Nasil Namaz kilmayi ogrenebilirim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum..
Beni bilenler bilir ki YAZDIKLARIMIN her birisinin ardinda bir sebep ve hikmet vardir...
Gozlemci bir insanim,... ve cevremdeki eksiklikler..ekseninde bir sekilde yardimci olmaya calisiyorum..
Bugun ziyaretimi gelen kardesime Namazi anladinca .. baktim ki Bu kardesimiz Namaz oncesini bilmiyor..
O yuzden Namaza baslamadan once namaz oncesi ile birlikte yazmaya karar verdim...

Öğrenilecek şeyler bir sıraya konur ve aşama aşama öğrenilirse daha kolay olacagini dusunuyorum...

1. Boy Abdesti Almayı Öğrenin:
Boy abdesti olmadan kişi dini ibadetlerini yerine getiremez...
İslam'da boy Abdesti (Gusül) olmadan durabilme sınırı iki namaz vakti arasındaki zamandır. Daha fazla vakit geçerse kişi günaha girer...
Müslümanın boy abdesti bozulduğunda, ilk fırsatta gusletmelidir.
Namaz kılmayı öğrenmek için öğrenilmesi gereken ilk şey boy abdestidir....
Boy abdesti olmadan abdest alınamaz ve buna bağlı olarak ta namaz kılınamaz..
2. Abdest Almayı Öğrenin:
Gusülden sonra namaz kılabilmek için gerekli olan şey abdesttir...
Abdest olmadan namaz kılınamaz. Çünkü abdest namazın dışında ki şartlardan hadesten taharet (görülmeyen pisliklerden temizlenme-dir...
Namazdan önce gusletmek ve abdest almak farzdır.
3. Namaz Dua ve Surelerini Ezberleyin:
Namaz kılmanıza yetecek derecede sure ve duaların sayısını belirleyin ve onları teker teker ezberleyin.
4. Namaz Hareketlerini Kavrayın:
Namaz kılabilmek için, namaz hareketlerinin inceliklerini, nasıl yapıldıklarını bilmemiz gerekir. Namaz kılarken bu hareketleri art arda sıralamamız gerekecektir.
6. Namaz Kılın:
Artik Hazirsiniz Elhamdullilah.. Alemlerin Rabbi Olan Allah cc. huzurunda HUZUR bulmaya hazirsiniz...
Allah kabul etsin..Haydi Namaza Haydi Felaha.

Üst Alt