Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Pazı Sarması Tarifi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 42261" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">Pazı Sarması Tarifi </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">MALZEMELER</span></span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">2 bağ pazı </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">ıç Harcı ıçin </span></span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">500 gr. dolmalık kıyma (orta yağlı) </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">1 çay bardağı pirinç </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">2 adet kuru soğan </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">1 demet maydanoz </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">1 demet dereotu </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">1 çay kaşığı tuz </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">1 çay kaşığı karabiber </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">1 çay kaşığı kuru fesleğen </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">1 çay kaşığı zeytinyağı </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">HAZIRLANIşI </span></span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">Öncelikle, pazıları yıkayalım, saplarını keselim ama atmayıp, bir kenarda bekletelim. Pazı yapraklarını bol tuzlu suda bir dakika kadar haşlayıp, çıkaralım. </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">Bunun için soğanı, yemeklik tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinci, ince kıyılmış dereotunu, ince kıyılmış maydanozu, kuru fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ilave edelim. </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek iyice karıştıralım, yoğuralım. </span></span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar konur rulo şeklinde, dolma gibi saralım. </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">Tenceremizin en altına kestiğimiz sapları dizelim, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirelim ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyelim. </span></span></span> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen"></span></span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOliveGreen">Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyalım ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirelim. </span></span></span> </strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: DarkOliveGreen"></span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: DarkOliveGreen">Arzuya göre, yoğurtla servis yapabilirsini</span></strong>z. </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 42261, member: 1043"] [CENTER][B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOliveGreen]Pazı Sarması Tarifi MALZEMELER[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=DarkOliveGreen] [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOliveGreen] 2 bağ pazı ıç Harcı ıçin [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=DarkOliveGreen] [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOliveGreen] 500 gr. dolmalık kıyma (orta yağlı) 1 çay bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1 çay kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIşI [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=DarkOliveGreen] [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOliveGreen] Öncelikle, pazıları yıkayalım, saplarını keselim ama atmayıp, bir kenarda bekletelim. Pazı yapraklarını bol tuzlu suda bir dakika kadar haşlayıp, çıkaralım. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için soğanı, yemeklik tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinci, ince kıyılmış dereotunu, ince kıyılmış maydanozu, kuru fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ilave edelim. Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek iyice karıştıralım, yoğuralım. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=DarkOliveGreen] [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOliveGreen] Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar konur rulo şeklinde, dolma gibi saralım. Tenceremizin en altına kestiğimiz sapları dizelim, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirelim ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyelim. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=DarkOliveGreen] [/COLOR][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOliveGreen] Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyalım ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirelim. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][COLOR=DarkOliveGreen] [/COLOR][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=3][B][COLOR=DarkOliveGreen] Arzuya göre, yoğurtla servis yapabilirsini[/COLOR][/B]z. [/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Pazı Sarması Tarifi
Üst
Alt