Patlıcanlı peynirli bükme

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Malzemeler :
3 su b. un
1 p. kuru maya
tuz, su

İç harcı için:

3 patlıcan
4 kırmızı biber
1 kase lor peyniri
3 yeşil soğan
tuz, karabiber

Üzeri için:

Tereyağı

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine kuru mayayı ilave edin.Üzerine tuz ve ılık suyu ekleyerek bir hamur elde edin.İç harcı için 3 adet patlıcanı közleyip küp olarak kesin. Kırmızı biberi, 3 yeşil soğanı kesin.Bir karıştırma kabına közlenmiş patlıcanı,kırmızı biberi,yeşil soğan,lor peyniri,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Hamuru bezelere ayırın.Her bezeleri merdane ile yuvarlak olarak açın.Hamurun uçlarını karşılıklı kapatın.İçine iç malzemeyi ekleyin.Tekrar hamurun uçlarını kapatıp kare şekli verin. Tavada arkalı önlü pişirin.Bükmelerin üzerine tereyağı sürüp servis edin.
 
Üst Alt