Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Osmanlı Yoğurt Tatlısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9070" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">450 gr. net akşamdan bir beze veya tülbente koyulup bir yere asılarak süzdürülmüş yoğurt.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">8 bütün yumurta</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İçinin harcı:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">750 gr. irmik</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">150 gr. toz şeker</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">150 gr. un</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">50 gr. nişasta</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 kahve kaşığı karbonat</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Şurubu:</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 kg. şeker</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">600 gr. su</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">az limon tuzu</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">25 cm çapında bir tepsinin içini tamamen yağlayınız. Şurup malzemesini beraberce 2 dakika kaynatarak soğumaya bırakınız.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yoğurdu bir sıcak suyun içine oturtup hafif hafif karıştırarak ılıtınız. İrmiği ilâve edip karıştırarak yediriniz. Yumurtaya 150 gram şekeri ilâve ederek yumurta vurma kabında yumurta vurma teli ile bir sıcak suyun içinde hafif karıştırarak ıslatınız.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Sudan çıkardıktan sonra devamlı telle vurarak iyice köpürtünüz. Öyle ki teli havaya kaldırdığınızda telden düşen yumurtalar tenceredeki yumurtanın üzerinde kurdela gibi dağılmadan kalsın.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Sonra teli çıkarıp bir kevgirle dikkatlice karıştırarak evvelâ yoğurdu, sonra unla nişastayı ilâve edip fazla karıştırmadan iyice yedirip tepsiye boşaltarak fırına sürüp; pişiriniz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Fırından çıkar çıkmaz üzerine müsavi şekilde 1/2 bardak kaynar su serpip üzerini kapatarak 3-4 dakika bekletiniz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Sonra şurubunu döküp yarım saat sonra arzu ettiğiniz gibi dilim dilim kesip servis ediniz.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Necip Usta</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9070, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]450 gr. net akşamdan bir beze veya tülbente koyulup bir yere asılarak süzdürülmüş yoğurt. 8 bütün yumurta İçinin harcı: 750 gr. irmik 150 gr. toz şeker 150 gr. un 50 gr. nişasta 2 kahve kaşığı karbonat Şurubu: 1 kg. şeker 600 gr. su az limon tuzu 25 cm çapında bir tepsinin içini tamamen yağlayınız. Şurup malzemesini beraberce 2 dakika kaynatarak soğumaya bırakınız. Yoğurdu bir sıcak suyun içine oturtup hafif hafif karıştırarak ılıtınız. İrmiği ilâve edip karıştırarak yediriniz. Yumurtaya 150 gram şekeri ilâve ederek yumurta vurma kabında yumurta vurma teli ile bir sıcak suyun içinde hafif karıştırarak ıslatınız. Sudan çıkardıktan sonra devamlı telle vurarak iyice köpürtünüz. Öyle ki teli havaya kaldırdığınızda telden düşen yumurtalar tenceredeki yumurtanın üzerinde kurdela gibi dağılmadan kalsın. Sonra teli çıkarıp bir kevgirle dikkatlice karıştırarak evvelâ yoğurdu, sonra unla nişastayı ilâve edip fazla karıştırmadan iyice yedirip tepsiye boşaltarak fırına sürüp; pişiriniz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine müsavi şekilde 1/2 bardak kaynar su serpip üzerini kapatarak 3-4 dakika bekletiniz. Sonra şurubunu döküp yarım saat sonra arzu ettiğiniz gibi dilim dilim kesip servis ediniz. Necip Usta[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Osmanlı Yoğurt Tatlısı
Üst
Alt