Namaz Kılan Adam ile Köpek

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Namaz Kılan Adam ile Köpek:

Vaktiyle mescidin birinde bir adam konuklamıştı.
Din yolunda gayreti kendisine azık edinmişti.
O aşık adam, bir gece sabaha kadar namazdan başka bir şeyle meşgul olmamak niyetiyle mescide gitmişti.

Fakat gece olup etraf kararınca bir ses duyuldu. Namaz kılan adam,kemal sahibi birinin mescide geldiğini sandı.

Gönlünden,
''Böyle bir insan mescide ancak ibadet etmek için gelir.
İyi oldu. Böylece kamil bir adam namazımı görüp, ibadetimi duyacak!'' diye geçirdi.

Bütün gece sabaha kadar ibadette bulundu, bir an bile ibadeti bırakmadı.
Bir hayli dua etti,ağlayıp inledi. Kah tövbe etti, kah istiğfar....

Müstehap ve sünnetleri yerine getirdi. Kendisini adam akıllı iyi gösterdi.

Tan yeri ışıyıp etraf ağarınca mescid aydınlandı.
Adam bir de baktı ki, mescidin köşesinde bir köpek yatmış uyuyor.
Bu dertle canı yandı, kanı kurudu... Gözyaşları yağmur gibi kirpiklerinden damlamaya başladı...
Gönlü utanç ateşiyle öyle bir yandı ki; içinden çıkan ahlarla dili de yandı, damağı da....

Ve kendi kendine dedi ki:

''A edepsiz! ALLAH seni bu gece şu köpekle terbiye etti. Bütün gece şu köpek için ibadette bulundun.
Ne olurdu, bir gecelik de ALLAH için uyanık kalsaydın. Senin, bir gece bile ALLAH için riyasızca ibadet ettiğini görmedim...

Ey riyakar insan! Nice köpekler var ki senden daha iyi. Bir bak kendine! köpek nerede sen neredesin?

Utanmazlığın yüzünden riyalara gark oldun.
ALLAH 'tan utanmaz mısın sen? Kendi kadrini, mevki ve dereceni gördün ya!
Bu şekilde muvaffak olmaktan artık ümidini kes! Bu alemde, bu halinle bir senin elinden bir iş gelmez.
Gelse bile ancak köpeklere layık bir iş olur bu. Bilmem ki, neden şeytana eş olursun?
Niçin nakşa kapılıp sersemleşirsin?''

Şeytanın şu zulüm yuvasından kaç artık. Şu şaşkınlıklarla dolu zindandan geç.
Şu deccal sesli adamlardan ne istersin. Şu kendilerini mehdi gösterenlerden ne umarsın?

İlahiname, Feridüddin Attar, Semerkand Yayınları

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun ceylannur kardesim.. emeginize bereket..
Ahh namaz Tut beni.. Kotuluklerden..Nefsimden arit beni...
yazilarimdan beni taniyip seven..Kinayanlar muhabbeti de olanlara Eyvallah..
Ben kitaplardan veya baskasindan Namaz Hakkinda duyduklarimi yazmiyacagim...
bilakis kendi Namaz hakkindaki Ani hatira Namaz ile aramdaki ruh bagini.. herkesin bir miraci..bir Sevdigi yureginde yattigi bir aslan vardir.. derler ya..
Her birimiz icin Namaz Farkli mekan ve makamlar..dir..
5 yasindaki yusufumun anne sen namazi seviyormusun ki? sorusundaki cocukca masumluguna gitti aklim bir an.. niye sormustu ki?
O aglar iken bile ben Rahman`inin Huzurunda Ona hic aldiris etmedigimi sandigi icin mi?
Cocuk akli iste..
cocuklara Namaz ve namaz kilar iken Alemlerin Rabbi nin Huzurunda oldugumuzu anlatmaliyiz..
ki Onlarda kucuk yastan bunun bilincine varsinlar.. Ahh namaz..Ahh Namazim oyle icim buruk ki.. Sana bile Layik tam anlami ile layik olamadim.. daha ne diyeyim ben..
Irfani kardesim bu duyguyu iyi bilir..
Sevdiklerimi Kaybettigim gun..O gun O ACI gun beni namaz-dan baska hic bir sey tesselli edememisti..
Can..Canlarim.. cigerim Kabre konulurken bile.. Ben Rahmanin KAPPISINda Ruku ve secdede bekliyordum O gun...
Gozyaslarim ile.. bin parca olmus yuregim ile namazi kendime arac edip Rabbime siginmistim..
Onlar Kabre GIRERKEN BENDE SECDEYE DÜSTÜM HIC OKADAR ACI CEKEREK NAMAZ KILMAMISTIM ...
AMA BUNA KARSILIK HICBIR NAMAZIMDA O GÜNE KADAR ÖYLESINE ZEVK ALMAMISTIM.
iste O GÜNDEN BERI HER NAMAZA DURUSUMDA KALBIMI BIR HEYECAN SARSIN diye dualar ediyorum..Uzgunnn

Üst Alt