Ölümden Neden Korkuyoruz!

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allahü Teala nice ilgili ayetlerinde, kendisine inanan ve iman edenler ve salih amel işleyenler için müjdeler vermektedir.
"Ey Habibim! İman edenleri altlarından ırmaklar akan cennetlerle müjdele!"
"İman eden ve salih amel işleyenlere koku yoktur onlar mahzun da olmayacaklardır!"
"İnsanlar ziyandadır, ancak iman eden ve salih amel işleyenler müstesna!"
Hatta birçok ayetinde de:
"Allah yaptığınız iyiliğe 10 katı ecirle mukabelede bulunur" buyurur.
Ve yine birçok ayetinde de,
"Allah'a dua ve tövbe edin Allah sizlerin duasını ve tevbesini kabul edecektir!" buyurur.
Ayetleri çoğaltmak mümkündür!
Hal böyle olmasına rağmen,
Ölümümüzden, kabrimizden, ahiretimizden korkarız, endişe ederiz.
Tamam korkmamız da gerek ama Allah'ın ayetleri de o kadar açık ki ve Allah asla yalan söylemez de!
Hal böyle olmasına rağmen cehennem noktasında korku üzerine korkular yaşarız!
Ayetlerde ve Allah'ın vaadinde hiçbir problem yoktur, haşa!
Lakin geçmişimize baktığımızda, geçmişimizi Kur'an'la kıyasladığımızda,
İbadet, muamelat, salih ameller, cihad ve gayret gibi hususlarda eksikliğimizi, nakıslığımızı da görürüz.
En basitinden, namazı ele alalım, ikame etmesi kolay olmasına rağmen, birçok müslüman mazisine baktığında, nice yıllarını namazla geçirmemiştir, kaza üzerine kaza kılar da ölümüne kadar da bitiremez.
Hepimizin ifade ettiklerimizin içersindeyiz.
Allahü Teala elbet doğruyu ifade eder amanne,
Lakin biz Allah'ın kulları olarak Kur'an'ın emir ve yasakları noktasında olması gereken yerde değiliz ve korkularımız da amellerimize yöneliktir.
Rabb'im kulluğumuzda samimi olmayı bizlere ihsan eylesin.
Ve Rabb'im bizleri cennetine nail eylesin.
Ve en önemlisi de Rabb'im bizleri mahzun olmayanlardan ve korku yaşamayanlardan eylesin.
Dua ile.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allahü Teala nice ilgili ayetlerinde, kendisine inanan ve iman edenler ve salih amel işleyenler için müjdeler vermektedir.
"Ey Habibim! İman edenleri altlarından ırmaklar akan cennetlerle müjdele!"
"İman eden ve salih amel işleyenlere koku yoktur onlar mahzun da olmayacaklardır!"
"İnsanlar ziyandadır, ancak iman eden ve salih amel işleyenler müstesna!"
Hatta birçok ayetinde de:
"Allah yaptığınız iyiliğe 10 katı ecirle mukabelede bulunur" buyurur.
Ve yine birçok ayetinde de,
"Allah'a dua ve tövbe edin Allah sizlerin duasını ve tevbesini kabul edecektir!" buyurur.
Ayetleri çoğaltmak mümkündür!
Hal böyle olmasına rağmen,
Ölümümüzden, kabrimizden, ahiretimizden korkarız, endişe ederiz.
Tamam korkmamız da gerek ama Allah'ın ayetleri de o kadar açık ki ve Allah asla yalan söylemez de!
Hal böyle olmasına rağmen cehennem noktasında korku üzerine korkular yaşarız!
Ayetlerde ve Allah'ın vaadinde hiçbir problem yoktur, haşa!
Lakin geçmişimize baktığımızda, geçmişimizi Kur'an'la kıyasladığımızda,
İbadet, muamelat, salih ameller, cihad ve gayret gibi hususlarda eksikliğimizi, nakıslığımızı da görürüz.
En basitinden, namazı ele alalım, ikame etmesi kolay olmasına rağmen, birçok müslüman mazisine baktığında, nice yıllarını namazla geçirmemiştir, kaza üzerine kaza kılar da ölümüne kadar da bitiremez.
Hepimizin ifade ettiklerimizin içersindeyiz.
Allahü Teala elbet doğruyu ifade eder amanne,
Lakin biz Allah'ın kulları olarak Kur'an'ın emir ve yasakları noktasında olması gereken yerde değiliz ve korkularımız da amellerimize yöneliktir.
Rabb'im kulluğumuzda samimi olmayı bizlere ihsan eylesin.
Ve Rabb'im bizleri cennetine nail eylesin.
Ve en önemlisi de Rabb'im bizleri mahzun olmayanlardan ve korku yaşamayanlardan eylesin.
Dua ile.
Selamün aleyküm. Allahin gazabida şiddetli Allah benden korkunda diyor ayetlerde. Bakara Ali imran suresinin Türkçesi. yazdığınız ayetlerin yani sira şiddet li ayetler de var yazarken bile titriyorum. Kardesim ben seni cozemedim affet cok cesaretlisin nasil yazabiliyosun böyle şeyler . Allah diledigi zaman kul seccadeye oturur. Sorgular ken dikkat etmek lazim .
Ve en önemlisi de Rabb'im bizleri mahzun olmayanlardan ve korku yaşamayanlardan eylesin . Bu doğru bir dua mi ya da cümle mi Allah Allah Lailahe illallah.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Ne yazdim ki ben, ben de sizleri cozemedim?

