Oğlum yarım gün oruç tutuyor

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yarimgunoruc.jpg

Yusuf 8 yaşında ve oruç tutmayı çok istiyor ve oruç tutuyor,tabi ki sadece yarım gün oruç tutuyor...sırıtık.:,
Onun küçük olduğu için yarım gün de oruç tutmasının kabul olacağı söyledim...
ilk orucun heyecanıyla kendini artık bir yetişkin gibi görmek, gerçekten büyük haz veriyor ona...

Bir çocuk psikologu olarak annelere tavsiyem bırakınız oruç tutup tutmayacağına çocuğunuz kendisi karar versin.
“Yarın çok sıcak olacak tutamazsın” diyerek onu yönlendirmeyin, hevesini kırmayın.
İrade eğitiminde cesaretlendirme ve motivasyon çok önemlidir. “Oruç tutabilecek kadar büyüdün, sen güçlü bir çocuksun” diyerek motive edin.
Tam gün tutamazsa bile “tekne orucu” adı verilen yarım gün tutabilir. Allah’ın çocukların yarım gün oruçlarını da kabul edeceğini söyleyerek emeğinin ve sabrının boşa gitmediğini telkin edebilirsiniz.

Ha bunun bir de 1o-11 yaşlarında olanı vardır.
3 gün başında, 3 gün ortasında 3 gün de sonunda tutulur. çocuğa bunun 30 gün tutmuş sayılacağı söylenir. maksat veledi oruç tutmaya alıştırmak,faydası da olur hani..dfgtn

Çocuk oruç tutmak isterse onu engellemeyin. Ergenlik dönemine kadar tutabildikleri kadar tutmasına izin vermenizde bir sakınca yok.

acilangul1

tozduman

Moderatör
Moderatör
Maşallah canım benim. Evet katılıyorum ablacigim kesinlikle alışsin ileride hiç tutamaz .
Allah ecrini versin tez zamanda ikinizede yusuf un oruçu hurmetine :)

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
MAŞALLAH küçük adama Yusuf'un böyle kıymetli bir ibadeti kaçırması zaten düşünülemezdi annesi,Mevlana gönüllü bir evlat, yemeği azıcık sevse de yinede Allah'u tealaya yaklaşmak için nefsine dur demesini de bilir,içi dışı güzel çocuk kocaman :maasallah:sana...
Anadolu da mükellef olmayan küçük çocukları oruca teşvik için tuttuğu orucu hediye karşılığı anne babasına yada yakınlarına sat derler,gerçekte öyle bir şey olmaz ama hediye ile çocuk oruca teşfik edilir ısındırılmaya ,alıştırılmaya çalışılır. Oruç bilincinde ibadet bilincinde evlatlar yetiştirebilmek duaa.. ile, sevgili gönül sızım bir kez daha sizden Allah cc sonsuz razı olsun tüm emekleriniz, niyetleriniz ,eylemleriniz için küçük Yusuf'u benim için öpün annesi:tamam:.mrhbba..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yusuf3m.jpg
yusuf4.jpg

Selamün Aleyküm Gönül Dostları, evet ramazan ile maddi, manevi ilerlerken ben malesef Oğlumun ramazan ve insan sevdasına kurban olarak her akşam burada fakir, fukara, kimsesiz ,evsiz yabancılar ve Öğrenciler için hazırlanan islami Okulun bahçesinde ,açık havada çadırlar da verilen iftar yemeğine katılıyorum...sırıtık.:,

çok da güzel oluyor !! sanki bayram her yerde Çocuk Sesleri ama ben evimde iftar yapmak istiyorum ilk önce bir mercimek Çorbası, Çoban Salatası ,balık ve tulumba tatlısı yemek istiyorum..aassd..

her gün bahçemden kiraz toplayıp götürüyorum ben kirazdan da gına geldi ben evimde kalıp ,türk çayı içmek istiyorum ama nerde orda ne bulursam içiyorum..cddvb..

neyse sırf Yusuf Ramazan’ ın ruhiyatını hissetsin,kalbi,vicdanı,ile duysun diye ben de bu zahmet mi rahmet mi bilemediğim yorgunluğa,koşturmaya âh edip katlanıyorum..

oraya her Akşam gittiğimizde istiyen yardım kutusuna para atabilir..tabi Yusuf her seferinde para koyar ..
-aman, aman Oğlum adam olmuş,cömert olmuş derken veled bana ne demez mi...?
-anne sen demezmisin Allah için bir tane verene Allah cc. kat kat fazlasını verir..şimdi ben 10 dolar verdim demek ki Allah bana 50 dolar geri verecek...hem de Onda çok para var ki ...
desene Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez...sırıtık.:,.:tamam:.

