Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir şeyi nasıl gördüğünüz o şeye hangi pencereden baktığınıza bağlıdır.
Eğer insana ve insanı ilgilendiren olaylara İslam’ın penceresinden bakarsanız doğruyu doğru, eğriyi eğri görürsünüz.
Küffarın penceresinden bakarsanız karanlığı güneş zanneder ve yolunuzu şaşırırsınız.

Ayakkabı fabrikası açmak isteyen zengin bir iş adamı,
adamlarından ikisini görevlendirir,falan yere fabrika açmak istiyorum,
şehrin durumuna bir bakın bana rapor verin der...

Adamları yola çıkar,bi zaman sonra gelirler...
Adamın biri gelir;
-patron biz orda hiç ayakkabı satamayız çünki orda kimse ayakkabı giymiyor der..

Diger adam gelir;
-patron yaşadık orda kimsenin ayagında ayakkabı yok,çoookk ayakkabı satarız der...
Nasıl bakarsanız öyle görür öyle yorumlarsınız...

Rabbim güzel bakan güzel düşünen kullarından olabilmeyi cümlemize lütfeylesin ..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Bardağın yarısı boş ya da bardağın yarısı dolu demek gibi. Keşke her olaya iyi tarafından bakabilsek. Fakat iyi olan şeyleri uygulamak nedense zor oluyor... İyi ve doğru olanı herkes biliyor da... Hayatına uygulayan çok az.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun bu gun oglusum ile haftalik alisverisine giderken bana dediki:Anne I have very angry sister...
benim cok sinirli, kizgin bir ablam var...yok oglum dedim O seni cook seviyor ama simdi final imtihanlar var ..cok calisiyor, cok bunaldi o yuzden bazen sen ve suleyman gurultu yapinca biraz kaldiramiyor dedim..
o da demez mi ki
Anne..ablam bu kadar cok sinirli olmaya devam ederse bak ben de baska sinirli olmiyan bir abla bulurum secerim kendime...
cook uzuldum..6 yasinda bir cocuk hem de bu cocuk yetim bizden baska hic kimsesi yok iken onun boyle hissetmesine neden olmustuk...
Keşke her olaya iyi tarafından bakabilseydik mutlu ve huzurlu olur etrafimizdaki masum insan ve cocuklarin da HAKKINA girmezdik..
Bir şeyi nasıl gördüğünüz o şeye hangi pencereden baktığımiz sadece bizi degil dunya ve ahirettimizi de etkilediginin FARKINDA miyiz ?
Allah gözümüzü açsın....

Uzgunnn

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Vallahi ben hem dünyamı hem ahiretimi etkilediğini/etkileyeceğini biliyorum. Ancak maalesef her zaman olaylara iyi tarafından bakamıyorum. Elimde değil, bir an başarsam bile maalesef çoğunlukla olmuyor. Bu yaratılışla alakalı bir durum diye düşünüyorum. Maalesef geniş ve rahat olamıyorum. Sonuç olarak huzur ve rahatlık bize uzaktan bir el sallayıp geçip gidiyor. Huzura kavuşmak zor gibi..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
DÜŞÜNMEK AMA MANTIKLICA
. KIZMAK AMA ADALET VE MERHAMETLE..
. ŞAKALAŞMAK AMA KIRMADAN,INCITMEDEN..
. GÜLMEK AMA KAHKAHAYLA DEGIL TEBESUM EDEREK..
. PAYLAŞMAK AMA BÜYÜK HAZ DUYARAK
. HİSSETMEK AMA TA İÇİMİZDE
. ANLAYIŞ AMA HİÇ ESİRGEMEDEN..VICDANIMIZI VE INSANLIGIMIZI DA KATARAK..
. DOSTLUK AMA EN GÜZELİ VEFALI OLABILMEK...
SONRA DÖNÜP GERİYE BAKMAK AMA ONURLA...
VE ALLAH-IN HUZURUNA VARABILMEK..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Vallahi ben hem dünyamı hem ahiretimi etkilediğini/etkileyeceğini biliyorum. Ancak maalesef her zaman olaylara iyi tarafından bakamıyorum. Elimde değil, bir an başarsam bile maalesef çoğunlukla olmuyor. Bu yaratılışla alakalı bir durum diye düşünüyorum. Maalesef geniş ve rahat olamıyorum. Sonuç olarak huzur ve rahatlık bize uzaktan bir el sallayıp geçip gidiyor. Huzura kavuşmak zor gibi..

