Önemli olan olaylar değil, o olaylar karşısında gösterdiğimiz tepki

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Önemli olan olaylar değil, o olaylar karşısında gösterdiğimiz tepki ve tavırdır..
Ya en ufak olayda çıldırıp daha sonra saatlerce vicdan azabı çekecek YIKIP YIKILACAK kendinize daha sonra kızacaksınız ...........
Ya da bir an sakin ol..!Sinirine, dilline hakim olup öfkeni kontrol edip daha sonra huzura erip sağlığını koruyup mutlu olacak, ruhsal,duygusal, akli,irade açısından ,güçlü olacaksınız seçim Sizin....

Önemli olan olaylar değil, o olaylara bizim yaklaşım tarzımızdır. En küçük bir sıkıntıda feryat edip, isyana kapılanlar, hayatta hiçbir zaman olgunlaşıp, güzelleşemezler.
Hamlıkları, kabalıkları; isyanları ve itirazları oranında büsbütün artar. Hem kendilerine zehir ederler hayatı, hem çevrelerine.
Her köşesi binbir güzelliklerle dolu şu dünyaya biz çehremizi asar, surat ederek bakarsak, herhalde dünya bize gülümsemez...

Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından zevk alır. Bu çağda bir insana yapılacak en büyük iyilik, onu kendi kendisiyle ve hayatla barış haline sokabilmektir.
Bugün insanların çoğu kendi kendilerine küs yaşıyorlar...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm.
İnsan zaaflarini bilmeli, ona göre tedbir almalı.
Bugün hayatımda bir sürü sıkıntı olmasına rağmen, geçmişe dönüp bakınca bugün isyan etmenin anlamsız olduğunu, başıma gelen her şeyin bana rahmet olduğunu, beni bir adım daha ileriye götürdüğünü ve hatta bana değer kattığıni görüyorum.
Bazen ise huzunleniyorum!
Hüzün güzeldir, hüzünu mahsunca yaşarsam güzel.
Ama hüzünu depresyona çevirip aklıma ve kalbimi dakikalarca eziyet edersem, dediginiz gibi kendine kız, kendini yargıla, sonra affet yeniden başla..
Durdugum yerde sayıyorum..

Ne yapmalı hassas insanlar, hüzün geldi ise o an o hüzüne eyvallah diyebilmeli..

Neler geçmedi ki , neler yaşamadık, hamd olsun çok şükür.

Bugünlerde kendime yaptığım en güzel şey hüzün geldiğinde " Allahim biliyorum ki her sıkıntım rahmet "

Dikkatim dagildiginda ise nefes bile bana zahmet..
Allaha şükürler olsun

Üst Alt