Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Pratik bilgiler 2
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 18745" data-attributes="member: 2"><p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Georgia'"><strong><span style="color: Red">Pratik bilgiler 2</span></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Georgia'"><strong></strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Georgia'"><strong>Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir. </strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Georgia'">**</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Georgia'"><strong>Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.</strong></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir. </span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun. </span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. </span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız. </span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın. </span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur. </span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.</span></strong></span></span><span style="font-size: 15px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"></span><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">**</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">**</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black"><strong><span style="font-family: 'Georgia'">Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır</span></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 18745, member: 2"] [CENTER][SIZE=4][COLOR=black][FONT=Georgia][B][COLOR=Red]Pratik bilgiler 2[/COLOR] Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir. [/B] ** [B]Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.[/B][/FONT] ** [B][FONT=Georgia]Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir. [/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun. [/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. [/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız. [/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın. [/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.[/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.[/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur. [/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.[/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.[/FONT][/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] [/SIZE][SIZE=4][COLOR=black][B][FONT=Georgia]**[/FONT][/B] [B][FONT=Georgia]Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.[/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.[/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.[/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.[/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.[/FONT][/B] ** [B][FONT=Georgia]Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır[/FONT][/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Pratik bilgiler 2
Üst
Alt