Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Namazda devamlılık, istikrar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="İLiM DiLeNcİsİ" data-source="post: 34330" data-attributes="member: 816"><p><strong>Sorunun kısa açıklaması: </strong></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 12px">selamınaleyküm ablacığım namazda istikrarda zorlanıyorum bir yere gittiğimde misafirim geldiğinde kılamıyorum dışarıda ise sağlık sorunum var genel tuvaletlere girdikten sonra temizliği tam sağlayamadığım için zaten genelde yeterince temiz olmuyorlar abdest alıp camide de kılamıyorum kılmadığım zaman çok sıkıntı duyuyorum</span></span></p><p></p><p><strong>Cevap: </strong></p><p></p><p><strong>A.S. kardeşim,</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">Biliyoruz ki namaz haricindeki tüm ibadetlerin mazeret dahilinde terki mümkündur. Ancak ölüm döşegindeki adam dahi namazı terkedemiyor. onun için Cenabı Hak, namaz için hiç bir bahaneyi kabul etmediği gibi terkinde de şiddetli tehditler ediyor. Peygamberimiz Bedir savaşında bile namazın cemaat sevabını kaçırmamak için agır şartlar altında cemaatle namaz kıldırmış. Ayrıca Kuran ı Kerimde 100 yerde namaz emredilmiştir. Dolayısıyla şartlar ne olursa olsun namazın terki için bahane olamaz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">Peki misafirimiz geldiginde yemek yemekten su içmekten vazgeçiyor muyuz? Yoksa en ağır şartlarda dahi bu tur zaruri ihtiyaçlarımızı yerine getirmek için çabalıyoruz? Elbetteki hiç bir bahane bu ihtiyaçlarımızı karşılamaya engel olamıyor. Çunku hayatımızın devamı bunlarla mumkundur.Aynen bu zaruri ihtiyaçlar gibi ruhun gıdası olan namaz için de hiç bir bahanemizin olmaması gerekmektedir.</span></span></p><p></p><p>alıntı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İLiM DiLeNcİsİ, post: 34330, member: 816"] [B]Sorunun kısa açıklaması: [/B] [FONT=Georgia][SIZE=3]selamınaleyküm ablacığım namazda istikrarda zorlanıyorum bir yere gittiğimde misafirim geldiğinde kılamıyorum dışarıda ise sağlık sorunum var genel tuvaletlere girdikten sonra temizliği tam sağlayamadığım için zaten genelde yeterince temiz olmuyorlar abdest alıp camide de kılamıyorum kılmadığım zaman çok sıkıntı duyuyorum[/SIZE][/FONT] [B]Cevap: [/B] [B]A.S. kardeşim,[/B] [FONT=Tahoma][SIZE=3]Biliyoruz ki namaz haricindeki tüm ibadetlerin mazeret dahilinde terki mümkündur. Ancak ölüm döşegindeki adam dahi namazı terkedemiyor. onun için Cenabı Hak, namaz için hiç bir bahaneyi kabul etmediği gibi terkinde de şiddetli tehditler ediyor. Peygamberimiz Bedir savaşında bile namazın cemaat sevabını kaçırmamak için agır şartlar altında cemaatle namaz kıldırmış. Ayrıca Kuran ı Kerimde 100 yerde namaz emredilmiştir. Dolayısıyla şartlar ne olursa olsun namazın terki için bahane olamaz. Peki misafirimiz geldiginde yemek yemekten su içmekten vazgeçiyor muyuz? Yoksa en ağır şartlarda dahi bu tur zaruri ihtiyaçlarımızı yerine getirmek için çabalıyoruz? Elbetteki hiç bir bahane bu ihtiyaçlarımızı karşılamaya engel olamıyor. Çunku hayatımızın devamı bunlarla mumkundur.Aynen bu zaruri ihtiyaçlar gibi ruhun gıdası olan namaz için de hiç bir bahanemizin olmaması gerekmektedir.[/SIZE][/FONT] alıntı [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Namazda devamlılık, istikrar
Alt