Önce evmi toplanmalı namaz mı kılınmalı

Ç

çokgülen

Kayıtsız
Misafir
Selamün Aleyküm
ben öğrenciyim..Eve gelince dinlenme falan derken saat 13:00 ı buluyor.Evde evi ben topluyorum.Fakat ilk evi toplayıp mı namaz kılmam gerek ilk namaz kılıp mı evi toplamam çünkü ev dağınık oluyor baya ve temizken kılmak istiyorum,birde kuran okuyorum.Bazen saat 14:00-15:00 kadar işim oluyor yinede ilk ev topluyup namaz kılıyorum yani bazen ikindinin okunmasına 1 saat kala kılıyorum..Evi toplamadan çok rahatsızlık duyuyorum 1 saat sürüyor günlük toplamam .Bu vesvese midir şeytanın bir oyalama geciktirme şeklimi yoksa yaptığım doğrumudur ?
Şimdiden Allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Namazı'ın vaktinin çıkmasına yeterince zaman var ise aklinizi ve evinizi toplayip huşu icinde namazinizi kilarsiniz..:tamam:.
ama baktiniz Namazı vaktinin çıkmasına 10 dk. kaldığını fark ediyseniz ilk önce namazinizi kilin sonra evinizi de toplarsiniz..:tamam:.
sonra bize de gelirsiniz..Çünkü;bizim evde hic kimse evi toplamiyor anne var nasil olsa...aassd..
nasil benim sizin gibi bir evladim olmadi...cddvb..

rahmetli annem hep derdi ki:" namazları vaktinde kıl aceleye getirmeden abdestini güzel al!!
İbadetin tadını çıkarta çıkarta, kalbin ve bedenin huzurlu ve hazir olarak Rabbinin huzurunda dur ve kalbini dinlendir"

peki namazların vakti ne zamandir ?
Namazların kılınma vakitleri ise vaktin girmesiyle başlar, öbür vaktin girmesiyle biter...

Sabah Namazı'nın Vakti:
ezanına yakın ufkun doğusundan bir aydınlık yükselmeye başlar ki buna "birinci fecir" denir. Bu aydınlık yayılınca "ikinci fecir" ve sabah namazı vakti girmiş olur.
Sabah namazının son vakti ise, güneşin doğmaya başladığı andır.

İkindi vaktinin girmesine beş,on dakika kala öğle namazı kılınabilir miyiz ?
kilinabilir olarak biliyorum Rabbim en iyisini bilendir..

İkindi Namazı'nın Vakti:
Öğle namazının vaktinin çıktığı zamandan, güneşin batışına kadar olan zamandır..

Akşam Namazı'nın Vakti:
Güneş battıktan sonra başlayıp, güneşin battığı taraftaki kızıllık veya ondan sonra gelen beyazlık kayboluncaya kadar devam eden zamandır.

Yatsı Namazı'nın Vakti:
Akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlayıp sabah namazının vakti olan tan yerinin ağarmaya başlamasına kadar devam eden zamandır.

Özekllikle sabah namazı ile ikindi namazı biraz daha dikkatli kılınması lazımdır.
Sabah güneş doğarken ve akşam güneş batarken namaz kılmak, güneşe tapanlara benzeme endişesinden dolayı mekruhtur.
Bu sebeple sabah namazı güneş doğmadan önce, ikindi namazını da güneş batmadan önce bitirmek gerekiyor.

Sabah namazı hariç diğer namazlarınızı diğer vakit girinceye kadar kazaya kalmadan kılabilirsiniz.
Ama bu güzel bir abd anlayışı olmadığını da anlamak gerekir değil mi?

Üst Alt