Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Olaylara takılıp kalmayın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huzur Yolcusu" data-source="post: 80715" data-attributes="member: 6609"><p>Selamün aleyküm abla; kesinlikle haklısın bu söylediğin durumların içinde olan ve hala yaşamaya devam eden bir insanım kendimi suçlamak insanları suçlamak yaşadığım olayların etkisiyle yaptığım şeylerdi. Ta ki gerçekten sabretmeyi öğrenene kadar insanız hep deriz ki bir çok şey bizim başımıza gelmez diye düşünürüz ma herşey bizim için başımıza herşey gelebilir. Bu noktaya geldiğimiz zamanda asıl önemli olan şu evet bu olaylar başımıza geldi; neden yada niçin geldiğinin önemi yok çünkü Allah istedi. Kötü bir insan olduğumuz için mi belki hayır belkide evet bu yalnızca Allah bilir dünya bir imtihan varoluş gayemiz ne neden doğduk neden yaşıyoruz milyonlarca insan bu soruyu kendisine sormuştur. Sebebi aslında çok basit kulluğumuzu yapmak ibadetlerimizi yapmak nefsimize mağlup olmamak derdi mutluluğu değil onu vereni bilmek tanımak anlamak için aslında. Ama biz aciz insanlarız hep sebep sonuç ararız suçlu ararız burda asıl yapmamız gereken başımıza gelen dert sıkıntıda olsa sevinç mutlulukta olsa razı olmaktır. Çoğu zaman zordur kabullenmek bu acı olayla yaşamak ama sabrın sonu selamettir. Zor olan belki sabretmektir ama ne yapabiliriz sağa sola saldırsak değişir mi birilerini suçlayıp intikam alsak değişir mi alkole uyuşturucuya sığınmak değiştirir mi en zor olanı sabretmek ama sabretmenin mükafatı hem bu dünyada hem ahirette huzura erişmek zor olanı yaptım ben sabrettim çok canım yandı herkes gibi gaflete düştüm insanları suçladım kendimi suçladım ama diğer taraftanda zor olanı yaptım sabrettim namazlarıma aksatmadan devam ettim dualar ettim, Allahın isimleri zikir edinmeye verdim kendimi belki başıma gelen değişmedi. Ama bu acıyı böyle bastırabilmeyi derdin Allah'tan geldiğini kabul etmeyi sabrederek huzura kavuşabileceğim günü beklemeyi öğrendim. Bunları öğrenirken çok insan dinledim çok insan yüzünden kafam karıştı ama bilhassa destek olan Allah razı olsun ailem oldu, camimizin imamı oldu, sevdiğim bir dayım oldu ve son günlerde de bu siteden tanıdığım Gönül sızım ablam oldu. Haklarını ödeyemem dua etmeye ve dualara muhtacım şu anda. Bu konularla ilgili 2 yazıyı sürekli okudum anladım...</p><p></p><p>1- Kula bela gelmez hak yazmayınca hak bela yazmaz kul azmayınca; Hak kuldan kul ile alır intikam dini irfan bilmeyen bunu kul etti sanır. Hz. Mevlana</p><p>2- Senden ala dost bulamadım şu dünyada, rahmetini diliyorum merhametinle yargıla. İlim istiyorum senden ki yakınlaşayım sana, Aşkınla yak beni ama sakın Nar'ınla yakma...</p><p></p><p>Allaha emanet olun, sakın unutmayın sabrın sonu selamettir. Duayla kalın;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huzur Yolcusu, post: 80715, member: 6609"] Selamün aleyküm abla; kesinlikle haklısın bu söylediğin durumların içinde olan ve hala yaşamaya devam eden bir insanım kendimi suçlamak insanları suçlamak yaşadığım olayların etkisiyle yaptığım şeylerdi. Ta ki gerçekten sabretmeyi öğrenene kadar insanız hep deriz ki bir çok şey bizim başımıza gelmez diye düşünürüz ma herşey bizim için başımıza herşey gelebilir. Bu noktaya geldiğimiz zamanda asıl önemli olan şu evet bu olaylar başımıza geldi; neden yada niçin geldiğinin önemi yok çünkü Allah istedi. Kötü bir insan olduğumuz için mi belki hayır belkide evet bu yalnızca Allah bilir dünya bir imtihan varoluş gayemiz ne neden doğduk neden yaşıyoruz milyonlarca insan bu soruyu kendisine sormuştur. Sebebi aslında çok basit kulluğumuzu yapmak ibadetlerimizi yapmak nefsimize mağlup olmamak derdi mutluluğu değil onu vereni bilmek tanımak anlamak için aslında. Ama biz aciz insanlarız hep sebep sonuç ararız suçlu ararız burda asıl yapmamız gereken başımıza gelen dert sıkıntıda olsa sevinç mutlulukta olsa razı olmaktır. Çoğu zaman zordur kabullenmek bu acı olayla yaşamak ama sabrın sonu selamettir. Zor olan belki sabretmektir ama ne yapabiliriz sağa sola saldırsak değişir mi birilerini suçlayıp intikam alsak değişir mi alkole uyuşturucuya sığınmak değiştirir mi en zor olanı sabretmek ama sabretmenin mükafatı hem bu dünyada hem ahirette huzura erişmek zor olanı yaptım ben sabrettim çok canım yandı herkes gibi gaflete düştüm insanları suçladım kendimi suçladım ama diğer taraftanda zor olanı yaptım sabrettim namazlarıma aksatmadan devam ettim dualar ettim, Allahın isimleri zikir edinmeye verdim kendimi belki başıma gelen değişmedi. Ama bu acıyı böyle bastırabilmeyi derdin Allah'tan geldiğini kabul etmeyi sabrederek huzura kavuşabileceğim günü beklemeyi öğrendim. Bunları öğrenirken çok insan dinledim çok insan yüzünden kafam karıştı ama bilhassa destek olan Allah razı olsun ailem oldu, camimizin imamı oldu, sevdiğim bir dayım oldu ve son günlerde de bu siteden tanıdığım Gönül sızım ablam oldu. Haklarını ödeyemem dua etmeye ve dualara muhtacım şu anda. Bu konularla ilgili 2 yazıyı sürekli okudum anladım... 1- Kula bela gelmez hak yazmayınca hak bela yazmaz kul azmayınca; Hak kuldan kul ile alır intikam dini irfan bilmeyen bunu kul etti sanır. Hz. Mevlana 2- Senden ala dost bulamadım şu dünyada, rahmetini diliyorum merhametinle yargıla. İlim istiyorum senden ki yakınlaşayım sana, Aşkınla yak beni ama sakın Nar'ınla yakma... Allaha emanet olun, sakın unutmayın sabrın sonu selamettir. Duayla kalın; [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Olaylara takılıp kalmayın
Alt