Neden evlenemiyorum diye üzülürdüm. Evlendim şimdi mutsuzum

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm değerli dostlar, önceden neden evlenemiyorum diye çok üzülürdüm. (düğünüm daha olmadı ama resmi ve dini nikahımız oldu.) şimdi ise sürekli kavga etmekten neden evlendim diye soruyorum, eski ilgiyi göremiyorum, verdiğim değeri bulamıyorum. Karşimda böyle evlilik olmaz dediğimde çokta umrumda diyebilen bir insan var. Ne önerirsiniz çok mutsuz ve umutsuzum kardeşler;(

Mogren

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sevgili kardeşim aleyküm selam. Evlilik bilindiği üzere önemli bir meseledir. Evleneceğin kişiyle iştişare etmek gerekir. Her şey en başından açıkca konuşulmalı ki aranızdaki uyum görülmeli. Bunları yaptığını farz ediyorum. Nikahınız olmuş Allah size huzurlu bir yuva nasip etsin. Bu sorunları eşinle konuştun mu? Bana göre eşler arasında gizli saklı, çekinme olmamalı. O yüzden tavsiyem eşinle konuşup bu sorunlara çare aramanız. Sorunlar belli ise çözüm bulmak kolaylaşır. Önce sorunlarını iyice belirle, belki de yeni bir yaşama geçmenin korkusunu yaşıyorsundur. Bir de sabretmelisin, Allah a dua etmelisin. Belki de Yaradan kulunu özledi o nedenle böyle bir sıkıntı verdi sana. Allah yardımcın olsun, selametle.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim bu olumsuz düşünceler aklına geldiğinde ''RABBİM HAYRI ŞERRİ YARATAN SENSİN BANA EVLİLİĞİMİ HAYIRLI EYLE HAYIRLARLA DONAT BANA EŞİMİ VE YUVAMI HOŞ SEVİMLİ EYLE ''diye duanı tavsiye edeceğim çünkü buna benzer sorular ve bocalamaları bazen bende yaşayıp kendime soruyorum eşime yansıtmadan tabi, duaya başlayınca Rabbül alemin kuvvet ve sabır vererek beni bu şeytan vesvesesinden uzaklaştırıyor.Sana şunu söyleyeyim bu aklına takılmaya çalışan şey yuva yıkmaya çalışan şeytanın vesveseleri.....
La ilahe illallah Muhammedün rasullulah zikrini okuduğun sürece hiç bir şeytan sana yaklaşamayacaktır.Bu zikir imanın için ve senin dünya ahiret hayatın için kilittir, lütfen onu terk etme ve düşmanlarına yem olma kardeşim selametle yerlerin ve göklerin yeğane sahibine emanet ol.Selamün aleyküm....mrhbba..

Üst Alt