Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Namaza Başlamak İstiyor Ama Yapamıyorum Diyen Kardeşlerimize
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mhmt51" data-source="post: 86327" data-attributes="member: 7755"><p><span style="color: DarkRed">Konuyu farklı bir boyuttan,biraz da sert gerçeklerle anlatmak isterim sizlere...Çok uzun yazdım,yaklaşık 40 dakikamı aldık kafamdakileri toparlamak.Meseleye bir de burdan bakın...</span></p><p></p><p>Çok sık okudum bunu.İstiyorum ama yapamıyorum.Bu yalandır,kusura bakmayın.İsteyip de yapılamayacak kadar zor mu yahu?Para mı ödeniyor?Acı mı çekiliyor?Birilerinin ayıplayacağı,kınayacağı bir şey mi yapılıyor?İstemiyorsun ki yapamıyorsun...</p><p></p><p>Niye mi başlayamıyorsunuz?Çünkü nefis,her zaman islama aykırı davranır.Çünkü şeytan,sıcacık yatağından çıkmaman için sana fısıldar.</p><p></p><p>Ama o saatte sevdiğin kız,sevdiğin erkek arasa koşa koşa gidersin yanına.</p><p></p><p>O saatte birileri size iphone'nun son modeli çıktı,bedava vereceğiz deseler koşarak gidersiniz!</p><p></p><p>Hhhhuuuuuu,CENNET VAAT EDİLİYOR size farkında mısınız?</p><p></p><p>Duymuşsunuzdur,kıl beşi kurtar başı.Ne kadar samimiyetsiz bir söylemdir bu...</p><p></p><p>Namaz nedir?Ne için kılınır?Nasıl kılınmalıdır?</p><p></p><p>Öncelikle farzdır,üzerimize borçtur.Ama bu kadar mı?</p><p></p><p><span style="color: DarkRed"><span style="font-size: 15px">ALLAH C.C'ü seviyor musunuz?İnanan herkes evet der...</span></span></p><p><span style="color: DarkRed"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkRed"><span style="font-size: 15px">Emin misiniz?Evet mi cevabı?</span></span></p><p><span style="color: DarkRed"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="color: DarkRed"><span style="font-size: 15px">Namaz kılmak istiyorum ama yapamıyorum diyorsanız,bir daha sorun bakalım kendinize ALLAH C.C'ü seviyor musunuz?</span></span></p><p><span style="color: DarkRed"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p>Seven,sevdiğini gösterir.Dile getirir.</p><p></p><p>Seven,Rabbi için kalkar namazını kılar.</p><p></p><p>Sevabı için değil,yapmazsa alacağı cezası için değil!!!</p><p></p><p>Rabbine aşık olduğu için,O'nu uykusundan da,yatağından da,dünyevi işlerinden de çok sevdiği için namaz vakti hepsini terk edip Rabbinin huzura çıkar...</p><p></p><p>Rabbim,ben seni seviyorum ki huzuruna geldim.Uykumu,işimi,izlediiğim filmi,arkadaşlarımı bıraktım der.</p><p></p><p>Hepi topu 40 rekat yahu.40 rekat...</p><p></p><p>Rabbinin verdiği bütün nimetlere karşı,günde 40 rekat ayıracaksın Rabbine...</p><p></p><p>Seviyorsanız,göstereceksiniz...Sevgi fedakarlık ister!</p><p></p><p>Uykudan,yemekten,arkadaştan,ortamdan,çevreden,vakitten..</p><p></p><p>Ve Rabbiniz bunu yaptığınıza asla pişman etmez!</p><p></p><p>Sizi daha varolmadan sevmiş,yaratmış,yoktan var etmiş,sayamayacağım nimetler vermiş...</p><p></p><p>Haşa ne muhtaçlığı var sizin kılacağınız namaza?Ne ihtiyacı var size?Haşa ne çıkarı olacak sizden?Haşa ne arttırıp ne azaltabilirsiniz zenginliğinden?