Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
İç Anadaolu Bölgesi
Niğde
Niğdenin Yöresel Yemekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Ekrem" data-source="post: 47365" data-attributes="member: 3"><p><strong>Niğdenin Yöresel Yemekleri</strong></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">Niğde Mutfağı, farklı besinlerin tat vericilerle belirli yöntemlerle pişirilmesi ile kendine özgü bir karakter kazanmıştır. Niğde'nin özel yemekleri arasında Niğde tavası, pancar çorbası, kuskus pilavı, ditme, tirit, Niğde çanağı, papara, oğma çorbası, mangır çorbası sayılabilir. Özel tatlıları ise hüsmeni (güllü), halveter, köfter ve pekmezdir.</span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Niğde’nin Yemekleri</span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">1- Mangır Çorbası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">2- Oğma Çorbası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">3- Pancar Çorbası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">4- Erişte pilavı ve Çorbası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">5- Tarhana Çorbası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">6- Kuskus Çorbası ve Pilavı </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">7- Üzüm Boranası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">8- Kabak Musakkası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">9- Niğde Tavası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">10- Ditme </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">11- Tirit </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">12- Niğde çanağı </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">13- Unlu Söğürme </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">14- Papara </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">15- Soğan Yahnisi </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">16- Cılbır </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">17- Ayva Boranası </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">18- Nohutlu Kuru Etli Çanak </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">19- Bamya </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Niğde’nin Tatlıları</span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">1- Höşmeri(Göllü) </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">2- Halveter </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">3- Kaygana </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">4- Pekmez </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">5- Aşure </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">6- Zerde </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">7- Sanburma </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">8- Tatlı Dürümü </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">9- BurmaTat1ısı </span></span></span><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black"></span> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"><span style="font-size: 12px">10- Kaşık Kayganası </span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Mangır Çorbası :</span> <span style="color: Black">Yağınan salçayı güzelce çeviriyorsun. suyunu döküyorsun. İçine zerdali atıyorsun. Şekerini, Tuzunu, limonunu ağzının tadına göre ayarlıyorsun. Bolca limon iyi olur. O su kaynıyor. önceden kare şeklinde küçük küçük kesilmiş hamurunu hazırlamış oluyorsun. Buna mangır deniyor. O kaynamış suya mangırın bir kısmını atıyorsun bir kısmını da kızartmak için ayırıyorsun. Onu da kızartıp içine atıyorsun.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Oğma Çorbası</span>: <span style="color: Black"> Hamuru yuğuruyorsun. Kalburdan geciriyorsun sürterek kurutuyorsun. Yağda salcayı çevirip suyunu katıyorsun. Birazını suya katıp birazını da yağda çevirdikten sonra en sonunda, kavurduğunu da üstüne atıp ocaktan indiriyorsun.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Tarhana Çorbası:</span> <span style="color: Black"> İki kilo süzülmüş yoğurt ayran haline getirilir. Ocağa konur içine bi kilo dövme yani aşlık takılır. Bir kenara bırakılır. Ertesi gün kalıplar halinde temiz bez üzerine serilir. Güneşte hergün altı üstüne çevrilerek kuruyuncaya kadar bekletilir. Kuruduktan sonra bez torbaya konup bir kenara asılır. Kışın pişirileceği zaman akşamdan ıslatılır. Ertesi gün suda bu parcalar kaynatılır. Yağ ve salçası ayrıca çevrilerek üstüne atılır.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Soğan Yahnisi</span><span style="color: Black">: Fındık büyüklüğünde yani kıskanın biraz irisi soğanlardan olarak. Bu soğanları ayıklayacan. Yağda salça. soğan. domatis. biber çevirecem. Cangıl cungul su olmayacak. suyu az olacak. Sonra ayıklanmış küçük soğanları içine salacaksın. Tuz atıp bir bir buçuk saat pişirecen.