"Kim zerre miktarı kadar bir iyilik yaparsa karşılığını görür; kim de zerre miktarı kadar bir kötülük yaparsa karşılığını görür"
Zilzâl Suresi; Sure 99, Ayet 7
ama ben bu ayetti kerime yi; psikolojik danismanlik yapmaya ve koruyucu anne olmadan once hic anliyamamistim..

Kim zerre miktarı kadar bir iyilik yaparsa kendine yapar huzurlu, mutlu ve saglikli olur ve oyle bir ortami kendine hazirlar...
; kim de zerre miktarı kadar bir kötülük yaparsa yine kendine yapar..vicdanen huzursuz olur..
simdi bu bizim meselemiz ile ne ilgisi var diyeceksiniz...?
dar anlarimizda sabirli geniş ve rahat olabilirsek..icinde bulundugumuz ortami Cennete ceviririz.. yoksa daha dunyada iken kendimize de sevdiklerimize de cehennemi yasatiriz.. secenek bizim.. hangisini almak istersiniz...

Oglusumun sozlerini duydunuz..sadece O mu cocuklarimiz bizler icin ne diyor biliyormusunuz..
Benim annem, babam cok sinirli galiba beni sevmiyorlar...bu duygu ile buyuduklerinin FARKINDA miyiz ?
Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gözümüz kararır kimi zaman. Ne, fırsatları; ne, menfaatimizi ne de sevdiklerimizi görür gözümüz.
aslinda olay o kadar da korkunc degildir de problem bizim bakiş acimizda baktigimiz pencerededir...
Neron gibi Roma’yı yakmaktansa Fatih gibi istanbul’u hediye edin sevdiklerinize…
bakin o zaman vicdanen ve ruhen nasil da mutlu ve huzurlu olacaksiniz...
Huzursuzlugumuz icin lutfen hic kimseyi suclamayin.. sorun da biziz çare de...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli aksamlar..meslegim icabi su an
"Hayatta Nasıl bakıyoruz "
diye bir konferanstayim..o yuzden laptoptan resim ekliyemiyorum.. cok SIKICI ama guzel seyler ogrendigimi dusunuyorum..
ins. 1 saat sonra bitip evime gidecegim..
bu sabah cok guzel ispanakli borek yapmistim onu pisirip yanina da cay demledim mi ohh Allah kerim ben den mutlusu yok diyecegim..
aslinda Hayatımıza yön veren, başımıza gelen olaylar değil, onlara bakış açımızdır...

Niye hep birbirimizin yanlış taraflarına odaklanıyoruz?
Niye iyi taraflara bakmıyoruz? Hayata nasıl bakarsanız öyle görürsünüz.
Eşinize nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Gönül güzelliğini kaybetmemeliyiz derim yoksa kendimizi de sevdiklerimizi de karanliga mahkum ederiz..

İnsan olarak hayatta istemediğimiz, hoşlanmadığımız pek çok olayla karşılaşırız. Eleştirilir, hastalanır, haksızlıklara maruz kalır, yalnız bırakılır, hapse atılır, mal varlığımızı kaybederiz.
Çoğu insan bunlar karşısında sinirlenir, moral olarak çöker, isyan eder, öfkelenir, aşırı derecede üzülür ,deprasyona girerken ve telâşa kapılırken...dunya ve ahiretlerini de kaybederler..

hayata ve olaylara farklı açılardan bakmayı başarabilenler; onları ibretle, sabırla, metanetle, cesaretle karşılar ve onları kendisi için uyarıcı ikazlar veya yükseltici vasıtalar olarak görürler.
maddeye takilmadan ,mana ve olay arkasindaki hikmetti gormeye calisirlar...
Aslında, hayatta herhangi bir hâdisenin mânâsı veya yorumu; onun etrafına çizdiğimiz sınıra veya koyduğumuz çerçeveye bağlıdır...

Her şeyde, hattâ en çirkin görünen şeylerde, hakiki bir güzellik vardır.
Kâinattaki her şey, her hâdise ya bizzat güzeldir veya neticeleri itibarıyla güzeldir.
Bir kısım hâdiseler görünüşte çirkin ve karışık görünse de o görünen perde arkasında gayet parlak güzellikler ve hikmetler saklıdır....
dert ve sorunlarin da kendilerine bicilmis belli bir vakti oldugunu unutmayin...
Hayirli aksamlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz.”
Gerçekten de çevresine sevgi dolu gözlerle bakan biri, sadece güzellikleri görebilir. Ne yazık ki bir çoğumuz olayları önce negatif tarafından yakalıyoruz. Güzellikleri değil, sadece eksiklikleri görüyoruz....

Üst Alt