</p><p></p><p>Dağ taş kuş karınca melekler ağaçlar yıldızlar zaten hamd eder ona sayısız kulu var...</p><p></p><p>Niye istiyor peki?</p><p></p><p>Çünkü,O bizi seviyor.Bizi kainatın efendisi kıldı...</p><p></p><p>Kulunun da kendisini sevmesini istiyor.Kulunun da kendiisine hamd etmesini istiyor.Karşılığını kat kat vermek üzere...</p><p></p><p>Huuuuu....</p><p></p><p>Neyin imtihanındayız anlayamadınız mı?</p><p></p><p>Rabbim,kullarından hangisinin kendisini daha çok sevdiğini imtihan ediyor.Zaten sonsuz ilmi ile biliyor.Ama buna insanları ve diğer varlıkları şahit kılıyor!Mahşer gününde,başta kiramen katibin meleklerinin şahitliğinde ne yaptığınız bir bir çıkacak ortaya.Rabbim biliyor ne yapacağınızı,siz bilmiyorsunuz.O yüzden dünyaya gönderildiniz.Ve kalkıp da Rabbim ben böyle yapmadım diyemeyeceksiniz,çünkü şahitlerle birlikte ne yaptığınız önünüze konulacak!İtiraz edemeyeceksiniz!</p><p></p><p>Hhhhuuuuuuu</p><p></p><p>O size muhtaç değil ama siz O na muhtaçsınız.O sizin sevginize muhtaç değil ama,siz O nun sevgisine muhtaçsınız.</p><p></p><p>Hhhhhhhuuuuu</p><p></p><p>ALLAH C.C 'ü seviyorum mu diyorsun?Demeyle olmaz o iş!</p><p></p><p>Kalkacaksın herkesin uyuduğu vakitte.Gözlerin yanacak,nefsin yat uyu diye bağıracak!</p><p></p><p>Öğlen,işinin ortasında geçeceksin namazına.</p><p></p><p>İkindinde,en meşgul olduğun zamanda bir dakkka Rabbim huzuruna çıkma vakti diyip kılacaksın ikindini.</p><p></p><p>Akşam namazı hızlı geçer diyip koştur koştur yetişeceksin hemen...</p><p></p><p>Gece yatsını kılmadan gözün uyku tutmayacak!</p><p></p><p>ALLAH huzuruna çıktığınızda,Rabbim sevgini ıspatla buyurursa ne cevap vereceksiniz?</p><p></p><p>Sorguda ALLAH için ne yaptın diye sorulduğunda ne cevap vereceksiniz?</p><p></p><p>Sahi,gerçekten seviyor musunuz Rabbinizi?Bi daha bi sorun kendinize...</p><p></p><p>Son olarak;</p><p></p><p>Cennet diyince akla huriler,meyveler,yiyecek içecekler gelmesin aklınıza...</p><p></p><p>Bir insanı ençok mutlu eden nedir?Sevdiği ile birlikte olmak,sevildiğini duyabilmektir değil mi?</p><p></p><p>Bize en sevgili olan ALLAH C.C değil mi?</p><p></p><p>Cennetin en büyük mükafatı,ömür boyunca beklenen en sevgilinin huzuna çıkabilecek olmaktır!</p><p></p><p>Cennetin en büyük mükafatı,Rabbinin sevgisinden artık emin olmaktır.</p><p></p><p>Cennetin en büyük mükafatı,huzuruna çıkıp RABBİM ben seni seviyorum,SEN de beni seviyor musun diye sorduğunuzda,Rabbinizin de sizi sevdiğini buyurmasıdır!</p><p></p><p>O'nun tarafından sevilmek ve sevildiğini duymak.Sonsuza kadar O'nunla birlikte olmak.Özlemini gidermek.En sevgiliye kavuşmak...</p><p></p><p>Ha derdiniz ALLAH C.C'e kavuşmak değilse,o zaman vurun kafayı uyuyun ya da günlük işlerinizle ilgilenin...</p><p></p><p>Ama yok; Rabbim'in sevgisi,rızası olmadıktan sonra ben cennette neyleyim diyorsanız,"namaz ilk suale çekileceğimiz ibadetimizdır rivayet edilir"</p><p></p><p><span style="color: DarkRed">ALLAH C.C'e köle olmak,bütün özgürlüklerden üstündür...</span></p><p></p><p>Selametle... </p><p></p><p><span style="color: DarkGreen">Peygamber Efendimiz namazı bir şükür vesilesi olarak görmüştür. Hz. Aişe (r.a.) Annemizden şöyle bir hadis bizlere aktarılmaktadır.