Ne Kusursuz İnsan Ara, Ne de İnsanda Kusur

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

Ne Kusursuz İnsan Ara, Ne de İnsanda Kusur
Günün birinde yolu bir dergâha düsen kendi halinde bir adam, dergâhta, bir Mevlevi ile bir Bektaşi”nin sohbet ettiklerini görünce yanlarına yaklaşır. Kendini tanıtır ve dergâhı merak ettiğini, nasıl zikir edildiğini izlemek için geldiğini söyler.
Erenler başlar adama çeşitli nasihatlerde bulunmaya, her biri kendi yolunu mümkün olan en tatlı dille anlatmaya çalışır.
Adam bir yandan onları dinlerken, bir yandan da gözleri onların giysilerine takılır.
Mevlevi’nin giydiği kıyafette kollar o kadar geniş ve uzundur ki hem içine üç kişinin birden kolu sığabilir, hem de uzun olduğu için yalnızca kolları değil, elleri de kapatmaktadır.
Bektaşi’nin kıyafetinde ise tam tersi bir durum vardır.
Elbisenin kolu daracıktır, neredeyse tene yapışmıştır; üstelik kısa olduğu için, eller ta bileklere kadar açıktır.
Bu duruma hayret eden adam, sebebini öğrenmek ister.
Büyük merakla, önce Mevlevi’ye sorar:
“Pirim, kıyafetinizin kolları neden o kadar geniş ve uzun; bunun özel bir sebebi var mı?”
Mevlevi hiç beklemediği bu soru karşısında oldukça şaşırır.
İki kolunu da biraz yukarıya kaldırır, sonra ellerini birleştirerek kollarını daire sekline getirir ve şöyle der:
“Evet, özel bir sebebi vardır.
Çünkü biz insanların günahlarını, ayıplarını, kusurlarını örteriz.
Başkaları görmesin diye üzerini kapatırız.”

Yanıttan oldukça hoşnut olan adam ayni merakla bu kez Bektaşi”ye döner:
“Peki ya siz, pirim? Sizin kıyafetinizin kolları neden bu kadar dar ve kısa?
Siz insanların günahları ve ayıplarını örtmez misiniz?”

Bektaşi kendi kollarına bakar, birkaç saniyelik bir dalgınlıktan sonra gülümser ve adama bakarak şöyle der:
“Biz mi? Bizim geniş kıyafetlere ihtiyacımız yoktur.
Çünkü biz insanların günahlarını ve kusurlarını görmeyiz.”

ÖZETLE:
Ne kusursuz insan ara, ne de insanda kusur.
Birincisini zaten bulamazsın, ikincisin de ise, bulduğun her kusur, öğrendiğin her ayıp sahibini değil, seni çirkinleştirir.
Her ikisi de seni mutsuz eder.
Birincisini bulamadığın için, ikincisini ise bulduğun için mutsuz olursun…
(alıntı)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ne kusursuz insan ara, ne de insanda kusur.
Birincisini zaten bulamazsın, ikincisin de ise, bulduğun her kusur, öğrendiğin her ayıp sahibini değil, seni çirkinleştirir.
Her ikisi de seni mutsuz eder.
Birincisini bulamadığın için, ikincisini ise bulduğun için mutsuz olursun…

Her insanin insana ihtiyaci Vardir..
Her Insanin her zaman Dosta Onu hic bir hallukarda birakmiyan Can Dosta ihtiyaci vardir..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır demişler...

Kusursuz eş arayan da malum, bulamaz!

Bu zamana kadar; ölçtün, tarttın, lakin olmadı bak yine yalnızsın, zor gününde uzanacak bir el, tutunacak bir dal, sığınacak bir limanının olması, ne kadar güzeldir bu hayatta...

Şimdi sil gözlerindeki umutsuzluk bulutlarını, aç ellerini rabbine, yüreğinden geldiği gibi et duanı...

Unutma; zararın neresinden dönersen kârdır!...

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır demişler...

Kusursuz eş arayan da malum, bulamaz!

