Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Mutlak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 3012" data-attributes="member: 2"><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Neden beni getirip, teneşirde soydunuz ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Arkasından yıkayıp, bir tabuta koydunuz ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Neden toplandı bugün, burada bunca kişi ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bir yanlışlık olmalı, anlamadım bu işi !.. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Niçin bağlandı çenem?.. Bu kefen neyin nesi ? </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Söyleyin!. Gerçek midir, duyduğum salâ sesi ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Ne işim var ki benim, bu musalla taşında ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Oysa olmam gerekir, işlerimin başında... </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Yoksa bu yaptığınız; bir oyun , bir şaka mı ? </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Tadında kalsın artık, bırakın şu yakamı. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Ya sen, hoca efendi!. Oyuna dahil misin ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Ben nasıl ölürüm ki; bu kadar cahil misin ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Yoksa kim olduğumu, sen de mi bilmiyorsun ? </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bir özür dileyip de, kendine gelmiyorsun ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Haberin var mı benim, şöhretimden, şânımdan ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>O derin mafyadaki, büyük itibarımdan?.. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Belki merak edersin, ünvanımı rütbemi; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Ulemâ susta durur, bir giyersem cübbemi. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bana yakışıyor mu, burada böyle yatmak ? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Sanki ölmüşüm gibi, omuzlarda tur atmak ?.. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Lütfen, hoca efendi, sürdürme şu oyunu; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Benim gibi bir kurda, güldürme şu koyunu.. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Hele, şu cebindeki, telefonu bir ver de; </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bak nasıl açılacak, kapılar perde perde... </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Şu gördüğün hüzünlü maskelere aldırma; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Onlara inanıp da, sakın namaz kıldırma. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Duydum ki; işgüzarlar, mezar bile kazmışlar. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Görüyorsun ya hocam, bunlar hepten azmışlar... </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Kaldır artık tabutun, kapağını üstümden; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Sıkılmaya başladım, şu dikişsiz kostümden. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Aklını kullan hocam!.. Ben sözümü tutarım; </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Seni Ulu Cami'ye imam bile atarım... </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Karar ver de bu işi, tatlıya bağlayalım; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Maaşına ilâve , bir katkı sağlayalım. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bu kadar şaka yeter, beni artık salıver; </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>İlk taksitin yerine, şu zarfı da alıver... </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Dinle ey âciz mevta!. Bu konuşan hocadır; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Gördüklerin ne şaka, ne de kandırmacadır. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Sağlığında ''yobaz'' der, beni hep küçümserdin; </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Şimdi ne oldu sana, hocaya postu serdin ?.. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Uyan artık ey mevta!. Sen öldün.. Sağ değilsin ; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Çırpınışın boşuna, o dik başın eğilsin!. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bu tabutlara daha, ne şöhretler girecek, </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Neler gördü bu hoca, daha neler görecek... </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bekliyor Münker Nekir, şimdi seni mezarda; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Rüşvet müşvet geçmiyor, gideceğin pazarda. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bu dünyada put yaptın, şan ,şöhreti, parayı; </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Az sonra göreceksin, orda akla karayı. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Gelecek kulağına, önce şöyle bir hitap; </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>''Duymadın mı dünyada , Kurân diye bir kitap?'' </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Duydum desen bir türlü , duymadım desen yalan. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Kurtarır belki seni, mafyadan arta kalan... </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Gerçekleri bu fakir, böyle getirdi dile, </em><em></em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Bilirim.. Bu satırlar, anlayana çok bile. </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Uzatıp bozmayalım, şiirin kıvamını; </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: DarkRed"><em>Herkes kendi getirsin öykünün devamını..</em></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 3012, member: 2"] [FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=DarkRed][I]Neden beni getirip, teneşirde soydunuz ? Arkasından yıkayıp, bir tabuta koydunuz ? Neden toplandı bugün, burada bunca kişi ? Bir yanlışlık olmalı, anlamadım bu işi !.. Niçin bağlandı çenem?.. Bu kefen neyin nesi ? [/I][I] Söyleyin!. Gerçek midir, duyduğum salâ sesi ? Ne işim var ki benim, bu musalla taşında ? Oysa olmam gerekir, işlerimin başında... Yoksa bu yaptığınız; bir oyun , bir şaka mı ? [/I][I] Tadında kalsın artık, bırakın şu yakamı. Ya sen, hoca efendi!. Oyuna dahil misin ? Ben nasıl ölürüm ki; bu kadar cahil misin ? Yoksa kim olduğumu, sen de mi bilmiyorsun ? [/I][I] Bir özür dileyip de, kendine gelmiyorsun ? Haberin var mı benim, şöhretimden, şânımdan ? O derin mafyadaki, büyük itibarımdan?.. Belki merak edersin, ünvanımı rütbemi; [/I][I] Ulemâ susta durur, bir giyersem cübbemi. Bana yakışıyor mu, burada böyle yatmak ? Sanki ölmüşüm gibi, omuzlarda tur atmak ?.. Lütfen, hoca efendi, sürdürme şu oyunu; [/I][I] Benim gibi bir kurda, güldürme şu koyunu.. Hele, şu cebindeki, telefonu bir ver de; Bak nasıl açılacak, kapılar perde perde... Şu gördüğün hüzünlü maskelere aldırma; [/I][I] Onlara inanıp da, sakın namaz kıldırma. Duydum ki; işgüzarlar, mezar bile kazmışlar. Görüyorsun ya hocam, bunlar hepten azmışlar... Kaldır artık tabutun, kapağını üstümden; [/I][I] Sıkılmaya başladım, şu dikişsiz kostümden. Aklını kullan hocam!.. Ben sözümü tutarım; Seni Ulu Cami'ye imam bile atarım... Karar ver de bu işi, tatlıya bağlayalım; [/I][I] Maaşına ilâve , bir katkı sağlayalım. Bu kadar şaka yeter, beni artık salıver; İlk taksitin yerine, şu zarfı da alıver... Dinle ey âciz mevta!. Bu konuşan hocadır; [/I][I] Gördüklerin ne şaka, ne de kandırmacadır. Sağlığında ''yobaz'' der, beni hep küçümserdin; Şimdi ne oldu sana, hocaya postu serdin ?.. Uyan artık ey mevta!. Sen öldün.. Sağ değilsin ; [/I][I] Çırpınışın boşuna, o dik başın eğilsin!. Bu tabutlara daha, ne şöhretler girecek, Neler gördü bu hoca, daha neler görecek... Bekliyor Münker Nekir, şimdi seni mezarda; [/I][I] Rüşvet müşvet geçmiyor, gideceğin pazarda. Bu dünyada put yaptın, şan ,şöhreti, parayı; Az sonra göreceksin, orda akla karayı. Gelecek kulağına, önce şöyle bir hitap; [/I][I] ''Duymadın mı dünyada , Kurân diye bir kitap?'' Duydum desen bir türlü , duymadım desen yalan. Kurtarır belki seni, mafyadan arta kalan... Gerçekleri bu fakir, böyle getirdi dile, [/I][I] Bilirim.. Bu satırlar, anlayana çok bile. Uzatıp bozmayalım, şiirin kıvamını; Herkes kendi getirsin öykünün devamını..[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Şiir köşesi
Mutlak
Alt