</span></p><p><span style="color: DarkGreen"></span></p><p><span style="color: DarkGreen">Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem geceleyin kalkıp ayakları şişinceye kadar namaz kılardı. Bunun üzerine ona:</span></p><p><span style="color: DarkGreen"></span></p><p><span style="color: DarkGreen">- Yâ Resûlallah! Senin geçmiş ve gelecek bütün hataların bağışlandığı halde niye böyle kendini yoruyorsun? dedim.</span></p><p><span style="color: DarkGreen"></span></p><p><span style="color: DarkGreen">Bana cevâben:</span></p><p><span style="color: DarkGreen"></span></p><p><span style="color: DarkGreen">- “Allah’a şükreden bir kul olmayayım mı?” buyurdu!</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mhmt51, post: 86327, member: 7755"] [COLOR=DarkRed]Konuyu farklı bir boyuttan,biraz da sert gerçeklerle anlatmak isterim sizlere...Çok uzun yazdım,yaklaşık 40 dakikamı aldık kafamdakileri toparlamak.Meseleye bir de burdan bakın...[/COLOR] Çok sık okudum bunu.İstiyorum ama yapamıyorum.Bu yalandır,kusura bakmayın.İsteyip de yapılamayacak kadar zor mu yahu?Para mı ödeniyor?Acı mı çekiliyor?Birilerinin ayıplayacağı,kınayacağı bir şey mi yapılıyor?İstemiyorsun ki yapamıyorsun... Niye mi başlayamıyorsunuz?Çünkü nefis,her zaman islama aykırı davranır.Çünkü şeytan,sıcacık yatağından çıkmaman için sana fısıldar. Ama o saatte sevdiğin kız,sevdiğin erkek arasa koşa koşa gidersin yanına. O saatte birileri size iphone'nun son modeli çıktı,bedava vereceğiz deseler koşarak gidersiniz! Hhhhuuuuuu,CENNET VAAT EDİLİYOR size farkında mısınız? Duymuşsunuzdur,kıl beşi kurtar başı.Ne kadar samimiyetsiz bir söylemdir bu... Namaz nedir?Ne için kılınır?Nasıl kılınmalıdır? Öncelikle farzdır,üzerimize borçtur.Ama bu kadar mı? [COLOR=DarkRed][SIZE=4]ALLAH C.C'ü seviyor musunuz?İnanan herkes evet der... Emin misiniz?Evet mi cevabı? Namaz kılmak istiyorum ama yapamıyorum diyorsanız,bir daha sorun bakalım kendinize ALLAH C.C'ü seviyor musunuz? [/SIZE][/COLOR] Seven,sevdiğini gösterir.Dile getirir. Seven,Rabbi için kalkar namazını kılar. Sevabı için değil,yapmazsa alacağı cezası için değil!!! Rabbine aşık olduğu için,O'nu uykusundan da,yatağından da,dünyevi işlerinden de çok sevdiği için namaz vakti hepsini terk edip Rabbinin huzura çıkar... Rabbim,ben seni seviyorum ki huzuruna geldim.Uykumu,işimi,izlediiğim filmi,arkadaşlarımı bıraktım der. Hepi topu 40 rekat yahu.40 rekat... Rabbinin verdiği bütün nimetlere karşı,günde 40 rekat ayıracaksın Rabbine... Seviyorsanız,göstereceksiniz...Sevgi fedakarlık ister! Uykudan,yemekten,arkadaştan,ortamdan,çevreden,vakitten.. Ve Rabbiniz bunu yaptığınıza asla pişman etmez! Sizi daha varolmadan sevmiş,yaratmış,yoktan var etmiş,sayamayacağım nimetler vermiş... Haşa ne muhtaçlığı var sizin kılacağınız namaza?Ne ihtiyacı var size?Haşa ne çıkarı olacak sizden?Haşa ne arttırıp ne azaltabilirsiniz zenginliğinden? Dağ taş kuş karınca melekler ağaçlar yıldızlar zaten hamd eder ona sayısız kulu var... Niye istiyor