Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Örtülü olan çıplaklar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kalbimin_sesinden" data-source="post: 16487" data-attributes="member: 1053"><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Önce sunu ifade etmek gerekir: Kur'an, Sünnet ve Islam Fikhi "örtünme" üzerinde durur, örtünün ismi üzerinde durmaz... Örtünmek Islami'dir... Örtünün ismi ise yöreseldir... Örtünün kalinligi, inceligi, deseni, kumasi vs. iklim sartlarina göre de degisiklik arzeder.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Yukaridaki hadis'i okudugumuzda göze carpan etkenin "niyet" oldugu ortaya cikiyor. Onu neden gözden kaciriyoruz!</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Mesela müslüman kadinlarin icersinden biri cikar mi ki, pantalon'u "erkeklere benzemek ve özenmek" icin giymis olsun... Var midir böyle bir kadin, bilemiyorum.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Diyelim hanim kardesimiz pardesünü giyindi. Pardesüsü dizlerine kadar diyelim. Bu hanim kardesimizin, pardesüsün altina daha iyi örtüneyim diye pantolan giyip dizlerden asagisini o elbise ile cesidi ile kapatmasi mi daha iyi yoksa pantolan giymeyerek ciplak ayagini muhataplarina göstermesi mi daha hostur...</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Yani demem o ki, örtülü bir halde daha da korunma amacli bayanlarin pantolan giymelerinde cok bir sakincanin olacagini düsünmüyorum...</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Öyle hanim kardeslerimiz var ki üzerinde patalon yok ama giyim kusami da Islam eksenli cok pejmurde bir vaziyette...</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 15px">Örtünün nasilligi üzerinde durunuz ama örfe ait olan husus hakkinda fazla kelama gerek yoktur diye düsünüyorum....</span></span></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kalbimin_sesinden, post: 16487, member: 1053"] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Önce sunu ifade etmek gerekir: Kur'an, Sünnet ve Islam Fikhi "örtünme" üzerinde durur, örtünün ismi üzerinde durmaz... Örtünmek Islami'dir... Örtünün ismi ise yöreseldir... Örtünün kalinligi, inceligi, deseni, kumasi vs. iklim sartlarina göre de degisiklik arzeder.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Yukaridaki hadis'i okudugumuzda göze carpan etkenin "niyet" oldugu ortaya cikiyor. Onu neden gözden kaciriyoruz![/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Mesela müslüman kadinlarin icersinden biri cikar mi ki, pantalon'u "erkeklere benzemek ve özenmek" icin giymis olsun... Var midir böyle bir kadin, bilemiyorum.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Diyelim hanim kardesimiz pardesünü giyindi. Pardesüsü dizlerine kadar diyelim. Bu hanim kardesimizin, pardesüsün altina daha iyi örtüneyim diye pantolan giyip dizlerden asagisini o elbise ile cesidi ile kapatmasi mi daha iyi yoksa pantolan giymeyerek ciplak ayagini muhataplarina göstermesi mi daha hostur...[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Yani demem o ki, örtülü bir halde daha da korunma amacli bayanlarin pantolan giymelerinde cok bir sakincanin olacagini düsünmüyorum...[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Öyle hanim kardeslerimiz var ki üzerinde patalon yok ama giyim kusami da Islam eksenli cok pejmurde bir vaziyette...[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4]Örtünün nasilligi üzerinde durunuz ama örfe ait olan husus hakkinda fazla kelama gerek yoktur diye düsünüyorum....[/SIZE][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Örtülü olan çıplaklar
Alt