- Katılım
- 22 Şubat 2011
- Mesajlar
- 9,107
- Tepkime puanı
- 81
Balık Pilakisi Tarifi, Balık Pilakisi Resimli Tarifi, Balık Pilakisi Pratik Tarif, Balık Pilakisi Nasıl Yapılır?, Balık Pilakisi Kolay Tarifi, Balık Pilakisi, Balık Pilakisi yapılışı, palamut pilakisi
Malzemeler:
2 Adet Palamut
250 Gram Zeytin Yağı
500 Gram Patates
3 Diş Sarımsak
2 Adet Havuç
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Limon
Yarım Demet Maydanoz
2 Baş Kereviz
2 Adet Defne Yaprağı
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Soğan ve havuç ayıklanır.
Uzunlamasına ikişer parça ya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğranır.
2,5 desi – litre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavrulur.
Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kaynatılır.
Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyularak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kayna makta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır.
Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır.
Limon sıkılır. Birkaç taşım daha kaynatılır.
Servis tabağına konur.
Afiyet olsun

2 Adet Palamut
250 Gram Zeytin Yağı
500 Gram Patates
3 Diş Sarımsak
2 Adet Havuç
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Limon
Yarım Demet Maydanoz
2 Baş Kereviz
2 Adet Defne Yaprağı
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Soğan ve havuç ayıklanır.
Uzunlamasına ikişer parça ya kesildikten sonra İnce ince yarılarak halkalara doğranır.
2,5 desi – litre zeytinyağı ile bir tavada hafifçe kavrulur.
Bir litre su konur. Doğranmış kereviz, sarımsak bütün olarak iki defne yaprağı katılarak yarım saat kadar kaynatılır.
Birer kişilik parçalara kesilmiş balıklar, kabuğu soyularak boyuna olarak 4-6 parçaya kesilmiş patates, kayna makta olan soğanlı su içine konur, tuz atılır.
Yavaş yavaş kaynatılarak 3-4 kepçe suyu kalıncaya kadar kaynatılır.
Limon sıkılır. Birkaç taşım daha kaynatılır.
Servis tabağına konur.
Afiyet olsun
