Nicin selam veremiyoruz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
furkan63.jpg

Selamın aleyküm Beni cokca rahatsiz eden bir konuyu Sizler ile paylasmak isterim..
Bildiginiz gibi Ruya yorumlarini yapmaktayim.. ve her kardesimizin selam vermesini beklerdim.. Ben de Hemen Gonulden Ve Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim diyerek hitap etmekteyim..
Bildiginiz gibi 20 senedir BATI da yasamaktayim.. ama mekan, Toplum degisti diye Ben kendi aslimi, neslimi, kimligimi degistirecek degilim..
zamanmı değişti yoksa bizler mi?
bir zamanlar bir topluma girerken Selamın aleyküm Merhaba,Hayirli Sabahlar, Hayirli aksamlar..Nasilsiniz efendim.. derdik..
selam vermiyen insanlara bir acayip bakardım...Yahu Bunlar Dag dan mi gelmis..dingo nun ahirina mi giriyorlar gibi hisse kapilirdim..
Bir Topluma girerken Selam vermek. O Dergahin KAPISINI Selam, sevgi, Kardeslik ,Muhabbet ile acmak gibidir...

ama şimdi,malesef Medeni bir cagda 21. asirda yasadigimizi soyluyoruz ve bir selam vermeyi bile bilmiyoruz...veremiyoruz vermiyoruz..
bir toplumda yüksek sesle Allahhhhh !ALLAH!!diyemiyoruz, çekiniyoruz.. kimligimizden mi utaniyoruz..
utananlara isterlerse Hi, Hello, bonjour, Guten Tag!.da diyebilirim ama Ben Onlarin Hiristiyanlik Dininden degilim Ben Muslimanim Elhamdullilah...
Onlar Bizim Hak dinin Selamini vermek istemiyorlarsa ben onlarin merhabasini niye Taklid edeyim.. Ben Papagan miyim? HAYIR!! HAYIRR!!
ben bir insanim ve Muslimanim Elhamdullilah...

vedalaşırken good bye; bye bye..mi dememi istiyorsunuz?
Allaha emanet ol Selamın aleyküm ,Selametle...HAYIRLI Gunler Niye diyemiyoruz artık..

zaman mi degisti?
aslında zaman değişmedi hiç bir zaman
gene 1 saat 60 dakika bir dakika 60 saniye v.b.
demekki biz değiştiriyoruz işimize geleni kullanıyor gelmeyeni zaman deyip duruyoruz..

Peygamber Efendimiz sav bir çok hadis-i şerif...Selam vermek bir duadır, Selam muhabbettir, Selam dostluğumuza,muhabbetimize, konuşmamıza
Yaratanı katmaktır,selamlasmak insanı yakınlastırır benden sana zarar gelmez demektir, Allahın selamı üzerine olsun demek ne güzeldir, peki biz hala neden ihmal ediyoruz?
neden çekiniyoruz? bunu bir anliyabilsem...
Bilen varsa Bana da anlatsin da bu muhacirde nasiplensin insallah..Selamet ile Hayra Kalin..

Hasret

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykum selam Allah sabır versin, arada takip ediyorum sizin bölümlerinizi aslında burası toplumun aynası bir yerde
demek ki selam alışkanlığı olmayanların sayısı oldukça fazla. Bazı alışkanlıklar çocukken verilmezse sonradan kazanmak çor zor olur.
Burada bir kişi bile selam vermenin eksikliğini farkedip bu alışkanlığı kazansa kardır. Allah kolaylık versin

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
VeAlleyküm selam hocam sabah şerifleriniz hayrolsun
Tabiki zaman değilde çağ değişti hocam hangi çağda yaşıyoruz,
görmüyormusunuz insanlar robotlaştı, henüz türkiyede yoksada avrupada birçok iş yerlerinde işçi,
evlerde ise hizmetci insan yerine hizmetci robot var, bunlar malumunuz üzerine forumumuzda mevcut
forumumuzda mevcut dedim, çünkü, gördüğüm kadarıyla birçok site üyelerinin sitelere aynen burada olduğu gibi, selamsız sabahsız robot gibi girip, robot gibi çıktıklarını görüyorumxxzzl..
Kimse üstüne alınmasın, zaten yarası olmayan gocunmazhmmnn ben bildiğimi, gördüğümü ve emin olduğum herşeyi yazarımaassd..
Robot olmayan üyelerimize saygılarımladayi;.:

osmanlitorunu.gif

Hayber38

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykum selam hocam bir insana birakin selami bos eve bile selam vermek meleklere selam vermek oluyor hele bir de Allahin selami uzerine olsun anlamini dusununce selam vermek cok guzel ve sart olan bir guzel davranistir, sizinde dediginiz gibi gunumuzde cok Fazla selam vereni elestiriyorlar yada gunaydin diye vb sekildealiyorlarAllahin selamini bu yozlasmayi nasil onune gecerek durduracagiz bilemiyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
selamsozu.jpg
selamvermek.jpg

Selamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü. Allah'ın Selamı, Rahmeti ve Bereketi Üzerinize Olsun..
Guzel din kardesim..
Selam vermeden söze başlayan kimseye selam verinceye kadar cevap
vermeyin.” (Taberani). “
Selam verip de Gelen Selamette erer insallah..
Din kardesine verecek hic bir seyin yoksa Allah-in bir Selamini da mi veremiyecek kadar
bencil ve cimrisin..Selam ,edep ile gelen Lutuf ve Dua ,selamet ile gider...
Selamsiz Ruya yorumu istiyenler..Lutfen Selamsiz geldiginiz gibi Sabahsiz, da gidebilirsiniz...
cunku Sevgili peygamber efendimiz sav buyuruyor..

"Selam vermeden söze başlayan kimseye selam verinceye kadar cevap
vermeyin.” (Taberani). “

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
saleykum.jpg

dun akşam eve dönerken oda bakıcısına musliman oldugu icin Cuma el Hayr Hayirli Cumalar ve Selam verdim...
selamımı almadı. Selamımı almayanlara gerçekten çok bozulurum.
Neden selamımı almadın dedim, abla duymadım dedi.
Yahu nasıl olur senin yanından geçiyordum. Kulaklarında bir ağırlık var mı senin.
Hayır, dedi fakat kimse benim gibi yeni gelmis bir gurbetciye selam vermediği için senin de selam vereceğini hiç düşünmemiştim.
Aman Allahım, nasıl bir islam camiasi olmuşuz.
Bizden alt rütbede olanlar selamı ummadığı için almıyor, üst rütbede olanlar da ya dudaklarını ses çıkmayacak şekilde kıpırdatarak alıyor veya hiç almıyor.
Bu durumda toplum tabakaları arasında nasıl ilişki kurulur, insanlar arasında nasıl sevgi ve saygı tesis edilir.
Eğer birbirimize çıkarsız selam da vermiyeceksek bu toplumdan ne hayır beklenir!
Hey hatt Hey Hatt!!
Toplum olarak nerden nereye geldik....Selam ,Barış dilemektir..Yani bir insana BARIŞ dilekmekten dahi aciz kaldık...
selam vermek sosyal kaynaşmadır....artık herşey maddiyat ile ölçülüyor
Allah sonumuzu hayretsin....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
selamvermekhph.jpg

Selâm; esma-i hüsnadan Allah’ın güzel isimlerinden biri olup ayıptan kusurdan eksiklikten fani olmaktan ve zevalden salim olan;
kurtuluş ve esenlik kaynağı olan ve isteyenleri selâmete ulaştıran demektir.
Allah-in rahmettiselami uzerinize olsun..“Allah yâr ve yardımcın olsun” makamında bir dua dir..

Selâm; bir kimseye rastlanıldığı yanına varıldığı veya yanından ayrılındığı zaman ona iyilik sıhhat ve afiyet dilemektir.
Selâm; mü’minlerin birbiriyle kaynaşmasını ve ülfetini sağlayan Allah’ın rızasına kavuşmak için mü’minlerin biri birlerine yaptığı bir duadır.

sealıfe

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum

ES SELAMUN ALEYKUM
Allah azze ve celle hepinizden razı olsun.
Zaman hep aynı işliyor, ne biraz yavaş, nede biraz hızlı,
İnsanlarımız hep kendilerini geri vitese takmış geri ilerliyor.
Bilhassa son günlerde Es-SELAM un Aleykum Verahmeturullahi yerine;
selam millet,selam arkadaşlar naber diye topluma giriyor. bu davranış haline gelmiş. Ben arkadaşım dahi olsa, insaların içinde bozup atıyorum. İnsanlar modern yaşam diye tutturmuş kendilerini kandırıyorlar. ona buna özenme, giyim ve konuşma özentiliği vs. çok örnekleri var.
Allah (c.c.) Hepimizi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) ve Hz. Hatice Anamızın yolundan gitmeyi,O nların yaşam ve davranışlarını örnek almayı nasip etsin inşALLAH.

ravza seyda

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
bakıyorum da dini sitelerde yapılan yorumlarda genelde selam lafzı yanlış yazılıyor.
insanların çoğu ES-SELAMU ALEYKUM yerine 'es-selamuN aleykum' yazıyor.halbuki arapçada bu yanlıştır.
ya SELAMUN ALEYKUM yahut ES-SELAMU ALEYKUM demeliyiz.
selam lafzının faziletini artırmak ve daha fazla sevap almak içinde ES-SELAMU ALEYKUM VE RAHMETULLAH VE BERAKETUH VE MAĞFİRATUH diyebilir yahut bunlardan yalnız birini ilave edebiliriz.

