Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Ölümsüz Kirmizi Güller....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 17611" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><span style="color: Red"><strong><span style="font-size: 12px">ÖLÜMSÜZ KIRMIZI GÜLLER.... </span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Kan rengi, kıpkırmızı güllere bayılırdı. Zaten onlarla </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">adaştı da. Rose... Gül... Kocasının sevgili Rose'u... Her yıl </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Sevgililer Günü'nü kapının önünde bulduğu enfes fiyonklarla </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">süslü kucak dolusu kırmızı güllerle kutlardı. Hiç aksamadan. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Hatta, eşini kaybettiği yıl dahi kapısı çalınmış, gülleri kucağına</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">bırakılmıştı..Tıpkı geçmişte olduğu gibi, küçük bir kartla birlikte.. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Her yıl güllere iliştirdiği karta aynı cümleleri yazardı: </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">"Seni, geçen sene bugünkünden, daha çok seviyorum..."</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Birden, bunların son gülleri olduğunu düşündü.. Önceden</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">ısmarlanmış olmalıydı.. Öleceğini nasıl bilebilirdi?.. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Zaten her seyi önceden planlamayı ve yapmayı severdi, </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">yumurta kapıya gelmeden...</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Gülleri özenle içeri taşıdı..saplarını kesti, vazoya yerleştirdi..</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Vazoyu da konsolun üzerine, eşinin kendisine gülümseyen </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">fotoğrafının yanına koydu. Orada kocasının koltuğunda </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">oturup saatlerce güller ve fotoğrafı seyretti sessizce.. Bitmek </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">bilmeyen bir yıl geçti.. Yapayalnız ve hüzün dolu bir yıl.. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Sonra bir sabah kapı çalındı.. Tıpkı eski günlerde olduğu gibi..</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Kırmızı gülleri, üzerinde küçük kartıyla birlikte eşikteydi.. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Sevgililer Günü'nü kutluyordu. Gülleri içeri aldı. şaşkınlık </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">içinde doğru telefona gitti. Çiçekçi dükkanını aradı... </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Onu bu kadar üzmeye kimin hakkı vardı ? </span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">"Biliyorum" dedi, çiçekçi.. " Eşinizi geçen yıl kaybettiniz.. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Telefon edeceğinizi de biliyordum.. Bugün size yolladığım gülleri </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">çok önceden ısmarlamış, parasını da ödemisti.. Hep öyle</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">yapardı zaten, hiç şansa bırakmazdı. Dosyamda talimat var.</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Bu çiçekleri size her yıl yollayacağım. Bir de özel kart vardı, </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">kendi el yazısıyla. Bilmeniz gerek diye düşünüyorum.. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Ölümünden sonra çiçeklere iliştirmemi istediği kart..."</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Rose hıçkırıklar arasında teşekkür ederek telefonu kapattı.</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Parmakları titreyerek zarfı açtı.. </span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">" Merhaba gülüm" diye başlıyordu, kart.. " Bir yıldır ayrıyız. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Umarım senin için çok zor olmamıştır. Yalnızlığınıı ve acılarını</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">hissedebiliyorum. Giden sen, kalan ben olsaydım neler çekerdim </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">kimbilir? Sevgi paylaşıldığında yaşamın tadına doyum olmuyor. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Seni kelimelerle anlatılmayacak kadar çok sevdim. Harika </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">bir eştin dostum, sevgilim benim... Sadece bir yıldır ayrıyız. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Kendini bırakma. Ağlarken bile mutlu olmanı istiyorum. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Onun için bundan sonraki yıllarda güller hep kapımızda olacak.</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Onları kucağına aldığında paylaştığımız mutluluğu ve </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">kutsandığımızı düşün. Seni hep sevdim.. Her zaman da </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">seveceğim. Ama yaşamalısın. Devam etmelisin... Lütfen.. </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Mutluluğu yeniden yakalamaya çalış. Kolay değil,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">biliyorum ama bir yolunu bulacağına eminim.... </span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">Güller, senin kapıyı açmadığın güne dek gelmeye devam </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">edecek. O gün çiçekçi beş ayrı zamanda gelip kapıyı çalacak,</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">eve dönüp dönmediğini kontrol edecek. Beşinciden sonra</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">emin olarak gülleri ona verdiğim yeni adrese getirip </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">seninle yeniden ve ebediyyen kavuştuğumuz yere bırakacak..</span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: olive">SENı SEVıYORUM GÜLÜM..."