Pişmanlık ve Tövbe

Hüzünlü Kul

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba kardeşlerim,
Daha önceden bir çok forumda yer aldım. Oradaki kurallar gereği dini paylaşımlar yasaktı. Ben de çok engel oldum. Bu nedenle suan kendimi islamın yayılmasını engellemekle sucluyorum. Allah günahlarımı affetsin. O nedenle şimdi belki bir şeyler yapabilirim diye düşündüm. Lütfen bana yardımcı olun. Ne kadar fazla kişiye bir kere bile Allah'ı hatırlatıp anmasını sağlarsam kendimi iyi hissederim. Başlıga uğrayan arkadaşlarımın kendi hesaplarına bir Îhlas suresi okumasını, bir tane de peygamber efendimize (S.a.v) salavat getirmelerini rica ediyorum.
Böylece belki hatamın en azından bir kısmını telafi edebilirim. Zahmetsiz bir rica lütfen kim konuyu görürse bu ricami yerine getirsin.
Allah günahlarımı affetsin. Iyi kullarini da yolundan çevirmesin.
Allah'ın rahmeti üzerinize olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ormanmanazara.jpg

Merhaba Kardesim Hos geldiniz Allah RAZI olsun..
Ne Güzel bir niyet ile Gönül dergahımıza gelmişsiniz Eyvallah...
"HATANIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR"demek ki Siz su an KAR'dasiniz..Elhamdullilah..
zararın neresinden dönülse kâr değil mi? Hatayı anlayıp düzeltmeye çalışmak da büyük bir erdemdir!!

Pişmanlık tövbedir...Benim de günahlarım var çünkü işliyor sonra da pişman oluyorum...”
Kim işlemiyor ki! ne güzel bir söz! Umut veriyor insana...

“Keşke işlemeseydim!” sözü sessiz bir çığlık halinde kalbin kulağını tırmalar durur. Ne çare olan olmuştur artık!

Bir kara lekedir günahlar...Kul bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir leke meydana gelir...
Tevbe ve istiğfar ile temizlenmezse (ve günaha devam edilirse) kara lekeler çoğalarak kalbi kaplayıncaya kadar istila eder.
İşte bu leke Allahu Teâlâ’nın kitabında bildirdiği kalpleri paslandıran ‘ran’dır.
(Ve Mutaffifin suresindeki bu ayeti “
Hayır! Bilakis işlemeye devam ettikleri günahlar kalplerinin üzerine pas bağlamış (ve kalplerini karartmıştır.) (83/14)

kalbi Damla damla düşer kalbe ve nokta nokta karartır onu. Kalbi körleşenin dünyası da kararır...
Hamd olsun ki Siz Hidayette erenlerden olmussunuz.. Ya Rabb..
Allahım Sen affedicisin,affı da seversin,Hüzünlü Kulunu ,bizi ve cumle Mumin kardeslerimi affet...

112.gif

Allahümme Salli Alâ Seyyidinâ MUHAMMED

Hüzünlü Kul

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hoşbulduk, Allah razı olsun kardeşim. Rabbim günahlarımızı bağışlasın ve günaha girmemize neden olacak eylemlerden uzak tutsun.

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm, Bismillahirrahmanirrahîm

"Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad."

Anlamı: (Ey Muhammed!) De ki: O Allah bir tektir. Allah her şeyden müstağni ve her şey O'na muhtaçtır. O doğurmamış ve doğmamıştır. Hiç bir şey O'na denk değildir.

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
"Allâhümme salli alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammed."

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Evvelâ berâberce tevbe edelim:
Estağfirullàh... Estağfirullàh... Estağfirullàh...Estağfirullàh el'azîm elkerîm ellezî lâ ilâhe illâhû... El hayyel kayyûme ve etûbü ileyh...
Allàhümme ente rabbî... Lâ ilâhe illâ ente halaktenî... Ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va'dike mesteta'tü eûzü bike min şerri mâ sana'tü ebûu leke bini'metike aleyye ve ebûu bizenbî fağfirlî fe innehû lâ yağfiruz zünûbe illâ ente...

Yâ Rabbenâ! Yapmış olduğumuz, bugünkü yaşımıza kadar işlemiş olduğumuz hatalarımızı, günahlarımızı, suçlarımızı, kusurlarımızı lütfunla, kereminle bağışla... Bundan sonraki ömrümüzde bizi günahlara, hatâlara bulaşmadan sevdiğin kul olarak yaşamayı nasib eyle...amin.

Üst Alt