Müslümanın müslümana duası

Acizane

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Bir Müslümanın diğer Müslümanlara gıyaben dua etmesinin ne kadar önemli olduğu, hem Kur’an ayetleri hem de Peygamber Efendimizin (asv) hadisleri ile açıkça belirtilmiştir.

Bu konudaki birkaç ayet:
“Bunlardan sonra gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla.” (Haşr Sûresi, 59/10)

“Hem kendinin, hem de mü’min erkeklerle mü’min kadınların günahlarının bağışlanmasını dile!” (Muhammed Sûresi, 47/19)

“Ey Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün beni, anamı, babamı ve bütün mü’minleri bağışla!” (İbrâhim Sûresi, 14/41)

şu iki hadîs-i şerîf, yukarıdaki âyetlerin tefsiri sayılır. Bu hadisleri okuduğumuz zaman, mü’minlerin birbirinden uzakta diğeri veya diğerleri için yapacakları duanın Allah katında ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlayacağız.

“Bir Müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, aynı şeyler sana da verilsin, diye dua eder.” (Müslim, Zikir 86; Ebû Dâvûd, Vitir 29)
“Bir Müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘Duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin.’ diye dua eder.” (Müslim, Zikir 87, 88; İbni Mâce, Menâsik 5)

Allahım gece olunca,kainatın üstünü nasıl karanlıkla kaplıyorsan ve örtüyorsan kardeşimin günahlarını ve hatalarını dünya ve ahırette öyle ört…benim bilmedığiğim senin ise muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider. Benım hıç birşey yapamdığım dertlerıne sen deva ol. Her sasrsıldıgında tutamadığım ellerını sen tut. Her incildiğinde yüreğine merhem ol. Cennetin en güzel yerine al ve bir daha cıkarma ınşallah. Allahım ben kardeşimi çok sevdim sen de sev.

Yaşadığım sıkıntılar Seni bilmeme vesile olur diyorum ve Sana dayanıyorum Rabb’im.
Beni gözetecek olan Sen’sin, beni aydınlığa eriştirecek olan da Sen’sin.
Beni Sen’siz bırakma Rabb’im. Sana sığınmak, kapına gelmek, Sen’den dilemek tesellilerin en büyüğü. İyi ki Sen’i biliyor ve Sana geliyorum. Cuma günü yüzü suyu hürmetine, inananların ve Sana yönelenlerin ve temiz bir ağızla AMİN diyenlerin yüzü suyu hürmetine bizi ferahlığa eriştir.Benden sonraki yazacak mümin kardesimin sıkıntılarından kurtar dileklerini kabul eyle..AMİN…

Üst Alt