namaz nedir ? İkame namazı nedir ? Muttakiler kimdir ?

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Hasta olunca doktora gideriz,niye? Çünkü,doktorculuk oynarsak canımızdan oluruz.Gözümüz hasta olur,göz doktoruna gideriz,dişimiz ağrır , diş doktoruna gideriz.Her mesleğin bir uzmanı vardır.
Peki, bize düşen hiçbir görev yokmu? Diş doktoruna gitmeden önce ve sonra ,ağız ve diş sağlığımızı korumak ve bu konularda bilgilenmek,bizim görevimiz değilm mi?Evet,kimin için ? Kendimiz için.
Dini konularda da öyle.Mesela; camiye gidiyoruz,cumaya..Hoca ,vaaz veriyor,cumanın farzını kıldırıyor,hutbe okuyor,Allâh.cc kabul etsin..Tabi ki hoca'nın görevi bunlar,devletin memurları.Bizler camiye gidiyoruz,dinliyoruz,namazlarımızı kılıyoruz,hoca ve bizler , görevlerimizi yerine getiriyoruz.İş bitti mi? Amaç, gaye hasıl oldu mu ?
Acaba namaz, görev yerine getirmek için mi kılınır ? Yada namaz kılmak bir görevmidir? Namazımı kıldım,görevimi yerine getirdim,deyip,seccadeyi toplayıp kaldırınca, namaz kılmış mı oluyoruz ?
Peki,namaz nedir ? İkame namazı nedir ? Muttakiler kimdir ?
Hz.Rasûlullâh.(as) buyuruyor ki ''Namaz Mü'minin MİRACIDIR '' O mirac'da URUC'dur.
Namaz nasıl mirac olur ?Allâh'ın huzuruna çıkmak ne demek ? Ben,bu olayları ,bilinç ve şuur boyutunda gerçekleşmiş olarak algılıyorum.Hz.Rasûlullâh (as) öğretilerinin,bilgilerinin ışığı altında ; ''ben dediğim varlığımın gerçeğinden,derunundan,hakikatından,Kuvveden fiile çıkan,Hakk'ın hakikat bilgileri ,İlmel yakîn-Aynel yakîn ve uruç'ta da Hakkel yakîn hallerinin yaşanması..
SECDE yokluk halinin yaşanmasıdır,yani URUC halidir.Allâh'a(cc) erme halidir.Bu hal , şuur boyutunda yaşanır.
Birinci secdede ; ''Ben dediğim ,bana ait bir varlığımın olmadığını idrak ettim,yokluk bilincine erdim,varlık Allâh'a (cc) ait, dedim..''
İkinci SECDE'de ''Allâh'ım,beni bu idrâka ulaştırdığın için sana sonsuz şükür ederim.( Benlik duygusu (Nefs) , hiçbir zaman yok olmaz.Sonsuza dek sürer..)
''Allâh'la (cc) insan arasında,en kalın perde, vehmi benliktir.''
''Kaldır vehmi benliğini aradan,çıksın ortaya yaradan..''
Bendeki şuur,sendeki şuur,ondaki şuur,bizler , sizler,onlardaki bilinçlerin hepsi,Tek bir bilinç , Tek bir şuurdur.

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Namaz Hakkında 2

Tek'in çok olaraktan algılanması,yani kesret Âlemi; zuhur mahallindeki beyinlerin algılama araçlarından kaynaklanmaktadır.Zuhur mahallinde,dilediği gibi zahir olan yine kendisi..Hakikat'tan gafil olan ,gene bizleriz.Yani,şartlanmalarla örülü koza duvarlarımızın içinde yaşıyoruz.Ya, kozasından çıkamayan ipek böceğı gibi kaynar kazanı boyluyacaz,ya da kozasından çıkıp , kelebek olup uçan ve kaynar kazandan kurtulan ipek böceği gibi,şartlanma duvarlarımızı yıkıp,evrensel gerçeklere (Aklı Küll) ulaşıcaz.
Ne yapmamız lazım ?Allâh'ı (cc) bilip tanımakla.Allâh'ı (cc) bilip tanımak nasıl olur ?; çoktan Tek'e bakış açısıyla değil ,Tek'ten çoka bakış açısıyla gerçekleşir.
İlmel yakîn-Aynel yakin-Hakk'el yakîn hallerini yaşıyarak..
Allâh.(cc) Ademi yeryüzünde halife özelliği ile yarattı.Yani üstün yaratmış.Üstün yaratınca da O'na yetki vermiş, üstün yaratılmasından kaynaklanan,yeryüzünde bir yetki..Adem,Cennette iken,her dileği yerine geliyordu.Bunun içinde Allâh'ın El Sabır ismi,kendinden açığa çıkmıyordu.Bunun gibi ; ''Gafur'' ''Afuv'' ''Fettah'' ismi ,eğer Adem Cennet'de yaşamına devam etseydi, ortaya çıkmayacaktı. Oysaki adem , daha yaratılışında kendinde var olan Sabır ismini açığa çıkarması gerekiyordu,Hilafetini yaşaması için.Bunun için, Cennet'te çıkarılıp,yeryüzüne inmesi şarttı..Dünya hayatını yaşamalı ki, başına gelenlere sabretsin.Çünkü dünya yaşamında,her dileği,her isteği anında yerine gelmiyor.Beklemesi yani sabretmesi lazim.Yeryüzü imtihanı da böylece başlamış oluyor.
Yetki verilen Adem'e ,sorumluluk da yüklendi.İbadet ? Allâh'ı (cc) bilip,tanımak için..
İşte bu sorumluluk neticesinde,yani ölümü tattığı anda,imtihanının neticesini alınca,şayet Şekavet ehli olarak ölmüşse ,öyle bir pişmanlık duyacak ki; keşke tekrar dünyaya dönsemde ,yapamadıklarımı yapsam..Yetki ve sorumluluğunu yerine getirmediği için , keşke taş olsaydım,toprak olsaydım..diyecek..Saadet ehli ise,imtahanı kazananlardan olup,tekrar Cennet'ine geri dönecek..

