Namaz Kılmak İstiyorum Bana Yardım Edin

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz?
O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit.

“Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını...
Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar).
İsra Sûresi, 78

Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor?
Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit...
Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit...
Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit...
Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit.

İnsan bazen taltif görmek ister ya hani. Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister...
İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit...
Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit.

Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim.
kilmiyorsaniz kilmaya basliyalim...
Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım...

Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki?
Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde...

SALİH YUSUFOĞLU

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Özürsüz üç cuma 'yı terkeden
kimsenin kalbini Allah mühürler.
Hadis-i Şerif

Dünya telaşına kapılarak Cuma'yı kaçırmayalım inşa'Allah..
Cumanın Hayrı, Nuru, Feyizi üzerinize olsun Gonul Dostlarim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ey İnsan! Rabbim seni seviyor, sana değer veriyor, seni önemsiyor, seni kendine muhatap kabul ediyor, beş vakit sana özel davet gönderiyor...
Yürümelisin. Yorulsan da, zorlansan da yürümelisin. Yapabilirsin.Lutfen nefsine esir olma ve Namazini KIL...

Mümin, namaz kılmaya başlayınca, Cennet kapıları açılır.
Rabbiyle arasındaki perdeler kalkar.
Bu hâl, namaz bitinceye kadar devam eder.

Taberani

Müezzin, günde beş defa "Namaza gel, Cenabı Hakka niyaz eyle." diye davet eder.

Hz. Peygamber, "Rüku ve secde, Hak kapısında vücut halkasını vurmaktır." buyurmuştur.
Her kim o kapının halkasını vurursa, onun içinbir devlet ve saadet baş gösterir.

"Ey Delikanlı, o yüksek yola ilerlemek ümidiyle mihrap önündeki mum gibi ayakta durarak daima namaz kıl."

Mevlana

cennettekiler cehennemdekilere sorarlar...
sizi cehenneme sokan nedir
-siz ne yaptınız da ALLAH sizi cehenneme attı-
1.'biz NAMAZ kılmazdık'...
2.'fakiri doyurmazdık'...
3.'boş işlerle uğraşırdık'...

müddessir suresi 40-45. ayet

namaz_ibadet_9.jpg

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"BEN NAMAZ KILAMIYORUM NE OLDU BANA ANLAMIYORUM NE VESVESE NE BAŞKA ŞEY ADABTE OLAMIYORUM KILMAYI ÇOK İSTİYORUM AMA NE HİKMETSE KILAMIYORUM ..
YAKARIŞIM ALLAHA NAMAZ KILMAK İSTİYORUM VE BIRAKMAK İSTEMİYORUM HUZUR ONDA İYİ BİLİYORUM HUZURSUZ OLDUĞUMU DA BİLİYORUM AMA KILAMIYORUM NEDENINI BILMIYORUM"

ÖNCELİKLE SELAMUN ALEYKÜM...SANA ŞÖYLE BİRŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUM.BAZEN NİYET NAMAZA GÖTÜRÜR, BAZEN DE NAMAZ NİYETE. SANIRIM SEN NİYET EDİP İLK ADIMI ATMANDA SIKINTI YAŞIYORSUN.
BAZI İNSANLARI DUYMUŞSUNDUR HAYATLARINDA NAMAZA TESADÜFEN BAŞLAMIŞLARDIR AMA SONRA HAYATLARINDA BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞTUR.
BENİM ÇEVREMDE BÖYLE İNSANLAR VAR. SANA TAVSİYEM ŞU OLACAK.NAMAZI KILARKEN ANLAM BAKIMINDAN ÇOK ŞEY HİSSETMEYEBİLİRSİN AMA LÜTFEN DEVAM Edin...
NE ZAMAN NE ŞEKİLDE O ULVİ DUYGULARI YENİDEN HİSSEDECEĞİN BELLİ OLMAZ.VE NAMAZ KILARKEN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLDUĞUNU HATIRLAYIN...
ŞÜPHESİZ Kİ SEN ONA ADIM ATARSAN,O SANA YARDIM İÇİN KOŞACAKTIR.BUNUN RAHATLIĞI İÇİNDE OL.SELAMETLE
.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namazi niçin kılmaliyiz...

namaz.jpg

Kıyamet günü insandan sorulacak ilk şey namazdır ve bütün peygamberlerin bizlere emrettiği son şey namazdır.
Çünkü insanın namazı kabul olursa diğer amelleri de kabul olur ama eğer namazı kabul olmazsa, diğer amelleri de kabul olmaz. Peygamberimiz (s.a.v) buyurdular: “Namaz benim gözümün nurudur.”