Duamda ne var onu da bir yaziniz da ogrenelim.

Aciklama da yapmayiniz anlamadiklarinizi sorunuz. Ben sizlere cevap veririm.

Dua ile.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Galiba ben yanlış anladım kardeşim seni Özür dilerim. Kusuruma bakma kardeşim. Çok özür dilerim. Hakkını Helal Et kardeşim.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Yaratan'ı - haşa - sorgulamak "küfür"dür! Allahü Teala bizleri bunlardan muhafaza eylesin.
Biz ancak Kur'an'ın karşısında, acziyetimizi, kusurlarımızı, hatalarımızı ve günahlarımızı sorgularız.
Bizim açıklamalarımız buna mütevellittir.
Allahü Teala'dan "korkmak" demek direk O'ndan korkmayı ifade etmez.
Allah'ın biz insanlara, emirleri vardır, yasakları vardır, haram ve helalleri ve daha nice düsturları vardır. Bunları yerinde ve zamanında ikame etme bağlamında Rabb'im'izden korkarız, ya emirlerini yerine getirmezsek ya ibadet merkezli olmazsak, ya helallerini yapan olmazsak vs. O'nun azabından, ateşinden, gazabından korkarız.
Ve korkuyoruz da, amellerimiz, ibadetlerimiz, kulluğumuz, mücadelemiz, cihadımız, gayretimiz nakıs, eksik, çok az ve cılız...
Allah'ım! Müslüman kardeşlerimize güzellikler ihsan eyle. Onları affeyle, onlara rahmet ve mağfiret eyle, gibi dualarımıza sığınıyoruz.
İnşallah - cem'an - kurtulanlardan oluruz.
Dua ile.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Galiba ben yanlış anladım kardeşim seni Özür dilerim. Kusuruma bakma kardeşim. Çok özür dilerim. Hakkını Helal Et kardeşim.

Özür dilemenize gerek yoktur. Özür dilenecekse ben sizlerden dileyeyim hiç problem değildir.
Lakin, hatalarımız da olsa, günahlarımız da olsa ki var, O'na, Yaratan Rabb'im'ize sığınıyoruz ve O'nun karşısında aciziz ve hiç'iz, O'nun affına ve merhametine sığınarak yazılarımızı geçiyoruz,

İsabetli isem Yaratan Rabb'im'dendir,
Yanlış isem bendendir.

Yanlışlarımı yüzüme vurmanızdan onur duyarım. Ben de insanım.
Dua ile, haklarınızı helal ediniz.

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Yaşamak için programlandığımız için ölümden korkuyoruz.
Yaşlanmaktan korkmanın altında yatan sebep de ölüm korkusu...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun. Nihayetin de "ölüm" de kaçınılmazdır. Korksanız da korkmasanız da "ölüm" bizleri kucağına alacaktır.
O zaman bizlere düşen görev Allahü Teala'nın rızasını kazanmak için Kur'an'a uymak, Peygamber'e uymak, iyi ve güzel ve de yararlı şeyleri takip etmektir.
Allahü Teala ölümlerimizi hayırlı kılsın. Ahiretimizi mübarek kılsın.
Dua ile.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Özür dilemenize gerek yoktur. Özür dilenecekse ben sizlerden dileyeyim hiç problem değildir.
Lakin, hatalarımız da olsa, günahlarımız da olsa ki var, O'na, Yaratan Rabb'im'ize sığınıyoruz ve O'nun karşısında aciziz ve hiç'iz, O'nun affına ve merhametine sığınarak yazılarımızı geçiyoruz,

İsabetli isem Yaratan Rabb'im'dendir,
Yanlış isem bendendir.

Yanlışlarımı yüzüme vurmanızdan onur duyarım. Ben de insanım.
Dua ile, haklarınızı helal ediniz.
Estagfurullah kardeşim olur mu öyle şey ben kimim ki yüzünüze laf vurayim. Çok mahçubum şu an ozür dilerim hakikaten Üzgünüm. Benim haddim değil kimseyi eleştirmek ve sorgulamak. Bugün birini daha yanlış anladım. Uykusuzum sıkıntılı ve mahçup olan da benim . Hakkım varsa helal olsun bu arada ben sitede sizin gibi yeniyim benim verdiğim tepkileri onlar vermezler yani onlar anlamislardir sorun yoktur. Tekrar hayırlı geceleriniz olsun Selam ve dua ile. .

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah aşığı, ecel rast gelince hiç zorlanmadan kendini teslim eder ölüme....
Hz. Mevlana

Gördünmü sen hiç maşuğundan kaçan aşığı...
Allah aşığı, ecel gelince hiç zorlanmadan,korkmadan kendini teslim eder hayatın ve ölümün Sahibine.
Allahtan Geldik Allâha Döneceğiz
Gönül sızım...

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/22564-olmekten-nicin-korkuyoruz.html

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allahü Teala cümle Müslümanlara hayırlı ve güzel ölümler ihsan eylesin.
Bu vesileyle, ölenlerimize de Allahü Teala'dan rahmet, mağfiret ve bağışlanma dileriz...
Rabb'imiz dualarımızı en güzeliyle makbul eylesin. Amin.
Allahü Teala sitedeki bu güzel kardeşliğimizi de bozmasın.
"Birlik"te koşan, "tefrika"dan kaçan güzel kullar olalım.
Dua ile.

Üst Alt