Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Efendimiz (s.a.v)'i Tanıyalım
Peygamberimiz(sav) den altın tavsiyeler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 65" data-attributes="member: 3"><p><span style="font-size: 15px"><strong>Peygamberimiz(sav) den <span style="color: Yellow">altın</span> tavsiyeler </strong></span></p><p><strong><em><span style="color: #008000"></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="color: #008000">Bir gün, bir adam Peygamber Efendimiz'in yanına gelerek, <span style="color: red">"Size dünya ve ahiretle alakalı soracak sorularım var"</span> der.</span></em></strong><span style="color: #008000"></span></p><p> <span style="color: #008000"></span></p><p><span style="color: #008000"><em><strong>Bunun üzerine Peygamberimiz o kimseye, "Ne istiyorsan sor" buyururlar. </strong></em></span></p><p style="text-align: left"><strong><em><span style="color: #008000">Ardından o kişi ile Peygamber Efendimiz arasında bizim de pek çok dersler çıkarabileceğimiz şu diyalog yaşanır:</span></em></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><em><strong><span style="color: #008000">İnsanların en zengini olmak istiyorum. Ne yapmalıyım?</span></strong></em></p><p></p><p style="text-align: left"><em><strong><span style="color: #008000"><span style="color: red">Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun.</span></span></strong></em></p><p><span style="color: #008000"></span></p><p> <span style="color: #008000"></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Sen de insanlara faydalı ol.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>İnsanlar içinde Allah'a en yakın, O'nun en has kullarından olmak istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Allah'ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah'ın en has kulu olursun.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Allah'a, O'nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O'nu görmesen de O seni görüyor.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>İmanımı kemale erdirmek istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun. Önce kendine ve insanlara merhamet et ki Allah da sana merhamet etsin.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Günahlarımın azalmasını istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah'a yalvarırsan günahların azalır.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>İnsanların en kerimi olmak istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Allah'a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Rızkımın bol olmasını istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Temizliğe devam edersen rızkın bol olur.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Allah ve Resulü tarafından sevilmek istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">O zaman Allah ve Resulü'nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Allah'ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Kimseye kızmazsan Allah'ın gazabından ve kızmasından kurtulursun.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Duamın kabul edilmesini istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Allah'ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Allah'ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum.</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Benim günahlarımı ne siler?</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Gözyaşların, hudûun (saygıyla Allah'a kulluğun) ve hastalıklar.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Allah yanında hangi özellikler daha faziletlidir?</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Allah yanında en büyük günah hangisidir?</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Kötü ahlak ve Allah'ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik.</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Rahman Allah'ın rahmetini ne coşturur?</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek).</span></strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong>Cehennem ateşini ne söndürür?</strong></em></p><p></span></p><p style="text-align: left"><span style="color: #008000"><em><strong><span style="color: red">Oruç.</span></strong></em></p><p></span></p><p><span style="color: #008000"></span><p style="text-align: left"><em><strong><span style="color: purple">(Ali el-Müttaki, Kenzu'l-Ummal, 16/127-129)</span></strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 65, member: 3"] [SIZE=4][B]Peygamberimiz(sav) den [COLOR=Yellow]altın[/COLOR] tavsiyeler [/B][/SIZE] [B][I][COLOR=#008000] Bir gün, bir adam Peygamber Efendimiz'in yanına gelerek, [COLOR=red]"Size dünya ve ahiretle alakalı soracak sorularım var"[/COLOR] der.[/COLOR][/I][/B][COLOR=#008000] [I][B]Bunun üzerine Peygamberimiz o kimseye, "Ne istiyorsan sor" buyururlar. [/B][/I][/COLOR] [LEFT][B][I][COLOR=#008000]Ardından o kişi ile Peygamber Efendimiz arasında bizim de pek çok dersler çıkarabileceğimiz şu diyalog yaşanır:[/COLOR][/I][/B][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=#008000]İnsanların en zengini olmak istiyorum. Ne yapmalıyım?[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=#008000][COLOR=red]Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun.[/COLOR][/COLOR][/B][/I][/LEFT] [COLOR=#008000] [LEFT][I][B]İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Sen de insanlara faydalı ol.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]İnsanlar içinde Allah'a en yakın, O'nun en has kullarından olmak istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Allah'ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah'ın en has kulu olursun.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Allah'a, O'nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O'nu görmesen de O seni görüyor.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]İmanımı kemale erdirmek istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun. Önce kendine ve insanlara merhamet et ki Allah da sana merhamet etsin.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Günahlarımın azalmasını istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah'a yalvarırsan günahların azalır.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]İnsanların en kerimi olmak istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Allah'a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Rızkımın bol olmasını istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Temizliğe devam edersen rızkın bol olur.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Allah ve Resulü tarafından sevilmek istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]O zaman Allah ve Resulü'nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Allah'ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Kimseye kızmazsan Allah'ın gazabından ve kızmasından kurtulursun.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Duamın kabul edilmesini istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Allah'ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Allah'ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum.[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Benim günahlarımı ne siler?[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Gözyaşların, hudûun (saygıyla Allah'a kulluğun) ve hastalıklar.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Allah yanında hangi özellikler daha faziletlidir?[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Allah yanında en büyük günah hangisidir?[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Kötü ahlak ve Allah'ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Rahman Allah'ın rahmetini ne coşturur?[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek).[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B]Cehennem ateşini ne söndürür?[/B][/I][/LEFT] [LEFT][I][B][COLOR=red]Oruç.[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [/COLOR][LEFT][I][B][COLOR=purple](Ali el-Müttaki, Kenzu'l-Ummal, 16/127-129)[/COLOR][/B][/I][/LEFT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Efendimiz (s.a.v)'i Tanıyalım
Peygamberimiz(sav) den altın tavsiyeler
Alt