Neden namaz kılarız?
- İyiliklere verilecek asgari karşılık, teşekkür etmektir.
- Namaz, ilahi nimetlere şükran vesilesidir.

Namaz, bizi unutan ve elimize geçmeyen dünyayı, “Allâhu Ekber” diyerek elimizle arkamıza atıp vefasız dünyaya onu unutmakla ceza vermek ve dertlerimizi kalbin ağlamasıyla rahmet dergâhına döküp, Allah’ın Rahmet kucağına sığınmaktır.

Namaz, Kalp, ruh ve duyguların gıdasıdır.

Namaz, kabrin arkasında devam etmekte olan beşer yolculuğunda bir bilettir.

Namaz, dünyada manevî kuvvet, kabirde gıda ve ziya, mahşerde kurtuluş senedi, sırat köprüsünde Burak’tır.

Namazsızlık ise; ilahî düzenden çıkmak, ahengi bozmak ve Allah’ın va’dini ve rahmetini suçlamaktır.

NİÇİN NAMAZ KILARIZ?

Âlemde Allah’ın hiç bir mahlûku gâyesiz, vazîfesiz ve başıboş yaratmadığı âşikardır.
Allah, ‘küçük bir kâinat’ denilecek kadar mükemmel yarattığı insana da küllî bir ibâdet vazifesi vermiştir.
İbadet; kulluk etmek, itaat etmek manasını taşır.
Yani aczini, kusurunu görüp yaratıcının Kudret, kemalat ve Rahmet’inin önünde hayret ve muhabbetle secde etmektir.

Kâinata baktığımızda, Allah’ın, her şeyi, vazifesine uygun bir şekilde yarattığını görmekteyiz.
Mesela, bal yapmak ile vazifelendirilmiş olan arı, azaları ve hisleri ile bu vazifeye gâyet münasip yaratılmıştır.

Madem ibâdet yaratılışımızın gâyesidir. Ve madem namaz ibâdetlerimizin temelidir; kulluğunu idrak eden insan, aklen, rûhen ve kalben yaratıcısına itaat etme ihtiyacını ve iştiyakını duyacak ve “Neden namaz kılıyorum?” sorusuna cevabı “Beni yaratan Allah emrettiği için” olacaktır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
secde.jpg

Namaz kılmayı çok istiyorum ama bir türlü kılamıyorum .
Bir ara çok güzel namaza başlamıştım ama şimdi kılmıyorum diyorsanız lütfen bu yazıyı çok dikkatli okuyunuz .

” Namaz kılmaya başlayacaktınız ama ertelediniz ertelediniz ne oldu ?

Bir türlü namaza başlayamadınız . Ertelemek isteği öldürür ve başarının en büyük düşmanıdır .
Namaza başlamak istiyorsanız HEMEN ŞİMDİ başlamalısınız .

Eğer ben yarın başlayacağım akşama başlayacağım Cuma günü başlayacağım diyorsanız ben size söyleyeyim KESİNLİKLE BAŞLAYAMACAKSINIZ !

Hz . Peygamber ( s .a .v ) şöyle buyurdu : “ ERTELEYENLER HELAK OLMUŞTUR . ”

6 – “ Başarıya ulaşmak için hedefinizi her zaman canlı tutunuz . ” Namaza başladınız sizin hedefiniz bu değildi .

Siz 5 vakit namaz kılmak istiyordunuz .

İşte bunu gerçekleştirebilmek için hedefiniz her zaman canlı olmalı .

Bu tıpkı cep telefonuna benziyor . Cep telefonunuz şarzı bulunduğu müddetçe işe yarar .

Şarz bitti mi onu şarzetmek lazım ki işe yarasın öyle değil mi ?

Namaz da öyle şarzı bitirmemek lazım şarz bittiğinde kendimizi namaz konusunda şarzetmemiz gerekir ki bunu yapmazsak işte o zaman namazı bırakırız .

Kendimizi bu konuda şarzetmek için sohbetlere gitmeli namaz kılanlarla birlikte olmalıyız .

Sohbetlere gitmek ve namaz kılanlarla birlikte olmak bize her zaman namaz kılma hedefimizi canlı tutacaktır .

Hedefinizin canlı kalması için elinizden geleni yapınız çünkü o canlılığını kaybederse hedefiniz can verecektir .

7 – “ Hedefinize ulaşmak için çevrenizdekilere karşı sağır olunuz .

” Siz şimdi namaza başladınız ; arkadaşlarınız aileniz sizinle dalga geçebilir .

