Selamün aleyküm; Namaz farz yani kesin emir yapılması gerekiyor ahiret günü hesaba ilk başlanılacak kulun üzerine vazife ibadetlerimizden, nefsinize ağır geliyordur işinizi ve yorgunluğunuzu size sebeb gösterip sizi Rahman'a olan vazifenizden alıkoymaya çalışan düşmanınıza yenilmeyin kardeşim. Zamanında, hele ki o yorgunluk ve uykuyu bölerek yapacağınız ibadetinizin kat kat ecrini Rabbül alemin size verecektir. Düşman bir yerden yol arar ve bulunca siz de azıcık gevşek davranır nefsinizden yana olursanız başka hallerinize de bu durum bulaşıcı hastalık gibi bulaşır o yüzden tedbirinizi nefsinizin ve şeytanın vesveselerine kulak tıkayarak kendinizi ibadetlerinizi zamanında yapmaya şartlandırarak karşı koyabilirsiniz. Ha birde unutmadan bu haliniz için namazlarınızın sonunda Allah cc dua ile yardım istemeyi unutmayın.''Dua edin ki icabet edeyim ''diyen Allah cc dualarımızı geri çevirmiyor heleki hayır dua ve kul acizliği için el açınca ''kulum beni bildi acizliğine çarenin bende olduğunu ve yüzünü bana çevirdi''diye size yar ve yardımcı olacaktır inşallah. Bakın namaz duanın içinde dua namazın, siz gayret edin dininiz içinde çalışın inşallah, dininizin de sizin için çalıştığını anlayacaksınız. Selametle kalın Allah cc emanet olun kardeşim.