Öyle bir boşluktayım ki

mira

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Mart 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Selamun aleyküm..
Öyle bir boşluktayım ki, öyle bir hal içindeyim ki. Hissiyatsısızım bedenimden ruhum gitmiş gibi, günlerim öyle anlamsız geçiyor ki en ufak bir şeyde ağlıyorum, nefsimi törpülemek için namaz kılıyorum, oruç tutuyorum. Nafile boş bir tohumum sanki, ne kadar ekersem ekeyim, ne kadar emek harcarsam harcayım olmuyor. Hangi dala tutunsam çürüyor elimde. Attığım her adımda ,kalkıştığım her işte Peygamberlerimizin hayatı geliyor aklıma, sanki öyle bir günahkarım ki çözümleyemiyorum içinde bulundugum hali. Bu hal sağlıklı düşünmemi engelliyor, artık ölümü düşünür oldum yaşadığım her an. Lütfen yardım edin, nedir bu bendeki ben?
 

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Ocak 2014
Mesajlar
206
Tepkime puanı
1
Ve aleyküm'üs Selam.

Ben de böyle hissederdim ama ne zaman ki Haşr Suresinin son 3 ayeti hakkında hadisi şerifi okudum ve Hadid Suresi 19. ayeti okudum o zaman işte budur dedim! Ne zaman belim büküldü desem bu hadisi şerif ve ayet iskeletimi tekrar dimdik tutuyor. Yaşadığım her dakikayı aklıma gelen eski günahlarıma tövbe etmek için fırsat olarak düşünüyorum. Kaç kere ölümün eşiğine geldim her defasında keşke namazımı da kılasaydım dedim! Tamam şehitliği Allahu Teala Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem aracılığıyla söz verse bile ölüm çok ayrı bir şey. Günahkar günahından dolayı pişman, diğer taraftan cennete gideceği uman niye derecemi daha fazla arttırmamışım diye pişman.

Bu pazar bir kez kuruluyor. Ölünce artık dünya pazarı bir daha gelmeyecek. İstifade edebildiğin kadar zamandan istifade et. Her kelimei tevhid cennette bir ağaç dikmektir. Hiç birşey mutlu etmiyorsa her gün cennette 5000 ağaç dik :)

Hiç birşey mutlu etmiyorsa her gün cennette 5000 ağaç dik :)

Es-Selamu Aleyküm.

Bu konuda bir ilmi yanlış yazmışım. Kelima-i Tevhid aklıma nerden geldiyse ve yazdıysam hayret ettim... Bu yazıma göre amel eden varsa özür diliyorum. Bu düzeltmeyi okuyamayanlara da Allah doğruyu öğrenmesini nasip eder inşaAllah.

Cennette fidan dikmeye vesile olan zikir: SÜBHANALLAHİ VELHAMDÜLİLLAHİ VE LA İLAHE İLLALLAHÜ VALLAHÜ EKBER'dir. "kelimei tevhid"in 4 bin günahı affettirdiğine dair bir ilim var, zikirleriniz zayi olmaz inşaAllah. Fakat ilmi doğru bilmek şarttır.

Sevgili Peygamberimiz (a.s.v.) buyururlar: “ İman, yetmiş küsur şubedir. En faziletlisi “Lâ İlâhe illallah”, en alt derecesi yoldaki bir eziyeti kaldırmaktır. Hayâ da İmandan bir şubedir”. (Müslim, İman, 57-58; Buhari, İman, 3; Ebu Davud, Sünnet, 14; Nesai, İman, 16; Ahmed, Müsned, 2, 414,442; İbn Mâce, Mukaddime, 9.)
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
İnancından sakın vazgeçme. Eğer hayallerin varsa yap. Sakın vazgeçme. Kim önünde durursa dursun. Sana bi kitap öneriyorum. (Son konuşma )Randy pausch. Eğer kitap okumuyorsan resim çiz. Kendine bir defter al ve her şeyi yaz ona istediğin her şeyi. Mesela ben hayatımda beni en çok etkileyen şeyleri yazıyorum kesinlikle dene ve son olarak bi abdest al ve secde et. Anlat her şeyi Allah’a. Eğer konuşamazsan sadece secde et ve ağla. O seni zaten biliyor. İçin rahatlayana kadar ağla. İntihar etme konusuna gelince bu dünyada iyi ve kötü insanlar var ama yalnızca iyiler gidiyor sencede mücadele edip bunu tersine çevirmemelimiyiz?
 
Üst Alt