Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Patlıcan turşusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="NiDa" data-source="post: 21691" data-attributes="member: 1238"><p><strong>MALZEMELER</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>10 küçük patlıcan</strong></p><p><strong>2 limonun suyu</strong></p><p><strong>2 demet dereotu</strong></p><p><strong>1 kg beyaz lahana</strong></p><p><strong>4 çorba kaşığı pul kırmızıbiber</strong></p><p><strong>1 baş sarmısak (dövülmüş)</strong></p><p><strong>10 su bardağı su</strong></p><p><strong>1/4 su bardağı sıvı yağ</strong></p><p><strong>5 su bardağı sirke</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>HAZIRLANIŞI</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Patlıcanların saplarını ayıklayıp ortadan hafifçe yarın ,lahanayı ince ince doğrayın.</strong></p><p><strong>Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşe oturtun.</strong></p><p><strong>Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp, limon suyunu ekleyerek birkaç kez karıştırdıktan sonra, patlıcanları ilave ederek 3 dakika kadar haşlayın .Bir kepçeyle patlıcanları tencereden alıp, bir kenara bırakın. Tencereye 2-3 su bardağı daha su katıp, yeniden ateşe koyup kaynatın . Bu kez lahanaları da ilave edip 3 dakika kadar beraberce haşladıktan sonra tencereyi ateşten alın. Lahanaları da tencereden bir kepçe yardımıyla çıkarın ancak haşlanmış suyu dökmeyip muhafaza edin. Lahanarı ve patlıcanları soğumaya bırakın. Iyice soğuduklarında lahanaları bir kaseye koyup, kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve sarımsağı döverek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patlıcanların içine doldurup, her patlıcanı ince bir sicimle bağlayın. Doldurulmuş patlıcanları bir cam kavanoza yerleştirin.</strong></p><p><strong>Büyük bir tencereye su ve sirke koyup, orta ateşe koyun. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, yağı ekleyerek bir kenarda ılınmaya bırakın.</strong></p><p><strong>Karışım ılınınca kavanozda patlıcanların üstüne boca edip; dereotu saplarını serpiştiriniz.</strong></p><p><strong>Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir ortamda bir ay kadar beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong><span style="color: black"><strong>PATLICAN TURŞUSU</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>malzemeler</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>5 kilo patlıcan</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>250 adet sarımsak</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>6 demet kereviz yaprağı</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>1 kilo havuç</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>2.5 kilo sirke</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>3 demet maydanoz</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>3 adet kırmızı arnavut biberi</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>Yeteri kadar tuz.</strong></span></p><p><span style="color: black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>tarifi </strong></span></p><p><span style="color: black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: black"><strong>Temizlenmiş turşuluk küçük patlıcanlar bol suda yarı pişmiş haşlanarak süzgüye çıkarılır. Üzerine ağır bir taş bastırılır. Sabaha kadar patbcanın acı suyu çıkar. Sarmısak, ince kıyılmış kerevizin sapları ayrılır, yapraklan kıyılır, havuç, maydanoz, kırmızıbiber kıyılıp tuzlanır. Kavanoza yerleştirilir; üzerine tuz, sirke, kabuğu çıkmış, kesilmiş limon ve üzerine ağır bir taş konur. Birkaç gün sonra tuzuna bakılır, gereği kadar konur. On beş gün sonra yenir.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NiDa, post: 21691, member: 1238"] [B]MALZEMELER 10 küçük patlıcan 2 limonun suyu 2 demet dereotu 1 kg beyaz lahana 4 çorba kaşığı pul kırmızıbiber 1 baş sarmısak (dövülmüş) 10 su bardağı su 1/4 su bardağı sıvı yağ 5 su bardağı sirke HAZIRLANIŞI Patlıcanların saplarını ayıklayıp ortadan hafifçe yarın ,lahanayı ince ince doğrayın. Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşe oturtun. Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp, limon suyunu ekleyerek birkaç kez karıştırdıktan sonra, patlıcanları ilave ederek 3 dakika kadar haşlayın .Bir kepçeyle patlıcanları tencereden alıp, bir kenara bırakın. Tencereye 2-3 su bardağı daha su katıp, yeniden ateşe koyup kaynatın . Bu kez lahanaları da ilave edip 3 dakika kadar beraberce haşladıktan sonra tencereyi ateşten alın. Lahanaları da tencereden bir kepçe yardımıyla çıkarın ancak haşlanmış suyu dökmeyip muhafaza edin. Lahanarı ve patlıcanları soğumaya bırakın. Iyice soğuduklarında lahanaları bir kaseye koyup, kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve sarımsağı döverek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patlıcanların içine doldurup, her patlıcanı ince bir sicimle bağlayın. Doldurulmuş patlıcanları bir cam kavanoza yerleştirin. Büyük bir tencereye su ve sirke koyup, orta ateşe koyun. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, yağı ekleyerek bir kenarda ılınmaya bırakın. Karışım ılınınca kavanozda patlıcanların üstüne boca edip; dereotu saplarını serpiştiriniz. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir ortamda bir ay kadar beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın. [/B][COLOR=black][B]PATLICAN TURŞUSU malzemeler 5 kilo patlıcan 250 adet sarımsak 6 demet kereviz yaprağı 1 kilo havuç 2.5 kilo sirke 3 demet maydanoz 3 adet kırmızı arnavut biberi Yeteri kadar tuz. tarifi Temizlenmiş turşuluk küçük patlıcanlar bol suda yarı pişmiş haşlanarak süzgüye çıkarılır. Üzerine ağır bir taş bastırılır. Sabaha kadar patbcanın acı suyu çıkar. Sarmısak, ince kıyılmış kerevizin sapları ayrılır, yapraklan kıyılır, havuç, maydanoz, kırmızıbiber kıyılıp tuzlanır. Kavanoza yerleştirilir; üzerine tuz, sirke, kabuğu çıkmış, kesilmiş limon ve üzerine ağır bir taş konur. Birkaç gün sonra tuzuna bakılır, gereği kadar konur. On beş gün sonra yenir.[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Patlıcan turşusu
Üst
Alt