</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: #808000">Alıntı...</span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 17611, member: 1043"] [CENTER][COLOR=Red][B][SIZE=3]ÖLÜMSÜZ KIRMIZI GÜLLER.... [/SIZE][/B][/COLOR] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Kan rengi, kıpkırmızı güllere bayılırdı. Zaten onlarla [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]adaştı da. Rose... Gül... Kocasının sevgili Rose'u... Her yıl [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Sevgililer Günü'nü kapının önünde bulduğu enfes fiyonklarla [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]süslü kucak dolusu kırmızı güllerle kutlardı. Hiç aksamadan. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Hatta, eşini kaybettiği yıl dahi kapısı çalınmış, gülleri kucağına[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]bırakılmıştı..Tıpkı geçmişte olduğu gibi, küçük bir kartla birlikte.. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Her yıl güllere iliştirdiği karta aynı cümleleri yazardı: [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]"Seni, geçen sene bugünkünden, daha çok seviyorum..."[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Birden, bunların son gülleri olduğunu düşündü.. Önceden[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]ısmarlanmış olmalıydı.. Öleceğini nasıl bilebilirdi?.. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Zaten her seyi önceden planlamayı ve yapmayı severdi, [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]yumurta kapıya gelmeden...[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=olive]Gülleri özenle içeri taşıdı..saplarını kesti, vazoya yerleştirdi..[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Vazoyu da konsolun üzerine, eşinin kendisine gülümseyen [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]fotoğrafının yanına koydu. Orada kocasının koltuğunda [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]oturup saatlerce güller ve fotoğrafı seyretti sessizce.. Bitmek [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]bilmeyen bir yıl geçti.. Yapayalnız ve hüzün dolu bir yıl.. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Sonra bir sabah kapı çalındı.. Tıpkı eski günlerde olduğu gibi..[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Kırmızı gülleri, üzerinde küçük kartıyla birlikte eşikteydi.. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Sevgililer Günü'nü kutluyordu. Gülleri içeri aldı. şaşkınlık [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]içinde doğru telefona gitti. Çiçekçi dükkanını aradı... [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Onu bu kadar üzmeye kimin hakkı vardı ? [/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=olive]"Biliyorum" dedi, çiçekçi.. " Eşinizi geçen yıl kaybettiniz.. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Telefon edeceğinizi de biliyordum.. Bugün size yolladığım gülleri [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]çok önceden ısmarlamış, parasını da ödemisti.. Hep öyle[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]yapardı zaten, hiç şansa bırakmazdı. Dosyamda talimat var.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Bu çiçekleri size her yıl yollayacağım. Bir de özel kart vardı, [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]kendi el yazısıyla. Bilmeniz gerek diye düşünüyorum.. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Ölümünden sonra çiçeklere iliştirmemi istediği kart..."[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Rose hıçkırıklar arasında teşekkür ederek telefonu kapattı.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Parmakları titreyerek zarfı açtı.. [/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=olive]" Merhaba gülüm" diye başlıyordu, kart.. " Bir yıldır ayrıyız. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Umarım senin için çok zor olmamıştır. Yalnızlığınıı ve acılarını[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]hissedebiliyorum. Giden sen, kalan ben olsaydım neler çekerdim [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]kimbilir? Sevgi paylaşıldığında yaşamın tadına doyum olmuyor. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Seni kelimelerle anlatılmayacak kadar çok sevdim. Harika [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]bir eştin dostum, sevgilim benim... Sadece bir yıldır ayrıyız. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Kendini bırakma. Ağlarken bile mutlu olmanı istiyorum. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Onun için bundan sonraki yıllarda güller hep kapımızda olacak.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Onları kucağına aldığında paylaştığımız mutluluğu ve [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]kutsandığımızı düşün. Seni hep sevdim.. Her zaman da [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]seveceğim. Ama yaşamalısın. Devam etmelisin... Lütfen.. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]Mutluluğu yeniden yakalamaya çalış. Kolay değil,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]biliyorum ama bir yolunu bulacağına eminim.... [/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=olive]Güller, senin kapıyı açmadığın güne dek gelmeye devam [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]edecek. O gün çiçekçi beş ayrı zamanda gelip kapıyı çalacak,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]eve dönüp dönmediğini kontrol edecek. Beşinciden sonra[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]emin olarak gülleri ona verdiğim yeni adrese getirip [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]seninle yeniden ve ebediyyen kavuştuğumuz yere bırakacak..[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=olive]SENı SEVıYORUM GÜLÜM..."[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=#808000]Alıntı...[/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Ölümsüz Kirmizi Güller....
Alt