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Söğürme<span style="color: Black">:</span></span><span style="color: Black"> Eti ince biftek haline getir. Pirzola eti gibi döv. Yağın içinde pembeleşinceye kadar kızart. Eğer bu eti una bulayıp kızartırsan unku söğürme olur. Bu daha lezzetli. Bunun yağına da ekmek batırılıp Yenmesi iyi olur.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Tirit:</span> <span style="color: Black">Yumurtalar suya ya da et suyuna katılıp pülte pülte olana kadar pişir. Sarmısakiı yoğurt katıp öylece yenir.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Cılbır:</span> <span style="color: Black"> Kıymayı bolamadı koy. En aşağıdan yarım kilo soğanı ayitle. Kıymayı yağda güzelce çevir. Biraz su tuz ilave et yarım saat pişir. inmesine yakın iki yumurta kır kırıştır: onla iki üç dekika pişir.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Üzüm Boranası:</span><span style="color: Black"> Yağda eti çevir. onu nohutla pişir. Yarı pişdiği zaman. üzerine ayıklanmış üzümü salıyorsun. üzerine de kararında pekmez dökülür. .</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Ayva Boranası:</span> <span style="color: Black"> Güzelce guş başını yağda kavuracan. Salcayla domatesle çevir. suyla kaynat Onu içine kare doğranmış ayvayı salacan. Ayvayı hemen doğrayıp atacan. yoksa kapkara olur. Kıvamında şeker, tuz atacan.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Nohutlu Kuru Etli Çanak:</span> <span style="color: Black"> Kuru etle nuhudu akşamdan ıslat. Sabah bir tencereye nohudu kuru eti ve karerine su koy kaynasın. üstüne yağda çevrilmiş salcayı dök. Pişene kadar kaynat</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Bamya:</span> <span style="color: Black">Biraz küçük doğranmış kuşbaşı eti tencerede biraz yağla hafif kavur: üzerine soğan doğra biraz çevir. Domates biber de doğranmış olarak gat. Biraz da onnan çevir. Sonra karerince su dök. Bir saat kırk beş dakka kaynato Sonra bir yemek gaşığı şeker. iki limonun suyu. tuz at. Kaynayan suyun içine bamyeleri de bırak. ineceğine yakın limon veya alacalı olmamış üzümün suyunu ekşilik vermesi için kat.</span></span></span></span></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue"><span style="color: red">Papara:</span> <span style="color: Black">Gevrek denen yufka ekmeği doğrarlar. üstüne et suyu döküp kaşıklarlar. </span></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: dodgerblue">(alıntı)</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ekrem, post: 47365, member: 3"] [B]Niğdenin Yöresel Yemekleri[/B] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]Niğde Mutfağı, farklı besinlerin tat vericilerle belirli yöntemlerle pişirilmesi ile kendine özgü bir karakter kazanmıştır. Niğde'nin özel yemekleri arasında Niğde tavası, pancar çorbası, kuskus pilavı, ditme, tirit, Niğde çanağı, papara, oğma çorbası, mangır çorbası sayılabilir. Özel tatlıları ise hüsmeni (güllü), halveter, köfter ve pekmezdir.[/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Niğde’nin Yemekleri[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]1- Mangır Çorbası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]2- Oğma Çorbası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]3- Pancar Çorbası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]4- Erişte pilavı ve Çorbası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]5- Tarhana Çorbası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]6- Kuskus Çorbası ve Pilavı [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]7- Üzüm Boranası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]8- Kabak Musakkası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]9- Niğde Tavası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]10- Ditme [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]11- Tirit [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]12- Niğde çanağı [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]13- Unlu Söğürme [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]14- Papara [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]15- Soğan Yahnisi [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]16- Cılbır [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]17- Ayva Boranası [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]18- Nohutlu Kuru Etli Çanak [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]19- Bamya [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Niğde’nin Tatlıları[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]1- Höşmeri(Göllü) [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]2- Halveter [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]3- Kaygana [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]4- Pekmez [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]5- Aşure [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]6- Zerde [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]7- Sanburma [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]8- Tatlı Dürümü [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]9- BurmaTat1ısı [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Black] [/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][SIZE=3]10- Kaşık Kayganası [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Mangır Çorbası :[/COLOR] [COLOR=Black]Yağınan salçayı güzelce çeviriyorsun. suyunu döküyorsun. İçine zerdali atıyorsun. Şekerini, Tuzunu, limonunu ağzının tadına göre ayarlıyorsun. Bolca limon iyi olur. O su kaynıyor. önceden kare şeklinde küçük küçük kesilmiş hamurunu hazırlamış oluyorsun. Buna mangır deniyor. O kaynamış suya mangırın bir kısmını atıyorsun bir kısmını da kızartmak için ayırıyorsun. Onu da kızartıp içine atıyorsun.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Oğma Çorbası[/COLOR]: [COLOR=Black] Hamuru yuğuruyorsun. Kalburdan geciriyorsun sürterek kurutuyorsun. Yağda salcayı çevirip suyunu katıyorsun. Birazını suya katıp birazını da yağda çevirdikten sonra en sonunda, kavurduğunu da üstüne atıp ocaktan indiriyorsun.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Tarhana Çorbası:[/COLOR] [COLOR=Black] İki kilo süzülmüş yoğurt ayran haline getirilir. Ocağa konur içine bi kilo dövme yani aşlık takılır. Bir kenara bırakılır. Ertesi gün kalıplar halinde temiz bez üzerine serilir. Güneşte hergün altı üstüne çevrilerek kuruyuncaya kadar bekletilir. Kuruduktan sonra bez torbaya konup bir kenara asılır. Kışın pişirileceği zaman akşamdan ıslatılır. Ertesi gün suda bu parcalar kaynatılır. Yağ ve salçası ayrıca çevrilerek üstüne atılır.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Soğan Yahnisi[/COLOR][COLOR=Black]: Fındık büyüklüğünde yani kıskanın biraz irisi soğanlardan olarak. Bu soğanları ayıklayacan. Yağda salça. soğan. domatis. biber çevirecem. Cangıl cungul su olmayacak. suyu az olacak. Sonra ayıklanmış küçük soğanları içine salacaksın. Tuz atıp bir bir buçuk saat pişirecen.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Söğürme[COLOR=Black]:[/COLOR][/COLOR][COLOR=Black] Eti ince biftek haline getir. Pirzola eti gibi döv. Yağın içinde pembeleşinceye kadar kızart. Eğer bu eti una bulayıp kızartırsan unku söğürme olur. Bu daha lezzetli. Bunun yağına da ekmek batırılıp Yenmesi iyi olur.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Tirit:[/COLOR] [COLOR=Black]Yumurtalar suya ya da et suyuna katılıp pülte pülte olana kadar pişir. Sarmısakiı yoğurt katıp öylece yenir.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Cılbır:[/COLOR] [COLOR=Black] Kıymayı bolamadı koy. En aşağıdan yarım kilo soğanı ayitle. Kıymayı yağda güzelce çevir. Biraz su tuz ilave et yarım saat pişir. inmesine yakın iki yumurta kır kırıştır: onla iki üç dekika pişir.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Üzüm Boranası:[/COLOR][COLOR=Black] Yağda eti çevir. onu nohutla pişir. Yarı pişdiği zaman. üzerine ayıklanmış üzümü salıyorsun. üzerine de kararında pekmez dökülür. .[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Ayva Boranası:[/COLOR] [COLOR=Black] Güzelce guş başını yağda kavuracan. Salcayla domatesle çevir. suyla kaynat Onu içine kare doğranmış ayvayı salacan. Ayvayı hemen doğrayıp atacan. yoksa kapkara olur. Kıvamında şeker, tuz atacan.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Nohutlu Kuru Etli Çanak:[/COLOR] [COLOR=Black] Kuru etle nuhudu akşamdan ıslat. Sabah bir tencereye nohudu kuru eti ve karerine su koy kaynasın. üstüne yağda çevrilmiş salcayı dök. Pişene kadar kaynat[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Bamya:[/COLOR] [COLOR=Black]Biraz küçük doğranmış kuşbaşı eti tencerede biraz yağla hafif kavur: üzerine soğan doğra biraz çevir. Domates biber de doğranmış olarak gat. Biraz da onnan çevir. Sonra karerince su dök. Bir saat kırk beş dakka kaynato Sonra bir yemek gaşığı şeker. iki limonun suyu. tuz at. Kaynayan suyun içine bamyeleri de bırak. ineceğine yakın limon veya alacalı olmamış üzümün suyunu ekşilik vermesi için kat.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue][COLOR=red]Papara:[/COLOR] [COLOR=Black]Gevrek denen yufka ekmeği doğrarlar. üstüne et suyu döküp kaşıklarlar. [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=dodgerblue](alıntı)[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
İç Anadaolu Bölgesi
Niğde
Niğdenin Yöresel Yemekleri
Üst
Alt