Namazı gerektiği gibi kılamıyorum

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm

Çok kötü bir insanım ben. İmanım çok zayıf namaza başladığımda en fazla bir ay dayanabiliyorum, sonra hemen namazı yavaş yavaş terketmeye başlıyorum. Cidden kendimi kötü hissediyorum. Allaha gerektiği gibi ibadet edemiyorum ve cidden bu beni çok üzüyor ama yinede nefsime yenik düşüyorum. Ahirette bunun azabını çekmek istemiyorum.agla..:,Allah rızası için yardım edin bu konu hakkında neler yapabilirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Gönül Dostum biliyorsunuz meslegim PDR ayrica koruyucu anneyim.. profilinizden 15 yaşında olduğunuzu biliyorum..
bu yaşlarda akil, mantik, inanc, iman sevgi bunlarin her birinde gel- gitler oluyor ..
Forumda Gönüllü Rüya yorumu da yaparken her bir kardeşiminde Ruh halindeki Firtina, kasirga ve ruhun arayış içerisine girmiş..
ALLAH ı istiyorlar....O na kavuşma iştiyakı ve nasıl gideceğini bilememe endişesi içerisinde kıvrandiklarini okuyorum..
Hidayet parca, parca, bazen de kademe kademe insanin kalbine huzur veririr..
mesela Sizin bu aşağıda yazdiginizi ben cevremdeki genc kardeşlerime okumuştum...

https://www.islamiforumlar.net/namaz/31460-namaz-borclarimi-nasil-oderim.html#post71187

namazmusli.jpg

1. Herşeyden önce namazı ciddiye almak gerekiyor.

2. Namazın hayatımızda yapacağı derin etkinin bilincinde olmalı ve bu etkiyi elde etmek bizim namaz kılarken motivasyonumuzu oluşturmalı.

3. Namaza başlamadan önce ruhi bir ön hazırlık yapmak gerekiyor. Namaza birden başlamak konsantrasyonu yakalamak için bir engeldir.
Yani seccademizi serdiğimizde o an Rabbimizin huzuruna çıkmak için hareket ettiğimizi aklımıza getirmeliyiz.

4. Kılacağımız namazın belki son namazımız olabileceğini düşünmeliyiz.

5. Namaza durduğumuz vakit kimin manevi huzuruna girdiğimizi idrak etmeliyiz. Huzurunda durduğumuz varlığın yüce şanını ve azametini düşünmeliyiz..

6. Böyle bir varlığın huzuruna çıkabilmenin ne kadar mutluluk verici bir olay olduğunu hatırlamalıyız ve hissetmeliyiz.

7. Okuduğumuz ayet ve duaların anlamlarını ezberlemeli ve onları düşünmeliyiz. Ayet ve dualardaki anlamlar bizim namaz esnasındaki düşüncelerimizi/aklımızın faaliyetini yönlendirmeli.

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Sağolun gönül sızım hocam, iyiki bu siteyi bulmuşum ,sizin sayenizde kendimi daha iyi hissediyorum .

Üst Alt