- Katılım
- 10 Haziran 2011
- Mesajlar
- 709
- Tepkime puanı
- 42
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket hindistan cevizi
İçi İçin:
- Biraz dövülmüş ceviz ve tarçın hazırlanacak
Yapılışı:
*Hindistan cevizi haricindeki malzemelerimizi karıştırıp, aynen tavuk göğsü gibi pişiriyoruz.
* Pişirdikten sonra mikserle iyice çırpıyoruz ve buzlukta soğumaya bırakıyoruz.
*Dışarı aldıktan sonra elimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak açıp içine ceviz ve tarçın karışımlı hazırlamış olduğumuz içten koyuyoruz ve yuvarlıyoruz.
* Top top kurabiye şeklindeki hazırladığımız bütün malzememizi, hindistan cevizine buluyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Not: İsteğe göre hindistan cevizi yerine, fındık parçalarına da bulanabili ( üstteki lokumlar gibi).
Servise kadar dolapta bekletilmelidir
Afiyet olsun