Bu zamana kadar; ölçtün, tarttın, lakin olmadı bak yine yalnızsın, zor gününde uzanacak bir el, tutunacak bir dal, sığınacak bir limanının olması, ne kadar güzeldir bu hayatta...

Şimdi sil gözlerindeki umutsuzluk bulutlarını, aç ellerini rabbine, yüreğinden geldiği gibi et duanı...

Unutma; zararın neresinden dönersen kârdır!...

Selamün aleyküm kerdeşim kafama bir taş yedim. Hem kusursuz insan ,hem kusursuz eş arıyorum sanırım.Acaba kendimi kusursuz mu sanıyorum?hhım

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ben uzun zamanır öyle yapıyorum emoş'um hiç birşey aramıyorum sadece rabbimin istediği hayat arkadaşımı arıyorum,diliyorumhanım arkadaşlarım şimdiki hanımların dünyalık merakın yüzünden muzdarip olduğunu söylediklerinde ben onuda istemiyorum ama hala eş bulamıyorum dedim aldığım cevap daha zor du sen dünyalıkta iste allah cc vermeye kadirdir diye evet amenna ve saddekna allah cc vermeye kadirde kul taşımaya kadir mi?son zamanlarda zenginlik ile sınav olmaktan korkar oldum efendimizin bile bir güntok bir gün aç durmayı istediği bir parça hasır üerinde uyuduğu dünyada herşey batıp gidecek ken ben ne eyleyeyim malı beni mutlu etmiyor.beni kördüğüm ile sevecek,dizine uzanıp kur'an dinletecek kuru ekmeğini tatlı dille bölecek eş lazım ama yok öyle korkutmuşlar ki adayların gözlerini dünyalık ile herkes korkudan yaklaşamıyor evliliğe:)hanımlar hem istenilenden şikayetci hem de istemekten geri durmuyorlar ki!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamün aleyküm kerdeşim kafama bir taş yedim. Hem kusursuz insan ,hem kusursuz eş arıyorum sanırım.Acaba kendimi kusursuz mu sanıyorum?hhım

Aleyküm selam kardeşim, burada yazılanları lütfen yanlış anlamayın, belki kendi kendimizin farkına varmadıklarımızı; başkalarının gözüyle, sözüyle fark edebiliriz...

Ben bunu yazarken, kusursuz insan yoktur adı altında yazdım, hepimizde var ufak tefek kusurlar...

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın, önüne çıkan fırsatları değerlendirmen dileğimle, Allah'a emanet olasın...:tamam:.

Ben uzun zamanır öyle yapıyorum emoş'um hiç birşey aramıyorum sadece rabbimin istediği hayat arkadaşımı arıyorum,diliyorumhanım arkadaşlarım şimdiki hanımların dünyalık merakın yüzünden muzdarip olduğunu söylediklerinde ben onuda istemiyorum ama hala eş bulamıyorum dedim aldığım cevap daha zor du sen dünyalıkta iste allah cc vermeye kadirdir diye evet amenna ve saddekna allah cc vermeye kadirde kul taşımaya kadir mi?son zamanlarda zenginlik ile sınav olmaktan korkar oldum efendimizin bile bir güntok bir gün aç durmayı istediği bir parça hasır üerinde uyuduğu dünyada herşey batıp gidecek ken ben ne eyleyeyim malı beni mutlu etmiyor.beni kördüğüm ile sevecek,dizine uzanıp kur'an dinletecek kuru ekmeğini tatlı dille bölecek eş lazım ama yok öyle korkutmuşlar ki adayların gözlerini dünyalık ile herkes korkudan yaklaşamıyor evliliğe:)hanımlar hem istenilenden şikayetci hem de istemekten geri durmuyorlar ki!

Selamun aleyküm ablacım, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın...

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz

Selamün aleyküm hümeyra kardeşim evlilikle ilgili çok düşündüm çok konuştum anladımki yapılan bütün yorumlar boş olmayınca olmuyor olmaması gerktiği için oluyor sanırım çokk kommikk

Üst Alt