Not;Bu yazdıklarım,Din Âlimlerinin eserlerinden okuduklarımdan derlenmiştir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hasta olunca doktora gideriz,niye? Çünkü,doktorculuk oynarsak canımızdan oluruz.Gözümüz hasta olur,göz doktoruna gideriz,dişimiz ağrır , diş doktoruna gideriz.Her mesleğin bir uzmanı vardır.
Peki, bize düşen hiçbir görev yokmu? Diş doktoruna gitmeden önce ve sonra ,ağız ve diş sağlığımızı korumak ve bu konularda bilgilenmek,bizim görevimiz değilm mi?Evet,kimin için ? Kendimiz için.
Dini konularda da öyle.Mesela; camiye gidiyoruz,cumaya..Hoca ,vaaz veriyor,cumanın farzını kıldırıyor,hutbe okuyor,Allâh.cc kabul etsin..Tabi ki hoca'nın görevi bunlar,devletin memurları.Bizler camiye gidiyoruz,dinliyoruz,namazlarımızı kılıyoruz,hoca ve bizler , görevlerimizi yerine getiriyoruz.İş bitti mi? Amaç, gaye hasıl oldu mu ?
Acaba namaz, görev yerine getirmek için mi kılınır ? Yada namaz kılmak bir görevmidir? Namazımı kıldım,görevimi yerine getirdim,deyip,seccadeyi toplayıp kaldırınca, namaz kılmış mı oluyoruz ?
Peki,namaz nedir ? İkame namazı nedir ? Muttakiler kimdir ?
Hz.Rasûlullâh.(as) buyuruyor ki ''Namaz Mü'minin MİRACIDIR '' O mirac'da URUC'dur.
Namaz nasıl mirac olur ?Allâh'ın huzuruna çıkmak ne demek ? Ben,bu olayları ,bilinç ve şuur boyutunda gerçekleşmiş olarak algılıyorum.Hz.Rasûlullâh (as) öğretilerinin,bilgilerinin ışığı altında ; ''ben dediğim varlığımın gerçeğinden,derunundan,hakikatından,Kuvveden fiile çıkan,Hakk'ın hakikat bilgileri ,İlmel yakîn-Aynel yakîn ve uruç'ta da Hakkel yakîn hallerinin yaşanması..
SECDE yokluk halinin yaşanmasıdır,yani URUC halidir.Allâh'a(cc) erme halidir.Bu hal , şuur boyutunda yaşanır.
Birinci secdede ; ''Ben dediğim ,bana ait bir varlığımın olmadığını idrak ettim,yokluk bilincine erdim,varlık Allâh'a (cc) ait, dedim..''
İkinci SECDE'de ''Allâh'ım,beni bu idrâka ulaştırdığın için sana sonsuz şükür ederim.( Benlik duygusu (Nefs) , hiçbir zaman yok olmaz.Sonsuza dek sürer..)
''Allâh'la (cc) insan arasında,en kalın perde, vehmi benliktir.''
''Kaldır vehmi benliğini aradan,çıksın ortaya yaradan..''
Bendeki şuur,sendeki şuur,ondaki şuur,bizler , sizler,onlardaki bilinçlerin hepsi,Tek bir bilinç , Tek bir şuurdur.

Allah RAZI olsun cok dogru soylediniz.
"Her mesleğin bir uzmanı vardır.Peki, bize düşen hiçbir görev yokmu?
Diş doktoruna gitmeden önce ve sonra ,ağız ve diş sağlığımızı korumak ve bu konularda bilgilenmek,bizim görevimiz değilm mi?"
aynen her konuda Biz kendi uzerimize vazife ,gorev ve sorumlulugu yaptiktan sonra anca sonra uzmanina basvurmaliyiz..
Kulluk gorevimizi yerine getirdikten sonra..Rabbimden ecrini sonra bekliyelim ins...

Üst Alt