nefret duygusundan kurtulmak

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm gönül sızım benim bir kuzenim var. Ne zaman bir arada bulunuyor olsak mutlaka bana kendimi kötü hissettirmeye çalışıyor.Somut örnekler vereyim.Öğretmen olduğum için aman canım herkes öğretmen oluyor bu ülkede diyor. (ilkokul mezunu kendisi)Evlenememiş olmamla alay ediyor (çocuğunun sünneti ne zaman diyecek kadar saçmalıyor) ve bu insan buna benzer birçok aşağılama şekli buluyor kendince.agla..:,Ben bu insan karşısında ne yapmalıyım? nasıl bır tavır takınmalıyım? ilişkimi kesmemde bır sakınca olur mu? aklıma geldikçe kendisinden nefret ediyorum . Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var . Allaha emanet olun.baybyy

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, gönül dostu,nefret duygusunu insanı içten yok eder,Nefretin en büyük zararı, nefret besleyenedir, nefret beslenen kişi veya olayın çoğu zaman bundan haberi bile olmaz...
kendinizi harap etmeye, sinirlenmeye değmiyecek cahil biri imiş...kendi bence kendi değerinde yanlız bırak...

Nefret kavramını uzun uzun tartışmıştım zamanında kendi yakınlarımla..affetmek olumsuz duygunu ve kaynağını ,negative enerjiyi üzerinden atman,onu kendi haline bırakmak en güzeli...
Onu Allaha havale et ve hayatına devam et ne hali varsa varsa görsün...

Ölüm hayatta büyük kayıp değildir. Asıl büyük kayıp; Yaşarken içimizde kendilerini öldürenlerdir...

Nefret,negatif yüklü,bir enerji üzerindeki bu yükü atıp olduğu yerde bırakmak,bunu yapamazsan ne huzurlu olamaz, ne karakterin kendini toparlayabilir ne de dış dünyaya ya da hayatına içten gelen neşeyle sarılamazsın..niye çünkü nefret duygusu var içinde...
nefret duygusu insane, kendisine zarar veriyor....

kendi sağlığın için affedecek ve onu bir daha kale almayacaksın
Aslında en doğrusu; sinirlenmemeyi öğrenmek. Dikkat edilirse sinirlenmemek dedim sinirlerine hakim olmak demedim. İkisi arasında fark var ...selametle..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/37617-hate-very-strong-word.html

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun. sinirlenmemeyi nasıl başarıcam? aklıma geldikçe içimde volkanlar patlıyor tabiri caizse:mad:

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı olsun. sinirlenmemeyi nasıl başarıcam? aklıma geldikçe içimde volkanlar patlıyor tabiri caizse:mad:

Sinir fıtratta olan bir şeydir. Zamanla kendiliğinden geçebileni de vardır, geçmeyeni de vardır. bu insan ile muhatap olma,araya mesafe koy. Onun dışında yapılacak çok fazla şey yoktur.
Sinir şeytandandandır.Şeytan ise ateşten.Ateşi ise su öldürür.Sinirlendiğinizde abdest alıp,la havle cekin keyfinize bakın..
islikcalan.:tamam:.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm dostlar,
Bakın bir bayram daha bitiyor! ve ben bu bayram yine içimdeki kırgınlıkları bir kenara bırakıp, beni üzenlere ders verdim ve büyüklük ben de kalsın deyip, yine gidip ellerini öptüm! el öpmekle dudak aşınmaz! önemli olan rabbimin rızası, onlar bana istediği kadar kibir, gösteriş yapsınlar umrumda değil!

Allah tevazu sahibini yükseltir,
Kibirleneni alçaltır bre gafil!

Çok şükür ruhumdaki negatifleri orada bırakıp, kin ve nefret duyguları olan gafil nefsimden arınıp, Rabbimin rızası eriştim inşallah....:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
“Ben sanırdım halk içinde hiç bana yâr kalmamış ,
Ben beni terk eyledim gördüm ki ağyâr(düşman) kalmamış”
Mısrî Niyazi Hazretleri

Üst Alt