Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Patlıcanlı Lokma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9092" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">HAMURU:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 Su bardağından iki parmak eksik un</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">75 Gr. eritilmiş margarin</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 Su bardağı su ve süt karışımı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yarım çorba kaşığı şeker</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yarım çay kaşığı tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">4 Yumurta</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İÇİ</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 Közlenmiş patlıcan</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 Adet közlenmiş kırmızı biber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 Çay bardağı tulum peyniri</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 veya 3 dal maydanoz</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Margarin tencereye konularak eritilir. Su ile süt karışımı konur kaynayınca un ilave edilir. Karıştırılarak dibi tutmadan kısık ateşte pişirilir, ateşten alınır ılınınca yumurtalar teker teker ilave edilerek hamura yedirilir. Bir çorba kaşığı ıslatılıp yağlanmış tepsiye konur, kızgın fırında kızarana kadar pişirilir. Soğuyana kadar fırının kapağı hiç açılmaz. Diğer tarafta közlenmiş patlıcan, biber, tulum peyniri, maydanoz karıştırılır, hamurların üzerinden bıçakla kesilir. Hazırlanan içten içlerine doldurulur,bir tabağa dizilir.üzerine ince kıyılmış maydanoz ve tulum peyniri serpilerek servis yapılır.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9092, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]HAMURU: 2 Su bardağından iki parmak eksik un 75 Gr. eritilmiş margarin 1 Su bardağı su ve süt karışımı Yarım çorba kaşığı şeker Yarım çay kaşığı tuz 4 Yumurta İÇİ 2 Közlenmiş patlıcan 1 Adet közlenmiş kırmızı biber 1 Çay bardağı tulum peyniri 2 veya 3 dal maydanoz Margarin tencereye konularak eritilir. Su ile süt karışımı konur kaynayınca un ilave edilir. Karıştırılarak dibi tutmadan kısık ateşte pişirilir, ateşten alınır ılınınca yumurtalar teker teker ilave edilerek hamura yedirilir. Bir çorba kaşığı ıslatılıp yağlanmış tepsiye konur, kızgın fırında kızarana kadar pişirilir. Soğuyana kadar fırının kapağı hiç açılmaz. Diğer tarafta közlenmiş patlıcan, biber, tulum peyniri, maydanoz karıştırılır, hamurların üzerinden bıçakla kesilir. Hazırlanan içten içlerine doldurulur,bir tabağa dizilir.üzerine ince kıyılmış maydanoz ve tulum peyniri serpilerek servis yapılır.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Patlıcanlı Lokma
Üst
Alt