ashabı kiram ra selamlaşmaya o kadar önem verirlermiş ki,yolda giderken aralarına bir ağaç girse hemen birbirlerine dönüp selam verirlermiş.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
bakıyorum da dini sitelerde yapılan yorumlarda genelde selam lafzı yanlış yazılıyor.
insanların çoğu ES-SELAMU ALEYKUM yerine 'es-selamuN aleykum' yazıyor.halbuki arapçada bu yanlıştır.
ya SELAMUN ALEYKUM yahut ES-SELAMU ALEYKUM demeliyiz.
selam lafzının faziletini artırmak ve daha fazla sevap almak içinde ES-SELAMU ALEYKUM VE RAHMETULLAH VE BERAKETUH VE MAĞFİRATUH diyebilir yahut bunlardan yalnız birini ilave edebiliriz.

ashabı kiram ra selamlaşmaya o kadar önem verirlermiş ki,yolda giderken aralarına bir ağaç girse hemen birbirlerine dönüp selam verirlermiş.

Evet aynen tam olarak doğru söyledin, hatta selamin aleyküm olarak yazan bile var. Çoğu kişi selam bile vermezken, selam sözünün doğru olarak yazılmasını istemek bu aşamada biraz lüks oluyor. Artık yanlış veya eksik de olsa amaç anlaşıldığı için ötesini kurcalamıyoruz.

sealıfe

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Peygamberimiz (s.a.v.) birgün ashab ı İkarmı ile sohbet esnasında; biri gelir Es selamu Aleykum verahmeturullahi der ve oturur. Hadislerden; Efendimiz ''bakın bu kardeşiniz selam vermekle 20 sevap kazandı'' demiştir.sonra başka biri gelir Es selamu aleykum verahmeturullahi ve berekatüh der ve otutur. Efendimiz ''bakın bu kardeşiniz 30 sevap kazandı'' demiştir.

Meryem Kaya

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
"Bir selam ile selamlandığınızda, siz de ondan daha güzeli ile selamlayın veya aynı île karşılık verin." (Nisa, 4/86.)

"Es-Selamu Aleyküm (Allah'ın selamı sizin üzerinize olsun)"

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
selam.png

Selamün aleyküm Es-Selâm: Allah'ın c.c. 99 güzel isminden biridir.
Her çeşit ârıza ve hâdiselerden sâlim kalan; Her türlü tehlikelerden kullarını selâmete çıkaran; Cennetteki bahtiyar kullarına selâm eden manasındadır.

Selam terimi Arapça "selime" kökünden bir mastar olup, sözlükte; maddî ve manevî sıkıntılardan kurtulmak, barış ve esenliğe kavuşmak demektir,

"es-Selamu", isim olarak ise; selam, selamet, sulh ve güven anlamına gelir. Bir fıkıh terimi olarak selam; karşılaşan iki müslümanın
birbirine yaptıkları dua cümlesinden ibarettir. Selam veren "es-selamu aleyküm (Allah'ın selamı sizin üzerinize olsun)" der ,
selamı alan ise "ve aleykümü's-selam ve rahmetullah (Allah'ın selamı ve rahmeti sizin üzerinize olsun)" diyerek ilaveli duada bulunur.

Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulur: "Bir selam ile selamlandığınızda, siz de ondan daha güzeli ile selamlayın veya aynı île karşılık verin"
(en-Nisa, 4/86.) Selam aynı zamanda Cenab-ı Hakkın doksan dokuz güzel isimlerinden birisidir.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Es selamü aleyküm veRahmetüllahi ve berekatüh;ne güzel bir konu içim açıldı dostlar cümlenizden Rabbim razı olsun cum'a bayramınız kutlu olsun hayırlara vesile olsun inşallah,sünnet ve ayetle süslenen her yazıda içimde gül bahçeleri miskler saçmaya başlıyor çok sağol arkadaşlar Allah ccemanet olun es selamü aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selam, Allah'tan kişiye hem barış, huzur ve güven dileği hem de dostane bir ilişki teklifidir. Yani selam veren kişi şunu demek istiyor: Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerine olsun, Allah'ın koruması ve muhafazası üzerine olsun; Allah c.c seninle olsun; Allah'la beraber olsın; ben müslümanım, benden sana zarar gelmez, benden yana selamettesin ve benden sana hiçbir kötülük dokunmayacaktır.

Allah'ın güzel isimlerinden biri "es-Selam" dır. "Cennete de Darü's selam" denmiştir. Cennet ahalisi de birbirleriyle karşılaştıklarında söyleyecekleri ilk söz "SELAM" olacaktır.

Üst Alt