Neden öğretmenler derste benim yetersiz olduğumu söylüyor?

R

rumeysa güneş

Kayıtsız
Misafir
Neden öğretmenler derste benim yeteresiz olduğumu söylüyor?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Yeterli olmamak nedir..?
Gerekli bilgisi olmayan, gereken, istenen niteliği olmayan. Verimli ,aktif olmayan kimse

belki de derslerde yeterince konsantre olamiyor evde ders çalışıp hazırlanmıyorsun dersde aklin bir yerde bedenin sinifta olabilirsin ya da
O ders senin ilgi, sevgi, merak alanin değildir..Sen hele bir yetersiz olduğunu kabul et de çözümü de bulunur...

Bir konuda Yetersiz olduğu halde yetersiz olduğunu kabul etmiyen insanlara çok kızarım..
Kendim Koruyucu anneyim merak etmeyin siz gibi gençleri iyi taniyorum korkmayin Yanliz değilsiniz...

yetersiz insanlar yetersizliklerini kabul etmezler. sürekli dalgalı denizden kaçarak sığınacak liman arayan gemi misali bir oraya bir buraya savrulur dururlar.
hayatlarının her döneminde yaptıkları her şey için etraflarından birilerini sorumlu tutarlar ve hata yaptıklarında da bir geminin limana sığınması gibi bahanelere sığınırlar.

bir öğrenci düşünün; sınavdan kötü not aldı mı ilk suçlayacağı kişi öğretmeni olacaktır. bu öğrenci kendi yetersizliğine bakmadan hemen;
"öğretmen çok zor sordu" yada "öğretmen bana gıcıklık yapıyor" gibi cümleler kurar.
aklına hiç kendisinin çalışmadığını veya o derste yetersiz olduğunu getirmez ve hemen birilerini suçlar. başarısızlığına bir bahane, bir kılıf arar.
bu bahanelerle kendini savunma hissine kapılır. belki uydurduğu bahanelere inanacak birisini bulur ama bahanelere sığınan insan en çok kendisini kandırır...

Yetersizliklerini gidermek yerine hemen bir bahane yada bir kılıf uydururuz..

Üst Alt