Selamın aleyküm Beni cokca rahatsiz eden bir konuyu Sizler ile paylasmak isterim..
Bildiginiz gibi Ruya yorumlarini yapmaktayim.. ve her kardesimizin selam vermesini beklerdim.. Ben de Hemen Gonulden Ve Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim diyerek hitap etmekteyim..
Bildiginiz gibi 20 senedir BATI da yasamaktayim.. ama mekan, Toplum degisti diye Ben kendi aslimi, neslimi, kimligimi degistirecek degilim..
zamanmı değişti yoksa bizler mi?
bir zamanlar bir topluma girerken Selamın aleyküm Merhaba,Hayirli Sabahlar, Hayirli aksamlar..Nasilsiniz efendim.. derdik..
selam vermiyen insanlara bir acayip bakardım...Yahu Bunlar Dag dan mi gelmis..dingo nun ahirina mi giriyorlar gibi hisse kapilirdim..
Bir Topluma girerken Selam vermek. O Dergahin KAPISINI Selam, sevgi, Kardeslik ,Muhabbet ile acmak gibidir...
ama şimdi,malesef Medeni bir cagda 21. asirda yasadigimizi soyluyoruz ve bir selam vermeyi bile bilmiyoruz...veremiyoruz vermiyoruz..
bir toplumda yüksek sesle Allahhhhh !ALLAH!!diyemiyoruz, çekiniyoruz.. kimligimizden mi utaniyoruz..
utananlara isterlerse Hi, Hello, bonjour, Guten Tag!.da diyebilirim ama Ben Onlarin Hiristiyanlik Dininden degilim Ben Muslimanim Elhamdullilah...
Onlar Bizim Hak dinin Selamini vermek istemiyorlarsa ben onlarin merhabasini niye Taklid edeyim.. Ben Papagan miyim? HAYIR!! HAYIRR!!
ben bir insanim ve Muslimanim Elhamdullilah...
vedalaşırken good bye; bye bye..mi dememi istiyorsunuz?
Allaha emanet ol Selamın aleyküm ,Selametle...HAYIRLI Gunler Niye diyemiyoruz artık..
zaman mi degisti?
aslında zaman değişmedi hiç bir zaman
gene 1 saat 60 dakika bir dakika 60 saniye v.b.
demekki biz değiştiriyoruz işimize geleni kullanıyor gelmeyeni zaman deyip duruyoruz..
Peygamber Efendimiz sav bir çok hadis-i şerif...Selam vermek bir duadır, Selam muhabbettir, Selam dostluğumuza,muhabbetimize, konuşmamıza
Yaratanı katmaktır,selamlasmak insanı yakınlastırır benden sana zarar gelmez demektir, Allahın selamı üzerine olsun demek ne güzeldir, peki biz hala neden ihmal ediyoruz?
neden çekiniyoruz? bunu bir anliyabilsem...
Bilen varsa Bana da anlatsin da bu muhacirde nasiplensin insallah..Selamet ile Hayra Kalin..