Ne yapabiliriz???

Abd'ül Mehdi

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Müslümanlar arasındaki vahdeti sağlıyabilmek için kişisel olarak ne yapabiliriz.???

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İslami vahdet sağlayabilmek için önce vahdeti teorik ve bilimsel olarak bilmek gerekir...
Daha sonra ameli olarak vahdeti yapma yolları araştırılmalıdır. Aksı takdirde şimdiye kadar yapıldığı gibi vahdet adına yapılanlar, ihtilaf, tefrika ve bölük bölük olmaya sebep olacaktır. Tefrikacı ve vahdeti bozan asla belli olmayacak herkes diğerini suçlayacaktır. Ve bunun zararını islam, müslümanlar ve toplum görecektir.
Resulullah (s.a.a.) buyurduğu : “Dünyayı sevmek bütün hataların başıdır” hadisini herkes kendisine örnek alır ve nefsi arzularını bir kenara bırakarak islami vahdet için fedakarlık yaparsa müslümanların vahdeti gerçekleşecektir. ..ins.

Abd'ül Mehdi

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Evet bu konu hakkında yorumlarınızı, önerilerinizi bekliyorum?
Bu sitede yalnız bir kişimi var yaw???

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin

selamünaleyküm, yorum veya öneri gönül işidir. dileyen yapar dilemeyen yapmaz, her ortaya atılan soru veya öneri cevaplanmayabilir...o sorunun veya konunun çekiciliğine bağlıdır...

Abd'ül Mehdi

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bu sorunun önemi o kadar çokki kişi bu soruyu kendine ve başkalarıyla paylaşmadığı sürece imanının kemalat derecesini sorgulaması gerekir, bulunduğumuz zaman ve mekan içerisinde herkesin kendini bu konu üzerinde sorgulaması gerekirken bananeci ve sananeci bir uslupla konuya uzak durması büyük bir vebaldir, ben kendimi bu konuda ne yapmam ve ne yapabiliriz konusunda sizlerden fikir alışverişinde bulunmayı istemem benim inancımın gereğidir, zaman ve mekan açısından bu kadar önemli bir konuya duyarsız kalınması beni manevi açıdan ziyadesiyle üzmüştür, bilinçli diye tabir edilen müslüman konuya bu kadar duyarsız kalabiliyorsa sokaktaki etliye sütlüye karışmayan bir kesimin toplumda çoğunluk oluşturması haliyle gayet doğaldır...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Bu sorunun önemi o kadar çokki kişi bu soruyu kendine ve başkalarıyla paylaşmadığı sürece imanının kemalat derecesini sorgulaması gerekir, bulunduğumuz zaman ve mekan içerisinde herkesin kendini bu konu üzerinde sorgulaması gerekirken bananeci ve sananeci bir uslupla konuya uzak durması büyük bir vebaldir, ben kendimi bu konuda ne yapmam ve ne yapabiliriz konusunda sizlerden fikir alışverişinde bulunmayı istemem benim inancımın gereğidir, zaman ve mekan açısından bu kadar önemli bir konuya duyarsız kalınması beni manevi açıdan ziyadesiyle üzmüştür, bilinçli diye tabir edilen müslüman konuya bu kadar duyarsız kalabiliyorsa sokaktaki etliye sütlüye karışmayan bir kesimin toplumda çoğunluk oluşturması haliyle gayet doğaldır...

Ah be kardeşim, duyarsız kalınılan konu bu mu ki sadece çok sayıda var böyle konular...yorum işi, fikir işi, fırında ekmek pişirmeye benzemez:) kimseyi yorum yapmadı diye suçlamayız. Böyle bir mecburiyet yok, yorum ve fikir yazmak ayrı bir kabiliyet ister, çok iyi dinini yaşayan insanlar olur ki, yorum yapamazlar... Sonra yorum herşeyin çözümü değildir... Yerimizden kalkıp birşey yapıyorsak ne ala yoksa ki oturduğumuz yerden yorum, masa başında memleket kurtarmaya benzer...Neyse acele etme öyle her konuya hemen yorum gelse, mısıra sultan olmuştuk:)

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Müslümanlar arasındaki vahdeti sağlıyabilmek için kişisel olarak ne yapabiliriz.???
Bu sitede bir değil birçok kardeşimiz var, ama siz konuyu yanlış bölüme açtığınız için kimsenin ilgisini çekmedi kanısındayım..
Ve buyurun kişisel olarak yapman gereken

İslam peygamberi (sav)'in siyeri ve nebevi sünnetin en önemli 3 özelliklerini uygulamanızda fayda vardır

1– Kişisel özellikler:

- İman ve kulluk
,

- Yüce insani ahlak
,

- Samimi aile davranışı
,

- Liderlik ve sosyal
, siyasi, askeri ve diplomatik yöneticilik,

- Korku ve rica
, kesinlik ve duygusallık, adalet ve sevmek, din ve dünya şahsiyeti arasında denge.

2– Sosyal özellikler:

- Tüm işlerde istişare ilkesine bağlılık
,

- Din
, renk, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin insan haklarını savunmak,

- Sosyal adaleti gerçekleştirmek
,

- Bilimsel
, teknolojik ve iktisadi kalkınma, öyle ki insan ve yer kürenin gelişmesi ve evrimini kaysasın,

- Hikmet ve iyi vaaz ile İslami talim ve terbiye ve çağrıya vurgu yapmak
,

- Vahdet ve karşılıklı sorumluluk kültürünü pekiştirmek
,

- Dil
, kalem, mal ve canla cihada çağrı, İslami ümmetin varlığını savunmak,

3– Kültürel ve medeni özellikler:

- Ahlak ve adalette cihanşumul olmak
,

- Dünya mustaz’aflarını savunmak
,

- Barış ve barış içinde yaşama kültürünü yaygınlaştırmak
,

- Geleceğe bakış ve semavi dinlerin izleyicileri arasında akılcı ilişki kurmak
,

- Mantıklı diyalog kültürünü güçlendirmek
,

- Çevreye insani açıdan bakmak
,

- İnsani maneviyatı yüceltmek.

İslam peygamberi (sav)’in şahsiyetine sarılmak ve onunla dostluk etmenin aile
, kabile, mal, vatan,dan önce gelir,ki bu da müslümanların bireysel veya toplu imanları ve kişisel dostluklarının en yüce ve en değerli simgesidir.
Bunun için ulema ve İslam tebliğçileri ümmeti sürekli bilgilendirmeye özen göstermeli ve sürekli İslam peygamberinin şahsiyet, sünnet ve siyerinin boyutlarını hatırlatmalı ve özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere müslümanların gönüllerinin derinlerinde aşk ve dostluk fidanını sulandırmalıdır.

Siz bu 3 maddeyi uyguladığınız zaman kişisel olarak müslümanlar arasındaki vahdeti sağlıyabilirsiniz
siz bunları uygulayın baktınız kul bilmiyorsa tutun atın denize, kul bilmiyorsa malik bilir
...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
MUHTEREM KARDEŞİM,
VAHDET HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİLERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Abd'ül Mehdi

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bu bilgiler benim için dünya hazinelerinden daha değerli, Allah c.c. razı olsun hayırlı işlerinizde başarılar dilerim...

Üst Alt