O halen farkında değil ama Rabbim hamd Olsun ona her nimetin kat,kat fazlasını Verdi..iman, teslimiyet, tevekkül,sevgi, Sağlık,onu çok seven sahiplenen bir aile Verdi...
bana da beni sevgisi ile frenliyecek bir masum...

Neyse geçenlerde dediğim gibi Ramazan'ın ilk günü idi..ve nefsimi tam terbiye , kontrol alına yeni almaya başlamış iken yeniden beni gerecek, öfkelendirecek , sinirlendirecek bir olay oldu derken Yusuf geldi ve dediki

-Anne Oruç Seni tutamıyorsa demek ki Sen Oruçu hakkı ile tutmuyorsun....!

haklı idi çok utandım...Oruç dahi beni tutamıyorsa demek ki gerçekten ya Bende yada Oruçumda bir şey eksik noksan idi...
Ve anladım ki bizler yaşlandıkça Sinirler de yıpranıyor her birimiz zaman, zaman bizleri frenliyecek birilerine ihtiyacımız var bu bir eş ,abla, dost hatta bende gibi evladınızda olabilir..

anladım ki;Yusuf beni cehenneme gitmemi istemiyor , o benim Frenim...beni kul hakkına girmemi frenliyen Allah'ın bir lütfu ..

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
her gün bahçemden kiraz toplayıp götürüyorum ben kirazdan da gına geldi ben evimde kalıp ,türk çayı içmek istiyorum ama nerde orda ne bulursam içiyorum..

Boşver abla, asıl Ramazanın tadı o kalabalıkta saklı, biz de burda yalnız oturuyoruz baksana; ha normal gün, ha Ramazan, nerde o kalabalık? nerde o beraber yemek yenilen şen şakrak ramazanlar? aawwe..

neyse sırf Yusuf Ramazan’ ın ruhiyatını hissetsin,kalbi,vicdanı,ile duysun diye ben de bu zahmet mi rahmet mi bilemediğim yorgunluğa,koşturmaya âh edip katlanıyorum..

Bence yorgunluğa filan aldırma! fena mı? bak yusufçuk sayesinde dünyan renkleniyor, tadını çıkar benim yerime de...:) baybyy

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
her gün bahçemden kiraz toplayıp götürüyorum ben kirazdan da gına geldi ben evimde kalıp ,türk çayı içmek istiyorum ama nerde orda ne bulursam içiyorum..

Boşver abla, asıl Ramazanın tadı o kalabalıkta saklı, biz de burda yalnız oturuyoruz baksana; ha normal gün, ha Ramazan, nerde o kalabalık? nerde o beraber yemek yenilen şen şakrak ramazanlar? aawwe..

Bence yorgunluğa filan aldırma! fena mı? bak yusufçuk sayesinde dünyan renkleniyor, tadını çıkar benim yerime de...:) baybyy

Aynen haklısın galiba yusufçuk olmazsa ben de 45 yaşında bir kadın gibi bir kenarda tek başıma kireçlenmeye ay pardon bakaya kalır unutulurdum...dfgtnsırıtık.:,

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
sırıtık.:, sırıtık.:,
Yok artık abla, sen oturup ta kök salacak kadar dayanamazsın zaten mutlaka bir şey bulursun kendine uğraşacak!qqww..k ya da benim gibi bir deli gelir senin başını ağrıtmaya..sırıtık.:, en güzeli Yusuf la gezmeye devam! hiç olmazsa o şeker gibi maşallah...dfgtn dfgtn

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm sevgili gönül dostum;siz mercimek çorbasını çoban salatayı,tulumba tatlısını bayram menüsü yapın inşallah...
Ne güzel bir evlada sahipsiniz bizim hasret kaldıklarımıza sizi elinizden tutup götürüyor kim bilir ne insan manzaraları,ne Ramazan anıları birikiyor manevi havası da cabası,hele ki koşuşan bayram şenliği çocuklar, siz kafa dinleyecek yer arıyorsunuz bense çocukları sevmek için parklara gidiyorum akşam eğlencelerine uzaktan misafir oluyorum:(
''Anne Oruç Seni tutamıyorsa demek ki Sen Orucu hakkı ile tutmuyorsun....!'' kendimi ölçmek için bana da terazi oldu küçük Yusuf'un bu sözleri elhamdülillah ...
Aslında yorgunluk verse de büyük nimete sahipsiniz nimetin adı Yusuf

Üst Alt