- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
PORTAKAL KOMPOSTOSU TARİFİ
4 tane portakal
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı,
Portakalları soyun.
Pürüzlerini temizleyin.
Birkaç yerinden delin.
Soğuk suya atın.
15 dakika sonra sıcak suya atın.
15 dakika sonra tekrar soğuk suya atın.
Soğuyunca süzün.
Diğer tarafta kabuklarını ince ince doğrayın.
Bir tencereye su ile koyup iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
içine şeker koyup şurup yapın.
Soğuttuğunuz portakalları bu şurubun içine atıp birkaç taşım kaynatın ve kaseye boşaltın.
isterseniz portakalları keserek, isterseniz bütün olarak servis yapın.
4 tane portakal
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı,
Portakalları soyun.
Pürüzlerini temizleyin.
Birkaç yerinden delin.
Soğuk suya atın.
15 dakika sonra sıcak suya atın.
15 dakika sonra tekrar soğuk suya atın.
Soğuyunca süzün.
Diğer tarafta kabuklarını ince ince doğrayın.
Bir tencereye su ile koyup iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
içine şeker koyup şurup yapın.
Soğuttuğunuz portakalları bu şurubun içine atıp birkaç taşım kaynatın ve kaseye boşaltın.
isterseniz portakalları keserek, isterseniz bütün olarak servis yapın.