Neden Bu güvensizlik..ve samimiyetsizlik ?
Acaba yaşadığımız 21.Asir yüzünden mi, yoksa insanlar değişdiği için mi merak ediyorum neden kimsede,kimseye güven yok?
Bu güvensizlik niçin ? Bunun kaynagi nedir diye hic dusundunuz mu?
Müslüman müslümanın elinden ve dilinden emin olunan değil midir? kimse kimseye güvenmez olmuş..komşu komşusuna, ana baba evladına, evlad anaya babaya güvensiz olmuş..
Müslümanlık 5 vakit namazda ve senede 1 aylık oruçlamı sınırlı neden böyleyiz neden kimse verdiği sözde durmaz olmuş..
neden herşey yalan,dolan, rusvet oyun olmuş?insanlar art niyetli olmuş?
şöyle bir kendimize baksak, niye geldik, niçin yaşamalıyız...bide hal ve tavırlarımız...sebep ve sonuç iç içe...
Ben bunu sorguluyorum ve soruyorum..Dünya bu halde geldiği için mi biz böyleyiz yoksa dünyayı biz bu hale getirdiğimiz içinmi..?
Tamam diyorum bu gerçek müslümandır şekilce değil yürekce
düşüncem alt üst oluyor biz neden namazda yönümüzü kıbleye döndüğümüz gibi yüreğimizi, ruhumuzu ve tüm benliğimizle Allah a dönmüyoruz ...
bunu yapmış olsaydık namaz bizi her türlü kötü huy ve ahlaktan alıkoyardı demekki böyle yapmıyoruz ..
kimlik müslümanlığı ve şekilcilikten öte Özümüz, sözümüz, duruşumuz, yüreğimiz bir olsun..aklimiz, kalbimiz de iman etsin...
Özümüz, sözümüz, duruşumuz, yüreğimiz bir olmasi icin öncelikle Yalandan,Giybetten,Riya dan ve bos ve luzumsuz seylerden kacinmak gerekir..
SEYH OLMA ,HACI OLMA ,HOCA OLMA ,HOCA_NIN OGLU DA OLMA SADECE MÜSLÜMAN OLALIM MÜSLÜMAN!!BU BIZE YETER...