Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Nefsinimi Azarlıyorsun
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 55047" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Dinini güzel öğrendin mi ve öğrendiklerinle amel ediyor musun? Evet, nefs-i emmaren pek haindir. Ama yola gelmesi, senin gayretine bağlı, </span></p><p><span style="color: Black">Nefsine zor gelse de yap. Zira kurtulman, Ona tâbi olmaya bağlı. Bunu yapabilirsen, nefsini temizlersin. İtiraz edersen, bir milim yol alamazsın..ALAMAYIZ....</span></p><p></p><p><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: Black">Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Bir gün, Resûlullah aleyhissâlatu vesselâm ashâbına: "Şu kelimeleri kim benden) alıp onlarla amel edecek ve onlarla amel edecek olana öğretecek?" buyurdular. Ben hemen atılıp: </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: Black">"Ben! Ey Allah'ın Resûlü!" dedim. Aleyhissalâtu vesselâm elimden tuttu ve beş şey saydı: </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: Black">- Haramlardan sakın, AIlah'ın en âbid kulu ol! </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: Black">- Allah'ın sana ayırdığına razı ol, insanların en zengini ol! </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: Black">- Komşuna ihsanda bulun, mü'min ol. </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: Black">- Kendin için istediğini başkaları için de iste, müslüman ol! </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: Black">- Fazla gülme. Çünkü fazla gülmek kalbi öldürür." </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="color: black"><span style="color: Black">(Tirmizi, İbnu Mace)</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 55047, member: 1049"] [COLOR=Black]Dinini güzel öğrendin mi ve öğrendiklerinle amel ediyor musun? Evet, nefs-i emmaren pek haindir. Ama yola gelmesi, senin gayretine bağlı, Nefsine zor gelse de yap. Zira kurtulman, Ona tâbi olmaya bağlı. Bunu yapabilirsen, nefsini temizlersin. İtiraz edersen, bir milim yol alamazsın..ALAMAYIZ....[/COLOR] [COLOR=black][COLOR=black][COLOR=Black]Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Bir gün, Resûlullah aleyhissâlatu vesselâm ashâbına: "Şu kelimeleri kim benden) alıp onlarla amel edecek ve onlarla amel edecek olana öğretecek?" buyurdular. Ben hemen atılıp: "Ben! Ey Allah'ın Resûlü!" dedim. Aleyhissalâtu vesselâm elimden tuttu ve beş şey saydı: - Haramlardan sakın, AIlah'ın en âbid kulu ol! - Allah'ın sana ayırdığına razı ol, insanların en zengini ol! - Komşuna ihsanda bulun, mü'min ol. - Kendin için istediğini başkaları için de iste, müslüman ol! - Fazla gülme. Çünkü fazla gülmek kalbi öldürür." (Tirmizi, İbnu Mace)[/COLOR][/COLOR][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Nefsinimi Azarlıyorsun
Alt