Namus boş bir vaade verilecek kadar ucuz mu?

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Bir kız dese ki:Evleneceğim diye ümitlendirdi, beni hamile bırakıp ortada bırakıp kaçtı!! Suçu ben yine kızda bulurum. Bana 100 milyar borç verin yarın vereceğim! ben de vaat ediyorum ama kimse bana öyle lafla vaat ile bu parayı vermez değil mi? Sen hangi vaade güveniyorsun. Evi barkı olmayan hala öğrenci baba parası yiyor, geliyor kıza seni alacam kız diyor. Sen önce kendine kendi paranla don al önce!!!
Evleneceğim vaadiyle bir kızı kandırıp ilişkiye girmek isteyenler “kurnaz”ın tekidir hala bunu anlamadınız mı. Bu şu demektir seninle biraz EĞLENEceğim. V yi yanlışlıkla söylüyor anlasana. Tamam da seni çok seviyorrrr. insan zaten sevdiğiyle evlenir. Bu duygu sömürüsü de mantığa sökmez yani. Bu biraz romantik gelir bayan kardeşlerimize.

Peki ala şunu söylemeyi denesinler bayan kardeşlerimiz: Paran var git bu işi parayla yapan kişiler var, onlarla yap hevesini al öyle yanıma gel görüşelim gezelim...Bu sefer seni seviyorum onları değil der kurnaz yaa. Ama siz öyle bir rol yapın ki: samimiyim, ben bu işlere kızmam, anlayış gösteririm diye biraz gözünü kulağını süsleyin, gaza getirin gönderin bakayım…İyi rol yapın ama!! Bir deneyin bakalım. Zaten giderse adının üzerine çizik at hiç düşünmeden! Bunu da diyemez kıskançlığından bizim kardeşler, çocuk da bir tek seni seviyorum seninle eğleneceğim PARDON evleneceğim diye yine kandırır. Bizim romantikçi kardeşlerimiz de bile bile lades kemiğini tutuyor maalesef.

Bayan kardeşlerimiz! lades tutuşmaya kalkmayın! kazansanız da kaybedersiniz, kaybetseniz de kaybedersiniz!!! Tamam evlenebilirsiniz. Ya Allahu Teala’yı nasıl razı edeceksiniz nasıl affettireceksiniz. Bunlar evlenirseniz çekebileceğiniz sıkıntılar. Ya evlenemezseniz? Bunca iş çığrından çıkmışsa gidip de bari ilişkiye girmeyin. Olur ya adam seninle evlenecek bile olsa bir gün sonra ölüverir... Ola ki karnındaki bebeği çevrene nasıl açıklayacaksın… Evlenecektik böyle bir şey yaptık derseniz kim anlayış gösterebilir? İyi ki kötü yollara düşürmemiş seni derim. Git elini ayağını öp o adamın yani! Zaten kafalamış evleneceğim diye. .. Götürür evine. bir uyku ilacına bakar olay…. Başkasından alır paraları salar üzerine. Kaç kişi gelir gider uyanırsın ruhun duymaz… Şakası yok… yaparsa yapar. senin bile haberin olmaz.
Selametla kalın.

selahattin

Kurallara Uymadı
Üyemiz
birliktelik resmen evlenildiği zaman helaldir.nikahın amacı kadının mağdur olmaması içindir.yani toplum bilecek,yarın ayrılık ölüm vs olduğunda kadının hakları korunacak.günümüzde sadece bahsettiğiniz konuyla sınırlı değil maalesef mesele.birde imam nikahı yapıp,herkeslerden gizlice metres hayatı yaşayıp,ama imam nikahı yaptık,yaptığımız günah değil kandırmacasında yaşayanlar var.burasıda en az sizin bahsettiğiniz konu kadar önemli.

boş vaad meselesiyle aslında vaadini bilip,ahdine vefa gösteren insanlar için boş vaad diye bir şey yoktur.ahde vefa çok önemlidir.eskiden atalarımız dedelerimiz zamanında "sözü senettir" diye bir deyim vardı.bu unutuldu maalesef.sözünden dönmemek diyede bir şey vardı,bundan ise eser yok.sözler vaadler günlük hayattaki sıradan cümlelere kelimelere dökülünce bizlerede vaad,söz,ahd kelimeleri boş şeylermiş gibi geliyor.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
es-Selamu Aleyküm.

Hocam,

Vaadler nikahtan önce ilişkiye girmenin önünü açmaya yönelik yapılıyor. Ya gel işte diyor çocuk, zaten evleneceğiz diye ilişkiye zorluyor. Burada nikah vaadi bile kaale alınamaz. Bunlar sahtekardır, yalancıdır. Veresiye karı kocalık olmaz. Allahu Teala önce nikah yapın sonra yaklaşın diyor, adam önce yaklaşıyor sonra nikahı da yaparız diyorsa burda afedersiniz çakallık vardır!

Üst Alt