- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Malzemeler:
2 adet orta boy kereviz
1 avuç ceviz (dövülmüş)
½ limonun suyu
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
tuz
Üzeri için:
1 adet havuç
süslemek için taze kereviz yaprağı
2-3 yemek kaşığı sızma yağ
pulbiber
3 yemek kaşığı beyaz peynir
Yapılışı:
Kerevizlerin kalın kabuklarını soyun.Yarım limon suyunu geniş bir kaba alın ve kerevizi rendeleyin(kararmaması için).
Sarmsakları ezin,yoğurt ve tuzla karıştırın ve kerevizin üzerine boşaltın, cevizi de koyun, karıştırıp servis tabağına alın.
Süsleme: Salatanın ortasına; rendelenmiş havuç ve beyaz peyniri koyun.
Kereviz yapraklarını ince kıyıp, salata kasesinin kenarlarına koyun.sızma yağ,pulbiber gezdirin.
Servise hazırdır...