- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Malzemeler.
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaşmaya (15 gr)
- 1 yumurta (akı içine,sarısı dışına)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Alabildiği kadar un
İçi için:
- 250 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Un dışında, bütün malzemeleri derin bir kaba koyup mikserle iyice çırpın.
- Çırptığınız malzemelerin üstüne unu ekleyip yoğurun.
- Hamurun kıvamı, hafif ele yapışacak şekilde olmalı.
- Yoğurduğunuz hamurun üstünü örtüp 30 dk dinlendirin.
- Harcı hazırlamak için, peyniri ezip ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.
- Hamurunuzu, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın.
- Bezeleri yuvarlayarak düzgün yuvarlaklar oluşturun.
- Her bezeyi hafifçe yassılaştırıp üstlerine içi koyun ve yuvarlayın.
- Kapattığınız tarafı aşağı gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
- Not: Bu ölçüden yaklaşık 25-30 adet poğaça çıkıyor.