peki? Çünkü,O bizi seviyor.Bizi kainatın efendisi kıldı... Kulunun da kendisini sevmesini istiyor.Kulunun da kendiisine hamd etmesini istiyor.Karşılığını kat kat vermek üzere... Huuuuu.... Neyin imtihanındayız anlayamadınız mı? Rabbim,kullarından hangisinin kendisini daha çok sevdiğini imtihan ediyor.Zaten sonsuz ilmi ile biliyor.Ama buna insanları ve diğer varlıkları şahit kılıyor!Mahşer gününde,başta kiramen katibin meleklerinin şahitliğinde ne yaptığınız bir bir çıkacak ortaya.Rabbim biliyor ne yapacağınızı,siz bilmiyorsunuz.O yüzden dünyaya gönderildiniz.Ve kalkıp da Rabbim ben böyle yapmadım diyemeyeceksiniz,çünkü şahitlerle birlikte ne yaptığınız önünüze konulacak!İtiraz edemeyeceksiniz! Hhhhuuuuuuu O size muhtaç değil ama siz O na muhtaçsınız.O sizin sevginize muhtaç değil ama,siz O nun sevgisine muhtaçsınız. Hhhhhhhuuuuu ALLAH C.C 'ü seviyorum mu diyorsun?Demeyle olmaz o iş! Kalkacaksın herkesin uyuduğu vakitte.Gözlerin yanacak,nefsin yat uyu diye bağıracak! Öğlen,işinin ortasında geçeceksin namazına. İkindinde,en meşgul olduğun zamanda bir dakkka Rabbim huzuruna çıkma vakti diyip kılacaksın ikindini. Akşam namazı hızlı geçer diyip koştur koştur yetişeceksin hemen... Gece yatsını kılmadan gözün uyku tutmayacak! ALLAH huzuruna çıktığınızda,Rabbim sevgini ıspatla buyurursa ne cevap vereceksiniz? Sorguda ALLAH için ne yaptın diye sorulduğunda ne cevap vereceksiniz? Sahi,gerçekten seviyor musunuz Rabbinizi?Bi daha bi sorun kendinize... Son olarak; Cennet diyince akla huriler,meyveler,yiyecek içecekler gelmesin aklınıza... Bir insanı ençok mutlu eden nedir?Sevdiği ile birlikte olmak,sevildiğini duyabilmektir değil mi? Bize en sevgili olan ALLAH C.C değil mi? Cennetin en büyük mükafatı,ömür boyunca beklenen en sevgilinin huzuna çıkabilecek olmaktır! Cennetin en büyük mükafatı,Rabbinin sevgisinden artık emin olmaktır. Cennetin en büyük mükafatı,huzuruna çıkıp RABBİM ben seni seviyorum,SEN de beni seviyor musun diye sorduğunuzda,Rabbinizin de sizi sevdiğini buyurmasıdır! O'nun tarafından sevilmek ve sevildiğini duymak.Sonsuza kadar O'nunla birlikte olmak.Özlemini gidermek.En sevgiliye kavuşmak... Ha derdiniz ALLAH C.C'e kavuşmak değilse,o zaman vurun kafayı uyuyun ya da günlük işlerinizle ilgilenin... Ama yok; Rabbim'in sevgisi,rızası olmadıktan sonra ben cennette neyleyim diyorsanız,"namaz ilk suale çekileceğimiz ibadetimizdır rivayet edilir" [COLOR=DarkRed]ALLAH C.C'e köle olmak,bütün özgürlüklerden üstündür...[/COLOR] Selametle... [COLOR=DarkGreen]Peygamber Efendimiz namazı bir şükür vesilesi olarak görmüştür. Hz. Aişe (r.a.) Annemizden şöyle bir hadis bizlere aktarılmaktadır. Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem geceleyin kalkıp ayakları şişinceye kadar namaz kılardı. Bunun üzerine ona: - Yâ Resûlallah! Senin geçmiş ve gelecek bütün hataların bağışlandığı halde niye böyle kendini yoruyorsun? dedim. Bana cevâben: - “Allah’a şükreden bir kul olmayayım mı?” buyurdu![/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Namaz
Namaza Başlamak İstiyor Ama Yapamıyorum Diyen Kardeşlerimize
Alt