“ Ooo Hoca mı oldun?

Sen asla 5 vakit namaz kılamazsın .

Tamam şimdi kılarsın ama gör bak 3 gün sürmez

.” gibi bir sürü laf işitebilirsiniz çevrenizden işte bütün bunlara karşı sağır olun hatta cevap bile vermeyin .

Siz hedefinize yoğunlaşın boş verin böyle şeyleri .

Siz hedefinizden ASLA AMA ASLA VAZGEÇMEYİN .

Evet işte o tarihi an geldi .

Şimdi kendi kendimize söz vereceğiz ve böylelikle namaza başlamış olacağız bundan sonra söylediğimiz gibiNamaz kılma idealiniz için ÜŞENMEYİN ERYELEMEYİN ve ASLA VAZGEÇMEYİN .

“ Şimdi kendi kendime söz veriyorum .

Namaz kılacağım ve hiç bir zaman namazı bırakmayacağım .

Hiçbir zaman namaz kılma hedefimden vazgeçmeyeceğim .

”Söz mü ? SÖZ .

Ben inanıyorum ki SEN sözünü yerine getireceksin .

Çünkü SEN istedin mi YAPARSIN.

Kendi kendimize şöyle bir düşünüp soralım ve samimi olarak cevap verelim;

Bir Müslüman olarak namazı sevebiliyor muyuz?

Her zaman için namazı seven bir insan mıyız?

Namaz vakti gelse ezan okunsanamaz kılsam canım namaz kılmak istiyor diyor muyuz hiç?

Midemizin açlık hissettiği ve bir şeyler yemek istediği gibi günün belirli vakitlerinde namazın açlığını hissedip namaz kılma arzusu geliyor mu içimizden?

Karnımız iyice acıktığı zaman yanımızdakilerin konuştuklarını anlamaz duruma gelerek aklımızı yemeğe taktığımız gibi namaza olan açlığımızdan dolayı da aynı durum meydana geliyor mu kafamızı namaza taktığımız oluyor mu?

Bazen canımız bir şey istediğinden dolayı belirli bir öğün olmadığı halde mutfağa girip bir şeyler atıştırdığımız gibi farz olan vakitlerin dışında gönlümüz namaz kılmak istiyor mu durup dururken iki rekât namaz kıldığımız oluyor mu?

Sözü uzatmadan söyleyelim;

Allah Teala ile beraber olmayı arzu ediyor muyuz?

Ezan sesi bizde nasıl bir etki yapıyor ezanı duyduğumuzda çok müthiş bir müjdeli haber almışçasına gözlerimizin ışığı parıldıyor mu?

Ezanın sözlerini tahlil ettiğimiz oluyor mu tekbirler tevhidler ve şehadetler kulağımıza ulaştığında ruhumuzun derinliklerine kadar ulaşıyor mu?

Biraz sonra Allah Teala ile beraber olacağım rabbimin huzuruna varıp samimi bir şekilde kendimi Ona arz edeceğim.

Onun kelamını Ona okuyacağım ve O da beni dinleyecek.

Her taraftan üzerime çullanan ve içerisinde boğulduğum atmosferden kurtulacağım beni boğmaya çalışan şu karanlıktan sıyrılacağım hepsini arkama atacağım beni yaratanın huzuruna varacağım Onunla yüz yüze geliyor gibi olacağım Ona halimi arz edeceğim.

Şu anda ne kadar mutluyum ne güzel…Evet bu ve benzeri duygu ve düşünceler geçiyor mu içimizden?

Samimi olarak cevap verelim.Sonra bu düşüncelerimiz bir bir gerçekleşiyor mu?

Yani Allah Tealanın huzuruna vardığımızda Onunla gerçekten sağlıklı bir bağlantı kurabiliyor beraber olabiliyor muyuz?

Bunun en önemli belirtisi olarak da Onunla olan bu beraberliğimizi uzatmak istiyor ve uzatıyor muyuz?

Kıyamımızı kıraatimizi rükûmuzu secdemizi ve son oturuşumuz yani her bir rüknü kendi içersinde uzatıyor muyuz?

Evet sırf Allah Teala ile beraberliğimizden dolayı uzatabiliyor muyuz rükünlerimizi yani namazımızı???

_serpil_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm
ve ben sayenizde aradığım çareyi buldum...
dua ile kalın

Damla Ylmz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Erteleyince olmuyor gercekten, icinden geliyorsa kalk o anda kil namazini nerede olursan ol saat kac olursa olsun.... Allah herkese namaz kilmayi nasip etsin INSALLAH.

Üst Alt