Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güzel ve Özlü sözler
Ömer Hayyam Sözleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="RavZa" data-source="post: 52209" data-attributes="member: 2808"><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam Sözleri </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dünyayı süslediler bir şey kalmadan. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu süslere inanma akıl olmadan. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Giden de çok dünyadan gelen de ama; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sen payını al ondan seni almadan!</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yıldız ve ay her zaman gökte olacak. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Saf şaraptan iyiyi sanma bulacak. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şarap satan insana ben çok şaşarım </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Satıp ondan güzel bir mal mı alacak? </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dünyada bir gün bile rahat değildim. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Varlığımda bir sevinç bir tat değildim. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Çok öğrencilik ettim dünyada ama; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ben ki işimde henüz üstat değildim! </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şarap ile eğlence aşığım benim. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Küfürden dinden kaçmak; ışığım benim. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dedim: Ey gelin dünya başlığın nedir? </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dedi: O güzel gönlün başlığım benim!</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Olamıyorsan Mecnun Leyla'dan ırak </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Seni sende dünyayı dünyada bırak. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aşk yolunda yürüme izni çıkarsa </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yürümeli gözsüz ve dilsiz bir çırak! </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Tekke hâlsiz medrese sözsüz yaşamaz. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aşkın gücünü ne hâl ne söz aşamaz. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Müftünün ve hatibin kralı gelse; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aşkın mahkemesinde hiç konuşamaz! </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aşk ki gerçek değilse tutkusu olmaz. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ateşi köze döner kokusu olmaz. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Aşık olan gün gece ay ve yıl yanar; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Güneş ışık rahat ve uykusu olmaz.</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Eyvah ki; aşksız gönül dinden sayılmaz! </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yanmazsa aşkla o gönülden sayılmaz! </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sevmeden geçirdiğin bir günün varsa; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">O gün boşa geçmiştir günden sayılmaz! </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İnci ateşi usta dalgıçla söner </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Usta dalgıçta elbet olmalı hüner </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Malı yârin elinde canı avuçta </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dibe giderken başı ayağa döner!</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ne kazandım dünyadan? Sorulunca: Hiç. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Şu kısacık yaşama sarılınca? : Hiç. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yanan neşe mumuyum üzme boşuna; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Cem elinde kadehim kırılınca: Hiç.</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kimse emin değil ki şafaktan tekrar. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İste; gelsin gül renkli şaraptan tekrar. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sen altın değilsin ki hey aptal herif; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Gömüp de çıkarsınlar topraktan tekrar!</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kalıbımı şu topraktan söktüler </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kötülükler toprağıma çöktüler </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bundan daha iyi olamam çünkü; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">O potadan beni böyle döktüler!</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Gül yüzlünün kalbini eğmek istersen </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dikene de razı ol değmek istersen. </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yüz parçaya bölünmüş tarağa bir bak; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">O güzelin saçını sevmek istersen! </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Gönlün temiz mi hocam kanıtın var mı? </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Gösterişten başka bir anıtın var mı? </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hırkan seccaden tamam; yarın sorunca; </span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Tanrı'ya vermek için yanıtın var mı?</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer Hayyam</span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="color: Blue"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* * *</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="RavZa, post: 52209, member: 2808"] [COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"]Ömer Hayyam Sözleri Dünyayı süslediler bir şey kalmadan. Bu süslere inanma akıl olmadan. Giden de çok dünyadan gelen de ama; Sen payını al ondan seni almadan! Ömer Hayyam * * * Yıldız ve ay her zaman gökte olacak. Saf şaraptan iyiyi sanma bulacak. Şarap satan insana ben çok şaşarım Satıp ondan güzel bir mal mı alacak? Ömer Hayyam * * * Dünyada bir gün bile rahat değildim. Varlığımda bir sevinç bir tat değildim. Çok öğrencilik ettim dünyada ama; Ben ki işimde henüz üstat değildim! Ömer Hayyam * * * Şarap ile eğlence aşığım benim. Küfürden dinden kaçmak; ışığım benim. Dedim: Ey gelin dünya başlığın nedir? Dedi: O güzel gönlün başlığım benim! Ömer Hayyam * * * Olamıyorsan Mecnun Leyla'dan ırak Seni sende dünyayı dünyada bırak. Aşk yolunda yürüme izni çıkarsa Yürümeli gözsüz ve dilsiz bir çırak! Ömer Hayyam * * * Tekke hâlsiz medrese sözsüz yaşamaz. Aşkın gücünü ne hâl ne söz aşamaz. Müftünün ve hatibin kralı gelse; Aşkın mahkemesinde hiç konuşamaz! Ömer Hayyam * * * Aşk ki gerçek değilse tutkusu olmaz. Ateşi köze döner kokusu olmaz. Aşık olan gün gece ay ve yıl yanar; Güneş ışık rahat ve uykusu olmaz. Ömer Hayyam * * * Eyvah ki; aşksız gönül dinden sayılmaz! Yanmazsa aşkla o gönülden sayılmaz! Sevmeden geçirdiğin bir günün varsa; O gün boşa geçmiştir günden sayılmaz! Ömer Hayyam * * * İnci ateşi usta dalgıçla söner Usta dalgıçta elbet olmalı hüner Malı yârin elinde canı avuçta Dibe giderken başı ayağa döner! Ömer Hayyam * * * Ne kazandım dünyadan? Sorulunca: Hiç. Şu kısacık yaşama sarılınca? : Hiç. Yanan neşe mumuyum üzme boşuna; Cem elinde kadehim kırılınca: Hiç. Ömer Hayyam * * * Kimse emin değil ki şafaktan tekrar. İste; gelsin gül renkli şaraptan tekrar. Sen altın değilsin ki hey aptal herif; Gömüp de çıkarsınlar topraktan tekrar! Ömer Hayyam * * * Kalıbımı şu topraktan söktüler Kötülükler toprağıma çöktüler Bundan daha iyi olamam çünkü; O potadan beni böyle döktüler! Ömer Hayyam * * * Gül yüzlünün kalbini eğmek istersen Dikene de razı ol değmek istersen. Yüz parçaya bölünmüş tarağa bir bak; O güzelin saçını sevmek istersen! Ömer Hayyam * * * Gönlün temiz mi hocam kanıtın var mı? Gösterişten başka bir anıtın var mı? Hırkan seccaden tamam; yarın sorunca; Tanrı'ya vermek için yanıtın var mı? Ömer Hayyam * * *[/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güzel ve Özlü sözler
Ömer Hayyam Sözleri
Alt