Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
Neden yaratıldık ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="osisko" data-source="post: 98807" data-attributes="member: 9854"><p><span style="font-size: 12px">Neden mi yaratıldık..?</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Yaratılışın ilki ruhlar alemidir ki, </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Rabbin, Âdem oğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini almış ve: "<strong>Ben sizin Rabbiniz değil miyim</strong>?" diye onları kendilerine şâhid tutmuştu. "<strong><span style="color: red">Evet, şâhidiz</span></strong>!" <strong>dediler</strong>. kıyâmet günü "<strong>Biz bundan habersizdik!" demeyesiniz</strong>.</span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>A-Raf 172</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Yahut: "daha önce babalarımız ortak koştu, biz de onlardan sonra gelen bir nesil olduğumuz için öyle yaptık. (Gerçekleri) iptal edenlerin yaptıkları yüzünden bizi helâk mı ediyorsun?" <strong>demeyesiniz diye</strong>.</span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>A-Raf 173</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Nihâyet onlardan birine ölüm geldiği zaman: "<strong><span style="color: Red">Rabbim</span></strong>, der, <strong><span style="color: red">beni geri döndürünüz</span></strong>!" </span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Müminun 99</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">"Ki <strong><span style="color: red">terk ettiğim dünyâda yararlı bir iş yapayım</span></strong>." Hayır, bu onun söylediği bir sözdür. Önlerinde tâ diriltilecekleri güne kadar bir berzah vardır.</span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong>Müminun 100</strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">İnsanoğlunun ezel-i ervahta Hz. Allah 'a verdiği "<strong>belâ</strong>" .. "Evet sen bizim Rabbimizsin"sözünü yerine getirilebilmemiz için..!</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Rabbim "<strong>ben bundan habersizdim</strong>" dedirtmemek için..!</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Allah 'ın rahmeti, merhameti, mağfireti, lütuf ve ihsanı gereği, insanoğluna verdiği ikinci bir fırsattır. </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">İşte dünya hayatı bunun için çok değerlidir. Bunun için çok kıymetlidir. </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Yaratılışın sırrı burada gizli. </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="osisko, post: 98807, member: 9854"] [SIZE="3"]Neden mi yaratıldık..? Yaratılışın ilki ruhlar alemidir ki, Rabbin, Âdem oğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini almış ve: "[B]Ben sizin Rabbiniz değil miyim[/B]?" diye onları kendilerine şâhid tutmuştu. "[B][COLOR="red"]Evet, şâhidiz[/COLOR][/B]!" [B]dediler[/B]. kıyâmet günü "[B]Biz bundan habersizdik!" demeyesiniz[/B]. [B]A-Raf 172[/B] Yahut: "daha önce babalarımız ortak koştu, biz de onlardan sonra gelen bir nesil olduğumuz için öyle yaptık. (Gerçekleri) iptal edenlerin yaptıkları yüzünden bizi helâk mı ediyorsun?" [B]demeyesiniz diye[/B]. [B]A-Raf 173[/B] Nihâyet onlardan birine ölüm geldiği zaman: "[B][COLOR="Red"]Rabbim[/COLOR][/B], der, [B][COLOR="red"]beni geri döndürünüz[/COLOR][/B]!" [B]Müminun 99[/B] "Ki [B][COLOR="red"]terk ettiğim dünyâda yararlı bir iş yapayım[/COLOR][/B]." Hayır, bu onun söylediği bir sözdür. Önlerinde tâ diriltilecekleri güne kadar bir berzah vardır. [B]Müminun 100[/B] İnsanoğlunun ezel-i ervahta Hz. Allah 'a verdiği "[B]belâ[/B]" .. "Evet sen bizim Rabbimizsin"sözünü yerine getirilebilmemiz için..! Rabbim "[B]ben bundan habersizdim[/B]" dedirtmemek için..! Allah 'ın rahmeti, merhameti, mağfireti, lütuf ve ihsanı gereği, insanoğluna verdiği ikinci bir fırsattır. İşte dünya hayatı bunun için çok değerlidir. Bunun için çok kıymetlidir. Yaratılışın sırrı burada gizli. [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Forum Kuralları
Misafirler için soru ve paylaşım bölümü
Neden yaratıldık ?
Alt