Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Öfkelenince okunacak dua
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="İLiM DiLeNcİsİ" data-source="post: 66486" data-attributes="member: 816"><p><strong>Öfkelenince Okunacak Dualar</strong></p><p></p><p>Allah Tealâ şöyle buyurmuştur: (Takva sahibi olanlar o kimselerdir ki, bollukta ve darlıkta harcama yaparlar), öfkelerini yutarlar insanların ku*surlarını bağışlarlar. Allah iyilik edenleri sever."[13] Yine Allah Tealâ buyurmuştur:</p><p></p><p>"Eğer şeytandan bir dürtüş seni kaydıracak olursa, Allah'a sığın. Al*lah söylenenleri işitendir, yapılanları bilendir.</p><p></p><p>Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayete göre Resû*lüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:</p><p></p><p>"Pehlivan kuvvetli değildir. Kuvvetli kızgınlık halinde nefsine sahib olandır. "</p><p></p><p>İbni Mesud'dan (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "Sizde pehli*vanlık ne demektir? Dedik ki, insanların yenemediği kimsedir. Peygam*ber, bu değildir; ancak kızgınlık halinde nefsine sahib olandır.</p><p></p><p>Sahâbî olan Muaz İbni Enes El-Cühenî'den (Radıyallahu Anh) ri*vayet edildiğine göre Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyur*muştur: "Kim kızgınlığının (öfkesinin) gereğini yerine getirmeye kadir ol*duğu halde onu yutarsa, noksanlıklardan münezzeh olan Allah Tealâ ki-yâmet gününde onu insanların başlarında çağırır. Öyle ki, cennet hu*rilerinden dilediğini seçme imkânını ona verir. "</p><p></p><p>Sahâbî olan Süleyman İbni Sured'den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde şöyle anlatmıştır: "Ben Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem ile oturuyordum, iki adam da kötü sözlerle birbirleri ile atışıyorlardı. Bi*rinin yüzü kızarmış ve boğazının damarları şişmişti. Bunun üzerine Re*sûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:</p><p></p><p>Ben bir söz biliyorum ki, eğer (bu öfkeli adam) onu söylemiş olsaydı, duyduğu (Öfke) ondan giderdi. Eğer "Eûzü biUâiıimine'ş-şeytâni'r-racîm", deseydi ondaki öfke giderdi. (Ashabdan orada bulunanlar) adama şöyle dediler:</p><p></p><p> Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem, kovulmuş şeytandan Allah'a sığın, dedi. Adam:</p><p></p><p> Bende delilik mi var? (ki, Şeytandan Allah'a sığınayım. Adam öf*kesi içinde bir anlayışsızlıkla münasebetsiz bir söz söylemiş oldu.)</p><p></p><p>Ebû Dâvud ve Tirmizî'nin kitablannda Abdurrahman îbni Ley*lâ'dan rivayet edilmiştir. O da Muaz îbni Cebel'den,. Muaz da (Radıyal*lahu Anh) Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'den aynı mana ile bu hadisi anlatmıştır.</p><p></p><p>Tirmizî demiştir ki, bu mürsel hadistir; yani Abdurrahman Muaz'a ye*tişmemiştir.</p><p></p><p>Hazreti Aişe'den (Radıyallahu Anhâ) yapılan rivayetde o şöyle de*miştir: "Ben öfkeli bir halde iken Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem yanıma geldi. Burnumun yumuşağından tutup onu ovdu. Sonra: Ey Ay*şecik, şöyle söyle: Allah'ım, benim günahımı bağışla, kalbimin kinini gi*der ve beni Şeytan'dan koru, dedi."</p><p></p><p>Sahâbî olan Atıyye İbni Urve Es-Sa'di'den (Radıyallahu Anh) ya*pılan rivayetde demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:</p><p></p><p>"Öfke Şeytandandır. Şeytan da ateşten yaratılmıştır. Ateş ancak su ile söndürülür. O halde sizden biriniz öfkelenince abdest alsın."</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İLiM DiLeNcİsİ, post: 66486, member: 816"] [B]Öfkelenince Okunacak Dualar[/B] Allah Tealâ şöyle buyurmuştur: (Takva sahibi olanlar o kimselerdir ki, bollukta ve darlıkta harcama yaparlar), öfkelerini yutarlar insanların ku*surlarını bağışlarlar. Allah iyilik edenleri sever."[13] Yine Allah Tealâ buyurmuştur: "Eğer şeytandan bir dürtüş seni kaydıracak olursa, Allah'a sığın. Al*lah söylenenleri işitendir, yapılanları bilendir. Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayete göre Resû*lüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "Pehlivan kuvvetli değildir. Kuvvetli kızgınlık halinde nefsine sahib olandır. " İbni Mesud'dan (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "Sizde pehli*vanlık ne demektir? Dedik ki, insanların yenemediği kimsedir. Peygam*ber, bu değildir; ancak kızgınlık halinde nefsine sahib olandır. Sahâbî olan Muaz İbni Enes El-Cühenî'den (Radıyallahu Anh) ri*vayet edildiğine göre Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyur*muştur: "Kim kızgınlığının (öfkesinin) gereğini yerine getirmeye kadir ol*duğu halde onu yutarsa, noksanlıklardan münezzeh olan Allah Tealâ ki-yâmet gününde onu insanların başlarında çağırır. Öyle ki, cennet hu*rilerinden dilediğini seçme imkânını ona verir. " Sahâbî olan Süleyman İbni Sured'den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde şöyle anlatmıştır: "Ben Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem ile oturuyordum, iki adam da kötü sözlerle birbirleri ile atışıyorlardı. Bi*rinin yüzü kızarmış ve boğazının damarları şişmişti. Bunun üzerine Re*sûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: Ben bir söz biliyorum ki, eğer (bu öfkeli adam) onu söylemiş olsaydı, duyduğu (Öfke) ondan giderdi. Eğer "Eûzü biUâiıimine'ş-şeytâni'r-racîm", deseydi ondaki öfke giderdi. (Ashabdan orada bulunanlar) adama şöyle dediler: Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem, kovulmuş şeytandan Allah'a sığın, dedi. Adam: Bende delilik mi var? (ki, Şeytandan Allah'a sığınayım. Adam öf*kesi içinde bir anlayışsızlıkla münasebetsiz bir söz söylemiş oldu.) Ebû Dâvud ve Tirmizî'nin kitablannda Abdurrahman îbni Ley*lâ'dan rivayet edilmiştir. O da Muaz îbni Cebel'den,. Muaz da (Radıyal*lahu Anh) Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'den aynı mana ile bu hadisi anlatmıştır. Tirmizî demiştir ki, bu mürsel hadistir; yani Abdurrahman Muaz'a ye*tişmemiştir. Hazreti Aişe'den (Radıyallahu Anhâ) yapılan rivayetde o şöyle de*miştir: "Ben öfkeli bir halde iken Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem yanıma geldi. Burnumun yumuşağından tutup onu ovdu. Sonra: Ey Ay*şecik, şöyle söyle: Allah'ım, benim günahımı bağışla, kalbimin kinini gi*der ve beni Şeytan'dan koru, dedi." Sahâbî olan Atıyye İbni Urve Es-Sa'di'den (Radıyallahu Anh) ya*pılan rivayetde demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "Öfke Şeytandandır. Şeytan da ateşten yaratılmıştır. Ateş ancak su ile söndürülür. O halde sizden biriniz öfkelenince abdest alsın." [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Öfkelenince okunacak dua
Alt