- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
Muzlu Kütük Pasta,kakaolu pasta,kremalı pasta,çok güzel yaş pasta yapılışı.
Malzemeler
Keki İçin
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şker
Yarım çay bardağı su
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Islatma Şurubu
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
---------
1 büyük muz
2 paket çırpılmış toz kremşanti
2 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı
Krema malzemeleri tencerede sürekli karıştırılarak pişirilr.
Soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.
Suyu unu vanilyası çıpılır.Kabartma tozu eklenip en düşük ayarda çırpılır.
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt üstüne kekin hamuru yayılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7 ile 9 dakika arasında pişirilir.[fırının ayarına göre ayarlanır]
Fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bez serilir.
3-4 dakika sonra süt ve şeker karıştırırlır ve kekin üzerine eşit miktarda dökülür.
Pişirdiğimiz krema soğuduktan sonra içine çırptığımız krem şantiden tepeleme 3 yemek kaşığı konup çırpılır.
Islatılmış kekin üzerine sürülür.
Üzerine muz dilimleri ve damla çikolata serpiştirilir.
Kısa tarafından sarılarak rulo yapılır.
Üzerine krem şanti sıvanır.
Çatalla kütük şekli verilir.

Malzemeler
Keki İçin
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şker
Yarım çay bardağı su
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Islatma Şurubu
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
---------
1 büyük muz
2 paket çırpılmış toz kremşanti
2 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı
Krema malzemeleri tencerede sürekli karıştırılarak pişirilr.
Soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.
Suyu unu vanilyası çıpılır.Kabartma tozu eklenip en düşük ayarda çırpılır.
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt üstüne kekin hamuru yayılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7 ile 9 dakika arasında pişirilir.[fırının ayarına göre ayarlanır]
Fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bez serilir.
3-4 dakika sonra süt ve şeker karıştırırlır ve kekin üzerine eşit miktarda dökülür.
Pişirdiğimiz krema soğuduktan sonra içine çırptığımız krem şantiden tepeleme 3 yemek kaşığı konup çırpılır.
Islatılmış kekin üzerine sürülür.
Üzerine muz dilimleri ve damla çikolata serpiştirilir.
Kısa tarafından sarılarak rulo yapılır.
Üzerine krem şanti sıvanır.
Çatalla kütük şekli verilir.