Nuraniye yemeğinin tarifi.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Malzemeler
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Pirinc
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz

Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
4-5 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)


Yapılışı.
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın.

Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun.

Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin.

Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin.

Soğumaya bırakın.
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın.

Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.
 
Üst Alt