büyüme çağındaki çocuklara ve hastalara önerilir. Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]32. Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]33. Az miktarda yağ, süt, su vs. ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize gerek yok. Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]34. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]35. Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 24 saat bekletin. Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, akşam bir yemek kaşığı verin. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]36. Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]37. Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]38. Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]39. Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin. Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]40. Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]41. Nane çayı, mide gazını geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve aynı zamanda hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar. Nane çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]42. Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]43. En iyi yemek, dibi kalın ve düz tencerede pişer. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]44. Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökebilirsiniz. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]45. Kızartma yaparken yapın patlayıp sıçramaması için, bir tutam tuz atmanız yeterlidir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]46. Romatizma ağrılarınız tuttuğu zaman sabahları kuru üzümün suyunu çıkarın ve bir bardak için. Çünkü üzüm suyu romatizmaya karşı doğal ilaçtır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]47. Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için, bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]48. Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]49. Yemeğe fazla tuz attıysanız tencerenin içine birkaç parça çiğ patates kabuğu atın, fazla tuzu çektiğini göreceksiniz. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]50. Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun. 12 saat kadar buzdolabında bekletin. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]51. Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]52. Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]53. Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]54. Dondurulmuş gıdaları çözerken çabuk çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın, bakteri ve mikrop üremesine neden olursunuz. en iyisi buzdolabının en alt rafına koyup ağır ağır çözdürmek. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]55. Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]56. Yoğurtlu çorbaya tuzu çorba piştikten sonra atın, yoksa yoğurt kesilir. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]57. Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]58. Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğ olarak koyun. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]59. Yoğun tempo yüzünden kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız bol bol taze hurma yiyin. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]60. Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]61. Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz , adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]62. Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]63. Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]64. Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku çabuk yok olur. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]65. Mart ayının ilk günlerinde bahçenizdeki gülün kökünün yanına yaklaşık 5 cm derinliğine bir diş sarmısak gömerseniz gülü yaz boyunca zararlı böceklerden korursunuz. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]66. Şömine yada barbekü küllerini bahçenizde gübre olarak kullanabilirsiniz, üstelik bu çok faydalı. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]67. Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]68. Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000]69. Patatesleri soymadan önce 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonra soyarsanız zorlanmadığınızı göreceksiniz. [/COLOR] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4]70. Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyun. servis ederken dilimleri alabilirsiniz. [/SIZE][/FONT] [COLOR=#cc0000][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=4][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]71. Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar[/FONT].[/SIZE][/FONT] [/COLOR] [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Pratik bilgiler
Üst
Alt