Peynirli Pastane Poğaçası

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
peynirli-pastane-poğaça.jpg




Malzemeler.
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaşmaya (15 gr)
  • 1 yumurta (akı içine,sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Alabildiği kadar un

İçi için:
  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu
Yapılışı:

  • Un dışında, bütün malzemeleri derin bir kaba koyup mikserle iyice çırpın.
  • Çırptığınız malzemelerin üstüne unu ekleyip yoğurun.
  • Hamurun kıvamı, hafif ele yapışacak şekilde olmalı.
  • Yoğurduğunuz hamurun üstünü örtüp 30 dk dinlendirin.
  • Harcı hazırlamak için, peyniri ezip ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Hamurunuzu, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Bezeleri yuvarlayarak düzgün yuvarlaklar oluşturun.
  • Her bezeyi hafifçe yassılaştırıp üstlerine içi koyun ve yuvarlayın.
  • Kapattığınız tarafı aşağı gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
  • Not: Bu ölçüden yaklaşık 25-30 adet poğaça çıkıyor.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt